Περί δημοσκοπήσεων

Πέμπτη, 17 Μαΐου 2012 - 12:23

Μια νέα δημοσκόπηση παρουσίασε η εταιρεία  Pulse, στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Το Ποντίκι».

Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να είναι στην 1η θέση με  24,5% και ακολουθούν η ΝΔ με 21,5%, το ΠΑΣΟΚ με 15,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 8%, ενώ το ΚΚΕ, η Χρυσή Αυγή και η ΔΗΜ.ΑΡ. φέρονται να έχουν από 6% έκαστο κόμμα.

Στα… τάρταρα βρίσκονται οι Οικολόγοι-Πράσινοι, το ΛάΟΣ, η Δημοκρατική Συμμαχία και η Δράση του Μάνου που συγκεντρώνουν από 2%, αν και υπάρχει έντονη φημολογία, πως… κανένα (!!!) από τα κόμματα αυτά δεν θα συμμετάσχει στις νέες εκλογές, αφού –όπως λέγεται- θα απορροφηθούν από την ΝΔ και οι Οικολόγοι από τον ΣΥΡΙΖΑ ή την ΔΗ.ΜΑΡ.

Εις ότι αφορά το ποσοστό της Χρυσής Αυγής, φέρεται να είναι 6%. Η ίδια εταιρεία στην τελευταία της προεκλογική δημοσκόπηση για τις εκλογές της 6ης Μαΐου μας έδινε ποσοστό 5%, ενώ τελικά πήραμε 7%. Τώρα μας δίνει 6%, οπότε τα συμπεράσματα δικά σας.

(ΥΓ) 1: Για την ιστορία και για να μην ξεχνιόμαστε, τα ποσοστά που έδωσαν στην Χρυσή Αυγή οι κυριότερες εταιρείες στις τελευταίες προεκλογικές τους δημοσκοπήσεις για τις εκλογές της 6ης Μαΐου, ήταν τα ακόλουθα: PULSE: 5%, VPRC: 5%, RASS: 4,3% KAPA RESEARCE: 5,2%.

(ΥΓ) 2: Είμαστε πολύ περίεργοι να δούμε τα ποσοστά του κόμματος Καμμένου, στις δημοσκοπήσεις που γίνονται ΜΕΤΑ το γνωστό Non Paper του Προεδρικού Μεγάρου και το ξεμασκάρεμα που ακολούθησε. Επίσης, να δούμε προς τα πού κατευθύνονται οι αηδιασμένοι-φευγάτοι πρώην ψηφοφόροι του Καμμένου.