Παρεμβάσεις Ευρωβουλευτών Χρυσής Αυγής για Ορμπάν, λαθρομετανάστευση και την τραγωδία στο Μάτι - 5 ΒΙΝΤΕΟ

Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018 - 22:37

Την Ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο επεσκέφθη ο Βίκτορ Ορμπάν, Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας. Κατά την διάρκεια της συζήτησης του με τα μέλη του κοινοβουλίου, έλαβε τον λόγο ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Λάμπρος Φουντούλης. Στην παρέμβαση του, αντίθετα με τους περισσότερους, υπερασπίστηκε την ανεξαρτησία ενός κράτους-μέλους και καταδίκασε ως ανήθικες τις προσπάθειες παρέμβασης της επιτροπής σε εσωτερικά ζητήματα, αντίθετα μάλιστα στις επιθυμίες του Ουγγρικού Λαού.

Ολόκληρη η παρέμβαση:

"Δυστυχώς, είμαστε μάρτυρες μιας εξαιρετικά επικίνδυνης προσπάθειας μέρους των υπευθύνων και ηγετών της ευρωπαϊκής ενώσεως, να καταλύσουν την ανεξαρτησία ενός κράτους-μέλους, προκειμένου να επιβάλλουν σε αυτό τις δικές τους ιδεοληψίες, αντίθετα στην θέληση του ουγγρικού Λαού. Οι επιχειρούμενες παρεμβάσεις και η προσπάθεια επαναφοράς της Ουγγαρίας στις πολιτικές που προκρίνουν οι Βρυξέλλες αποτελούν βόμβα στα θεμέλια της Ενώσεως.

Αρχικά, οι τομείς στους οποίους διατυπώνονται ενστάσεις δεν είναι τομείς που έχει αρμοδιότητα η Ένωση, αλλά αντίθετα είναι αρμοδιότητα των κρατών, η οποία και πρέπει να γίνει σεβαστή. Ακόμη σημαντικότερο όμως είναι το γεγονός πως ο Ουγγρικός Λαός εγκρίνει και υποστηρίζει τις αλλαγές που επιχειρεί να εφαρμόσει η ουγγρική κυβέρνηση, όπως απέδειξε στις πρόσφατες εκλογές. Αντίθετα μάλιστα με την πρακτική των περισσοτέρων κυβερνήσεων, οι μεταρρυθμίσεις αυτές συμπεριλαμβάνονταν στο προεκλογικό πρόγραμμα του Πρωθυπουργού κυρίου Ορμπάν.

Κλείνοντας θα ήθελα να επαναλάβω τον τεράστιο κίνδυνο που υπάρχει για όλα τα κράτη-μέλη στην περίπτωση που προχωρήσει η επιδίωξη ορισμένων για επιβολή κυρώσεων και σας καλώ όλους να εγκαταλείψετε άμεσα κάθε τέτοιου είδους σκέψη, καθώς επίσης και να σταματήσετε τις παρεμβάσεις στην εσωτερική πολιτική ενός ανεξαρτήτου και κυρίαρχου κράτους-μέλους."

Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: «Ελλάδα και Κύπρος δέχονται απειλή που εκφράζεται επισήμως από την Τουρκία»

Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της συζητήσεως για το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα βιομηχανικής ανάπτυξης στον τομέα της άμυνας.

Ακολουθεί η ομιλία:

"Κυρία Πρόεδρε, η πρόταση για τη θέσπιση ευρωπαϊκού προγράμματος βιομηχανικής αναπτύξεως για τον τομέα της άμυνας δεν είναι μόνο μια ενέργεια που δεν είναι αναγκαία, αποτελεί ταυτόχρονα ύβρη και πρόκληση για τους λαούς όλων των ευρωπαϊκών κρατών, που βλέπουν να μειώνονται οι δαπάνες για την κοινωνική ασφάλιση και τις κοινωνικές παροχές, για την παιδεία, την υγεία και την αντιμετώπιση της ανεργίας. Κυρίως, όμως, αποτελεί πρόκληση κατά του ελληνικού λαού, τον οποίο και η Ευρωπαϊκή Ένωση, κατά παράβαση κάθε έννοιας λογικής, αλληλεγγύης και δικαίου, έχει εξαθλιώσει με τα μέτρα του μνημονίου και θα διατηρήσει τη λιτότητά του μέχρι το 2060. Τώρα του ζητάει να συνεισφέρει στη συγκέντρωση 500 εκατομμυρίων ευρώ για να περπατήσει το πρόγραμμα της βιομηχανικής αναπτύξεως.

Κατ’ επανάληψη από αυτό το βήμα, έχω επισημάνει ότι από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενώσεως μόνο η Ελλάδα και η Κύπρος δέχονται απειλή που εκφράζεται επισήμως από την Τουρκία. Καμία άλλη χώρα, και η Ρωσία και η Κίνα, δεν έχει απειλήσει με πόλεμο κάποια χώρα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως. Από την άλλη πλευρά, εάν συνέβαινε αυτό, υπάρχει και το ΝΑΤΟ που είναι αμυντικός οργανισμός. Γιατί, λοιπόν, να γίνει αμυντική συμμαχία και η Ευρωπαϊκή Ένωση; Εναντίον τίνος θα χρησιμοποιήσει αυτή τη δύναμη που θα αποκτήσει;"

Κατά την διάρκεια συζήτησης στο ευρωκοινοβούλιο σχετικά με την πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι, έλαβε τον λόγο ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Λάμπρος Φουντούλης. Στην παρέμβαση του τόνισε τις εγκληματικές παραλείψεις των αρμοδίων και την ολιγωρία που επέδειξαν τις τραγικές και κρίσιμες εκείνες ώρες. Επιπλέον, ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων.

Ακολουθεί ολόκληρη η παρέμβαση:

"Κατ’ αρχάς, θα ήθελα να συλλυπηθώ για ακόμη μια φορά τους συγγενείς των θυμάτων αυτής της ανείπωτης τραγωδίας και να ευχηθώ ταχεία ανάρρωση στους εγκαυματίες, ορισμένοι εκ των οποίων παραμένουν ακόμα νοσηλευόμενοι. Κανείς δεν αμφισβητεί πως εκείνη την μαύρη ημέρα οι συνθήκες ήταν τέτοιες ώστε να ευνοήσουν την ταχύτατη εξάπλωση της πυρκαγιάς και να αφήσουν ελάχιστα περιθώρια αντίδρασης στις αρχές. Δυστυχώς όμως οι αρχές δεν αξιοποίησαν αυτά τα περιθώρια, αντιθέτως επέδειξαν εγκληματική αμέλεια και ολιγωρία.

Δεν ρυθμίστηκε με ασφάλεια η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στις καιόμενες περιοχές και αντί να εκκενώσουν την περιοχή έστελναν ανθρώπους από την Λ. Μαραθώνος προς το Μάτι κάτι που οδήγησε σε τόσο υψηλό αριθμό θυμάτων. Ενώ γνώριζαν για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούσαν, δεν υπήρξε η παραμικρή προετοιμασία. Επιπλέον, την ημέρα της καταστροφής δεν υπήρξε ο απαραίτητος συντονισμός όλων των αρμοδίων. Αρμόδιοι δε είναι, σε επίπεδο Περιφέρειας, ο οικείος περιφερειάρχης και σε επίπεδο δήμου ο κάθε δήμαρχος.

Επομένως, οι ευθύνες της Περιφέρειας Αττικής είναι τεράστιες, όπως και του Δήμου Μαραθώνος. Δέσμευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις στο μέτωπο της Κινέτας προερχόμενες από την Ανατολική Αττική, με αποτέλεσμα όταν ξέσπασε η πυρκαγιά στο Μάτι να μην υπάρχουν επαρκείς δυνάμεις και οι πρώτοι που έσπευσαν να αντιμετωπίσουν την πυρκαγιά ήταν εθελοντές. Αυτό που ζητάμε όλοι οι Έλληνες, επιτακτικά, είναι να αποδοθούν οι ευθύνες που αναλογούν στους αρμόδιους και ταυτόχρονα να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην επαναληφθούν τραγωδίες σαν και αυτή στο Μάτι."

Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: «Ευθύνες και παθογένειες της κυβέρνησης οδήγησαν στο Μάτι»

Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο στρασβούργο έκανε ο ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στραηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της συζητήσεως για τις πυρκαγιές στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018 και η αντίδραση της Ε.Ε.

Ακολουθεί η ομιλία:

"Κύριε Πρόεδρε, εκφράζω και εγώ με την σειρά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των αδικοχαμένων στο Μάτι Αττικής, καθώς επίσης και εύχομαι ταχεία ανάρρωση σε όσους είναι ακόμη τραυματισμένοι.

Η βιβλική καταστροφή, η οποία συνέβη στην περιοχή αυτή που βρίσκεται πολύ κοντά στην Αθήνα, μας έδωσε τη δυνατότητα να αναλογιστούμε ορισμένα πράγματα και, παρά το γεγονός ότι δεν μπορούμε να ασκούμε πολιτική, μικροπολιτική αν θέλετε, επάνω σε πτώματα, ο στοιχειώδης σεβασμός προς η μνήμη αυτών οι οποίοι έχουν πεθάνει μας επιβάλλει να αναλογιστούμε τις ευθύνες και να ζητήσουμε να απαλλαγεί η ελληνική κυβέρνηση από την παθογένεια που τη διακατέχει και την ανικανότητα. Διότι οι ευθύνες της είναι τεράστιες και πρέπει να αποδοθούν και σε αυτήν εν συνόλω αλλά και ατομικά σε εκείνους οι οποίοι είχαν την υποχρέωση να εκτελέσουν την αποστολή που τους ανέθεσε η κοινωνία.

Από την άλλη πλευρά, είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για την Ευρωπαϊκή Ένωση να δείξει αλληλεγγύη, να συνδράμει οικονομικά την Ελλάδα και να προσπαθήσει να απαλύνει τον πόνο εκείνων οι οποίοι έχουν απομείνει ακόμη ζωντανοί".

Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: «Η κυριαρχία της Ε.Ε. δεν πρέπει να είναι σε αντίθεση με την κυριαρχία των εθνών»

Παρέμβαση στην Ολομέλεια  του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της συζητήσεως με τον Πρωθυπουργό της Πολωνίας, Mateusz Morawiecki, σχετικά με το μέλλον της Ευρώπης.

Ακολουθεί η ομιλία:

"Καλώς ήρθατε, κύριε Πρωθυπουργέ της Πολωνίας. Αναφέρατε προηγουμένως ότι η κυριαρχία της Ευρωπαϊκής Ενώσεως δεν πρέπει να έρχεται σε αντίθεση με την κυριαρχία των εθνών. Η πρόταση για κατάργηση της αρχής της ομοφωνίας, η οποία μεταξύ των άλλων θα μετατρέψει την Ευρωπαϊκή Ένωση σε Ένωση δύο ή και τριών ταχυτήτων, συνάδει με την παραπάνω θέση σας; Η χώρα σας και κάποιες άλλες χώρες έχουν κλείσει τα σύνορά τους για να προστατευθούν από τα κύματα των παρανόμων μεταναστών.

Αυτή η θέση υποδηλώνει την πρόθεσή σας να μεταβληθούν οι χώρες της εισόδου, και κυρίως η Ιταλία και ακόμη περισσότερο η Ελλάδα, σε απέραντους καταυλισμούς δυστυχών ανθρώπων. Και τέλος, επειδή η Τουρκία εξακολουθεί να σέρνει κατά κύματα τους παράνομους μετανάστες στην Ελλάδα και απειλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι θα ανοίξει τις πύλες για εισβολή εκατομμυρίων λαθρομεταναστών, εάν δεν υπακούσουν στις παράλογες απαιτήσεις της, οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ενώσεως. Ποια η θέση σας για τα μέτρα που πρέπει να λάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση απέναντι στην Τουρκία; Συμφωνείτε ότι πρέπει να λάβει τις κυρώσεις που έχει επιβάλει και στη Ρωσία;"