Πήραν θάρρος από τους εθνομηδενιστές κυβερνώντες: Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα με αναφορές στην “τουρκική μειονότητα” από το DEB

Τετάρτη, 3 Ιανουαρίου 2018 - 11:47

Πήραν θάρρος από τους εθνομηδενιστές κυβερνώντες: Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα με αναφορές στην “τουρκική μειονότητα” από το DEB

Ξεθάρρεψαν οι πράκτορες της Άγκυρας από τις ενδοτικές αναφορές του Τσίπρα εμπρός στoν Ερντογάν για «επικαιροποίηση» της Συνθήκης της Λωζάννης και συνεχώς αναφέρουν τα παράνομα περί δήθεν υπάρξεως «τουρκικής μειονότητας» στην Θράκη μας.

Μάλιστα, το τουρκοκόμμα DEB δεν έχασε την ευκαιρία ούτε στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του να κάνει αναφορές περί τουρκικής μειονότητας, σημειώνοντας ότι θα «συμβάλλουν στη εξέλιξη της δημοκρατίας της και στην διεύρυνση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών», επειδή όπως σημειώνουν «ως τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης, παρά το ότι ακόμη δεν μας έχουν αποδοθεί τα δικαιώματα που πηγάζουν από την συνθήκη της Λωζάννης, εμείς ποτέ δεν απελπιζόμαστε ενάντια στις αντιξοότητες».

Πριν έρθουμε στα περί της Συνθήκης, να κάνουμε μία απλή ερώτηση: Πότε δόθηκαν τα δικαιώματα που ορίζει η Συνθήκη της Λωζάννης στην Ελληνική Μειονότητα της Πόλεως, των παραλίων και άλλων περιοχών; Γιατί εμείς θυμόμαστε μονάχα τα Δεκεμβριανά, τις εκτοπίσεις και τις γενοκτονίες. Δεύτερον, αφού αγωνίζονται για την «δημοκρατία», τι έχουν να πουν για την μετατροπή της τουρκίας, που ορίζουν ως «μητέρα πατρίδα» τους, σε Ισλαμικό Χαλιφάτο, εντός και εκτός εισαγωγικών;

Πάμε τώρα και στα της Συνθήκης εντελώς συνοπτικά: Η Συνθήκη σαφέστατα ορίζει την ύπαρξη Ελληνικής Μειονότητας στην Ανατολική Θράκη και τα παράλια, καθώς και την ύπαρξη Μουσουλμανικής (και όχι τουρκικής) μειονότητας στην Ελληνική Θράκη. Αυτό έγινε διότι πολύ απλά αυτή ήταν η πληθυσμιακή κατάσταση εκείνης της εποχής, η οποία συνεχίζει και υφίσταται, αφού δεν έχουν σημειωθεί μετακινήσεις πληθυσμών, με εξαίρεση του ξεριζωμούς του Ελληνισμού.

Συνεπώς, όποιος αισθάνεται τούρκος ας πάει στην τουρκία να «παλέψει» για την δημοκρατία και τα δικαιώματα εκεί. Πεδίον δόξας λαμπρόν και καλή επιτυχία!

Διαβάστε επίσης: Γ. Λαγός στην “Ελεύθερη Ώρα”: Όποιος στην Θράκη δεν αισθάνεται Έλληνας, να πάει στην τουρκία να απολαύσει… την «δημοκρατία» του Ερντογάν!