Παρεμβάσεις Στρατηγού Γ. Επιτήδειου για Αλβανία, Κόσσοβο και σύμφωνο ΟΗΕ για λαθρομετανάστευση - 4 ΒΙΝΤΕΟ

Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2018 - 23:29

Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: «Η Ελλάδα σηκώνει το βάρος της Ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής»

Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της συζητήσεως με τον Πρωθυπουργό της Δανίας, Lars Løkke Rasmussen, σχετικά με το μέλλον της Ευρώπης.

Ακολουθεί η ομιλία:

"Κύριε Πρόεδρε, κύριε Πρωθυπουργέ, καλώς ήρθατε. Ο τρόπος με τον οποίον αντιμετωπίζουμε τα σημερινά προβλήματα προδικάζει και τις μελλοντικές εξελίξεις. Με βάση αυτήν την πραγματικότητα, θα σας θέσω δύο ερωτήματα. Πρώτον, ποια είναι η θέση σας σχετικά με την αντιμετώπιση του σοβαρού προβλήματος της λαθρομετανάστευσης; Αναφέρατε προηγουμένως ότι η αναδιανομή όσων ζητούν πολιτικό άσυλο δεν είναι η λύση. Είστε δηλαδή υπέρ της άποψης ότι οι παράνομοι μετανάστες πρέπει να παραμένουν στις χώρες εισόδου; Με άλλα λόγια, η Ιταλία και -κυρίως- η Πατρίδα μου, η Ελλάδα, θα πρέπει να σηκώσουν το βάρος των εσφαλμένων και τραγικών λαθών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που διόγκωσε το πρόβλημα αυτό, και να γίνουν μόνιμοι καταυλισμοί δυστυχισμένων και εξαθλιωμένων ανθρώπων;

Το δεύτερο ερώτημα αφορά την αρχή της ομοφωνίας. Θεωρείτε ότι η κατάργηση της αρχής αυτής και -ουσιαστικά- η απαξίωση της ισχύος της ψήφου των μικρών χωρών, όπως είναι και η δική σας, που θα δημιουργήσει την Ευρώπη των δύο και τριών ταχυτήτων, είναι το ιδανικό πρότυπο και μέσο για τη δημιουργία της Ευρώπης του μέλλοντος έτσι όπως την οραματίζονται όσοι αγαπούν την πατρίδα και το έθνος τους;"

Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: « Η Αλβανία δεν έχει δικαίωμα να διεκδικεί την ένταξή της στην ΕΕ»

Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της συζητήσεως για την Έκθεση του 2018 για την Αλβανία.

Ακολουθεί η ομιλία:

"Κυρία Πρόεδρε, παρά την προσπάθεια της έκθεσης να ωραιοποιήσει την κατάσταση που επικρατεί στην Αλβανία, η χώρα αυτή απέχει πολύ από το να πληροί τα κριτήρια της Κοπεγχάγης. Δεν εφαρμόζει τις αρχές του κράτους δικαίου και, ως εκ τούτου, παραβιάζει με ωμό τρόπο τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας στη Βόρειο Ήπειρο.

Επιπλέον, αποκορύφωμα αυτής της κατάστασης αποτελεί η δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα το 2010 και, πριν από έναν μήνα, του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Μάλιστα, οι αλβανικές αρχές έφτασαν στο σημείο να ρωτούν τους γονείς του θανόντος, του δολοφονηθέντος, πού βρήκαν τα χρήματα για να κάνουν την κηδεία του. Τον εξύβρισε ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Αλβανίας και, επιπλέον, κάθε βράδυ, για να τρομοκρατήσουν τους συμπατριώτες του, πυροβολούν τη νύχτα και διακόπτουν, άνευ λόγου, για δώδεκα ώρες την ηλεκτροδότηση των μειονοτικών χωριών.

Την στιγμή που επικρατεί μια τέτοια κατάσταση, η Αλβανία δεν έχει δικαίωμα να διεκδικεί την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αυτό πρέπει πάση θυσία να το αποτρέψουμε".

Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: «Το Κοσσυφοπέδιο είναι το λίκνο του σερβικού πολιτισμού»

Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της συζητήσεως για την Έκθεση του 2018 για την Σερβία.

Ακολουθεί η ομιλία:

"Κύριε Πρόεδρε, όπως προκύπτει από την ισορροπημένη έκθεση του κυρίου McAllister, η Σερβία καταβάλλει προσπάθειες για να εναρμονιστεί με τις απαιτήσεις των κριτηρίων της Κοπεγχάγης, ώστε να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχει υποχρέωση να εξομαλύνει τις σχέσεις της με το Κοσσυφοπέδιο. Αυτή είναι μία υποχρέωση συναισθηματικά επαχθής για τη Σερβία, διότι όλοι γνωρίζουμε ότι το Κοσσυφοπέδιο είναι το λίκνο του σερβικού πολιτισμού, είναι το βάθος της καρδιάς της Σερβίας.

Παρά ταύτα, το Κοσσυφοπέδιο προκαλεί τη Σερβία και δυσχεραίνει τις προσπάθειες εξομάλυνσης των σχέσεων. Προκαλεί, όπως είπαμε, τη Σερβία και η μεγαλύτερη πρόκληση είναι αυτήν τη στιγμή η αύξηση κατά 100% των δασμών για τις εισαγωγές προϊόντων από τη Σερβία και τη Βοσνία. Οφείλει η Σερβία να αντιδράσει και οφείλει η Ευρωπαϊκή Ένωση να μην πιέζει μόνο τη Σερβία να αλλάξει την πολιτική της απέναντι στη Ρωσία, αλλά και το Κοσσυφοπέδιο. Ως Έλληνας εύχομαι οι προσπάθειες της Σερβίας να ευδοκιμήσουν και να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση με καλές συνθήκες".

Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: «Το παγκόσμιο σύμφωνο για τη μετανάστευση είναι άχρηστο και επικίνδυνο»

Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της συζητήσεως για την προετοιμασία της Διακυβερνητικής Διάσκεψης του Μαρακές που θα πραγματοποιηθεί στις 10-11 Δεκεμβρίου σχετικά με το Παγκόσμιο Σύμφωνο του ΟΗΕ για τη μετανάστευση.

Ακολουθεί η ομιλία:

"Κύριε Πρόεδρε, το παγκόσμιο σύμφωνο για τη μετανάστευση είναι ένα κείμενο όχι μόνο άχρηστο, αλλά και επικίνδυνο. Πρώτα απ’ όλα, αναγνωρίζει το δικαίωμα της μαζικής κινητοποίησης και μετακίνησης για οικονομικούς λόγους σε οποιονδήποτε από τρίτη χώρα θέλει να εισέλθει ή ακόμη και να εισβάλει -κυρίως- στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Κατά δεύτερο λόγο, δημιουργείται σύγχυση μεταξύ του ποιος είναι νόμιμος και ποιος παράνομος μετανάστης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα κράτη να μην μπορούν να ακολουθούν μία ανεξάρτητη εθνική μεταναστευτική πολιτική και να προστατεύουν τα σύνορά τους.

Επιπλέον, υπάρχει κίνδυνος, στο μέλλον, οι μη δεσμευτικοί -αυτήν τη στιγμή- στόχοι που αναφέρονται στο σχέδιο να γίνουν δεσμευτικές διατάξεις και, λαμβάνοντας υπόψη τις αγκυλώσεις και την εμμονή της Αριστεράς, δεν θα προκαλέσει εντύπωση εάν οποιαδήποτε επίκριση για το φαινόμενο της παράνομης μετανάστευσης γίνει ποινικό αδίκημα. Αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος για τον οποίον πολλά κράτη δεν επιδιώκουν πλέον να υπογράψουν το εν λόγω κείμενο".