Παρεμβάσεις ευρωβουλευτών Χρυσής Αυγής για εθνικά θέματα και λειτουργία Ευρωκοινοβουλίου -  7 ΒΙΝΤΕΟ

Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2018 - 15:43

Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: «Να κλείσει η πόρτα της ΕΕ για το ασιατικό κράτος της Τουρκίας»

Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της συζητήσεως για την σημερινή κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία - Η κατάσταση στην Αφρίν, Συρία.

Ακολουθεί η ομιλία:

Κύριε Πρόεδρε, η κυρία Mogherini μας είπε πριν από λίγο ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ειλικρινής απέναντι στην Τουρκία. Όμως, και η Τουρκία είναι ειλικρινής απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση· ανέκαθεν την αντιμετώπιζε ως υποτελή. Απειλεί, εκβιάζει για να πάρει περισσότερες παροχές, αδιαφορεί για τις ευαισθησίες της και συνεχώς απειλεί. Απειλεί να πάρει περισσότερα χρήματα. Απειλεί την Ελλάδα και την Κύπρο με πόλεμο. Απειλεί την Ελλάδα προκειμένου να εκβιάσει την παραχώρηση δεκαοχτώ ελληνικών νησιών. Δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία.

Παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, και όλα αυτά συμβαίνουν υπό τα απαθή βλέμματα ή, στην καλύτερη περίπτωση, υπό τα κλαψουρίσματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τώρα η Ευρωπαϊκή Ένωση ανησυχεί για την εισβολή της Τουρκίας στην περιοχή Αφρίν. Όμως, έχει καταδικάσει η Ευρωπαϊκή Ένωση την εισβολή της Τουρκίας, το 1974, στην Κύπρο; Έχει απαιτήσει να φύγουν τα στρατεύματα από τα κατεχόμενα εδάφη; Έχει απειλήσει, έχει καταστήσει σαφές στην Τουρκία ότι έχει κλείσει η πόρτα της Ευρωπαϊκής Ένωσης οριστικά για το -ούτως ή άλλως- ασιατικό αυτό κράτος που δεν έχει καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες της Ευρώπης;

Λ. Φουντούλης: Ούτε για αστείο τα Σκόπια στην Ευρώπη

Στην Ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο και στην συζήτηση σχετικά με την επέκταση της Ενώσεως στα Δυτικά Βαλκάνια, έκανε παρέμβαση ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Λάμπρος Φουντούλης. Σε αυτήν δήλωσε ξεκάθαρα πως ούτε η Αλβανία, ούτε η Βοσνία-Ερζεγοβίνη αλλά ούτε και τα Σκόπια έχουν θέση στην Ευρώπη. Επίσης, ξεκαθάρισε πως για όλους τους Έλληνες, Ελλαδίτες και Κυπρίους, αλλά και για άλλα τρία ακόμη κράτη-μέλη της Ενώσεως, το Κόσοβο είναι απλά μια επαρχία της Σερβίας και προφανώς δεν μπορεί να ενταχθεί στην Ε.Ε. παρά μόνο εάν και όταν ενταχθεί και η υπόλοιπη Σερβία. Τέλος, σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας του κρατιδίου των Σκοπίων, επεσήμανε πως όπως πρόσφατα έδειξε ο Ελληνικός Λαός, με τα δύο τεράστια συλλαλητήρια, δεν υπάρχει κανένα θέμα διαπραγματεύσεως.

Ακολουθεί ολόκληρη η παρέμβαση:

"Υπερβολικά αισιόδοξη βρίσκω την Επιτροπή σχετικά με το θέμα της ένταξης των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην Ένωση. Προτείνει σε βάθος χρόνου την ένταξη πέντε κρατών και μιας επαρχίας, αλλά παραβλέπει, όπως συνήθως την πραγματικότητα. Η Βοσνία-Ερζεγοβίνη δεν είναι παρά ένα τεχνητό κράτος, δημιουργημένο από τις νατοϊκές επιδρομές και εξακολουθεί να υπάρχει μόνο χάρη στην συνεχή υποστήριξη από τα γερμανικά συμφέροντα. Η Σερβία σύντομα θα πληροί τα κριτήρια ένταξης, αν και θα συμβούλευα τους Σέρβους να την αποφύγουν, το ίδιο και το Μαυροβούνιο. Το Κόσοβο δεν είναι παρά μια επαρχία της Σερβίας και καλά θα κάνει η Επιτροπή να σέβεται τα πέντε κράτη-μέλη που μόνο ως επαρχία το αναγνωρίζουν.

Η Αλβανία από την άλλη, με τις συνεχείς, σχεδόν επίσημες επεκτατικές της βλέψεις και την μακροχρόνια καταπίεση της ελληνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου δεν πρέπει να ενταχθεί ποτέ στην Ένωση. Τέλος, το κράτος των Σκοπίων, με την κλοπή του ονόματος, της ταυτότητας και της ιστορίας της ελληνικής Μακεδονίας, καλλίτερα να ξεχάσει μια για πάντα οποιαδήποτε προοπτική ένταξης του. Πρόσφατα ο Ελληνικός Λαός με δύο γιγαντιαία συλλαλητήρια κατέστησε σαφές πως δεν υπάρχει κανένα αντικείμενο διαπραγμάτευσης με τα Σκόπια και μοναδική αποδεκτή λύση θα είναι η υιοθέτηση ονόματος χωρίς τον όρο Μακεδονία ή παραγωγό του."

Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός: Είναι ανόητο να εμπιστεύεσαι μία χώρα, όταν κλέβει το όνομα, την γλώσσα, την ιστορία και τον πολιτισμό άλλου κράτους

Την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018 κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, ο Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός παρενέβη στη συζήτηση με θέμα τη στρατηγική διεύρυνσης της ΕΕ - Δυτικά Βαλκάνια επισημαίνοντας ότι, η είσοδος νέων μελών στην Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να συνάδει με τις Συνθήκες και την κοινή λογική. Όταν όμως στο σύνολο των κριτηρίων σύγκλισης εντοπίζονται στερήσεις, αλλά και εμφανείς αλυτρωτικές διαθέσεις προς ένα κράτος μέλος, τότε είναι ανόητη, αν όχι ύποπτη, η εμπιστοσύνη  των ευρωπαίων πολιτικών  στη χώρα αυτή και κυρίως την κυβέρνηση της.

Ακολουθεί η ομιλία:

Κύριε Πρόεδρε, η είσοδος νέων μελών πρέπει να συνάδει με τις Συνθήκες αλλά και την κοινή λογική. Όταν στο σύνολο των κριτηρίων σύγκλισης εντοπίζονται στερήσεις, από την διαφθορά έως το κράτος δικαίου τότε το αφήγημα ότι οι μόνες εκκρεμότητες αφορούν σε λεπτομέρειες, όπως για παράδειγμα στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, είναι τραγελαφικό. Πέραν όμως των όποιων κριτηρίων, είναι ανόητο να εμπιστεύεσαι μία χώρα και κυρίως την κυβέρνηση της, όταν κλέβει το όνομα, την γλώσσα, την ιστορία και τον πολιτισμό άλλου κράτους και έχει βέβαια αλυτρωτικές διαθέσεις σε βάρος της πατρίδος μου, της Ελλάδος.

Και ερωτώ γιατί πιέζουν Βερολίνο, Βρυξέλλες και Αμερική, την Ελλάδα να ανεχθεί το ψεύδος της ονομασίας και όχι τα Σκόπια να αποδεχθούν την αλήθεια για αυτό που είναι;  Δηλαδή Σλάβοι και όχι φυσικά Μακεδόνες. Η εκκωφαντική συγκέντρωση του Ελληνικού και όχι μόνο λαού σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και των Ελλήνων σε όλον τον κόσμο, αποτελεί απαίτηση προς τους Έλληνες πολιτικούς αλλά και τους Ευρωπαίους εταίρους ότι με σφετεριστές δεν συζητάμε.

Λ. Φουντούλης: Προσπαθείτε να φιμώσετε τους Εθνικιστές

Στην Ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο διεξήχθη συζήτηση σχετικά με την προτεινόμενη αλλαγή της συνθέσεως του ευρωκοινοβουλίου και την απευθείας εκλογή αριθμού ευρωβουλευτών μέσω υπερεθνικών λιστών. Στην συζήτηση παρενέβη ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Λάμπρος Φουντούλης, όπου και δήλωσε την αντίθεση του στις πιθανές αλλαγές μιας και εγείρονται σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την νομιμοποίηση και την λογοδοσία των ευρωβουλευτών αυτών. Επιπλέον, ξεκαθάρισε πως θεωρεί την πρόταση αυτή ως μια ακόμη προσπάθεια φίμωσης των εθνικιστικών κινημάτων.

Ολόκληρη η παρέμβαση:

"Με την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση δημιουργείται ένα κενό εβδομήντα τριών θέσεων. Εκτός από μια ελάχιστη αναδιανομή μεταξύ των υπολοίπων κρατών-μελών, το Ευρωκοινοβούλιο προσπαθεί σαράντα έξι από αυτές τις θέσεις να τις δεσμεύσει σε μια κοινή, πανευρωπαϊκή λίστα. Αν και κάποιος θεωρητικά θα μπορούσε να βρει αρνητικά και θετικά στην πρόταση αυτή, η πραγματικότητα είναι κάπως διαφορετική. Στην ουσία, εάν υιοθετηθεί η προτεινόμενη αλλαγή απλά θα μεγαλώσει η διαφορά στην επιρροή που διαθέτουν εντός της Ενώσεως τα μεγαλύτερα κράτη.

Επιπλέον, θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο η -ήδη τεράστια- απόσταση μεταξύ των ευρωπαϊκών θεσμών και των ευρωπαίων Πολιτών. Πλέον, οι εκλεγμένοι από αυτές τις υπερεθνικές λίστες ευρωβουλευτές, θα είναι παντελώς άγνωστοι στην τεράστια πλειοψηφία των Πολιτών, ενώ είναι τελείως αόριστο το ποιόν ακριβώς θα εκπροσωπούν και σε ποιόν θα λογοδοτούν. Τέλος, η πρόσφατη εμπειρία μας έχει δείξει πως η Ένωση δεν αντιμετωπίζει ισότιμα τα κόμματα όλων των πολιτικών αποχρώσεων αλλά αντιθέτως προσπαθεί με κάθε μέσο να καταπνίξει τις πατριωτικές και εθνικιστικές φωνές, φαινόμενο που αναμένεται να ενταθεί μετά την υιοθέτηση των υπερεθνικών λιστών."

Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: «Σκόπια και Αλβανία έχουν αλυτρωτικές βλέψεις κατά της Ελλάδας»

Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της συζητήσεως για την απόφαση που εγκρίθηκε σχετικά με τη στρατηγική διεύρυνσης της ΕΕ - Δυτικά Βαλκάνια.

Ακολουθεί η ομιλία:

Κύριε Πρόεδρε, ένα από τα βασικά σφάλματα της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εδώ και πολλά χρόνια, είναι η ταύτισή της με την πολιτική των ΗΠΑ. Αυτό την ωθεί να λαμβάνει πολλές φορές αποφάσεις εναντίον των συμφερόντων της. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με την απόφαση για επίσπευση των διαδικασιών ένταξης των χωρών των δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η πολιτική αυτή εγκυμονεί κινδύνους διότι, με εξαίρεση τη Σερβία η οποία έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο, οι άλλες χώρες απέχουν πολύ από το να πληρούν τα κριτήρια της Κοπεγχάγης.

Από την άλλη πλευρά, οι Ηνωμένες Πολιτείες επείγονται να εντάξουν γρήγορα τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ, ούτως ώστε να αποφύγουν πιθανή επέμβαση της Ρωσίας, και πιέζουν τους πάντες προς αυτή την κατεύθυνση. Στα Σκόπια όμως επικρατεί αστάθεια και υφίστανται αλυτρωτικές βλέψεις κατά της Ελλάδας. Το δε Κοσσυφοπέδιο είναι η πλέον διεφθαρμένη χώρα της Ευρώπης και η Αλβανία, η οποία ελέγχεται από την Τουρκία, υποθάλπει επεκτατικές βλέψεις μιας μειοψηφίας της χώρας εναντίον της Ελλάδας. Εάν σε αυτά τα ζητήματα προστεθούν και τα προβλήματα των λαθρομεταναστών και τα εσωτερικά προβλήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο κίνδυνος αποσταθεροποίησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης γίνεται σημαντικός. Γι’ αυτό πρέπει η επέκταση της Ευρώπης προς τα Δυτικά Βαλκάνια να μην γίνει βεβιασμένα.

Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός: Η Τουρκία δεν έχει συνάφεια με την Ένωση και δεν ανήκει στην Ευρώπη

Την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018 κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, ο Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός παρενέβη στη συζήτηση με θέμα τη σημερινή κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκίαεπισημαίνοντας ότι, η εν λόγω χώρα αποτελεί  έναν δύστροπο και μεγαλομανή κακοποιό που περιφρονεί κάθε αίσθηση δικαίου καταπατώντας κατ’ εξακολούθηση ανθρώπινα δικαιώματα και θεμελιώδης ελευθερίες, επιβάλλοντας μια ισλαμική τρομοκρατία, επιβεβαιώνοντας έτσι καθημερινά σε όλο τον κόσμο, όσα η Ελλάδα και η Κύπρος γνωρίζουν ήδη.

Ακολουθεί η ομιλία:

Κυρία Πρόεδρε, η Τουρκία, λόγω και έργω, συνεχώς επιβεβαιώνει όσα η Ελλάδα και η Κύπρος γνωρίζουν ήδη. Πως αποτελεί έναν δύστροπο μεγαλομανή κακοποιό που περιφρονεί κάθε αίσθηση δικαίου και λογικής, έναν παρία της διεθνούς τάξης. Αυτά βέβαια δεν απασχολούν τους φιλελεύθερους και εθνομηδενιστές που προσεγγίζουν την Τουρκία με οικονομικά και μικροπολιτικά κριτήρια. Όσοι δεν έχουν ηθικές αξίες, προφανώς δεν έχουν τον οποιονδήποτε ενδοιασμό να διαπραγματευτούν με έναν αναξιόπιστο και απρόβλεπτο δυνάστη.

Τα γεγονότα, όμως, δεν παραποιούνται. Δυτικότροπη Τουρκία δεν υπάρχει. Η Τουρκία δεν έχει συνάφεια με την Ένωση και δεν ανήκει στην Ευρώπη, γεωγραφικά, εθνοτικά, πολιτισμικά, ιστορικά, πολιτειακά ή θεσμικά. Απόδειξη, επαναλαμβανόμενη και καιροσκοπική καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών, η περιφρόνηση κανόνων του διεθνούς δικαίου και αποφάσεων του ΟΗΕ και άλλων διεθνών οργανισμών, η επιβολή μιας ισλαμικής τρομοκρατίας, και η δίωξη κάθε πολιτικού αντιπάλου ή αντιφρονούντα, συμπεριλαμβανομένων δημοσιογράφων, δικαστικών, στρατιωτικών, δασκάλων, ακόμη και ιατρών.

Λ. Φουντούλης: Να καθαιρεθεί ο Ντράγκι

Στην συζήτηση της Ολομέλειας του ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, σχετικά με την έκθεση πεπραγμένων της ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας για το 2016, έλαβε τον λόγο ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Λάμπρος Φουντούλης. Στην παρέμβαση του τόνισε πως έχουν δοθεί υπέρ-εξουσίες στον οργανισμό αυτό, ο οποίος επιπλέον δεν διαθέτει καμία δημοκρατική νομιμοποίηση. Επιπλέον, ζήτησε την καθαίρεση του προέδρου της, μιας και έχει αποτύχει πλήρως να διαχειριστεί την οικονομική κρίση που έπληξε την Ευρώπη.

Ακολουθεί ολόκληρη η παρέμβαση:

"Το πρώτο άρθρο της Έκθεσης που συζητάμε σήμερα είναι και το πιο σημαντικό. Μεγάλη σπουδή επιδεικνύει το κοινοβούλιο προκειμένου να εξασφαλίσει πως σε καμία περίπτωση δεν θα αμφισβητηθεί η ανεξαρτησία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Ταυτόχρονα όμως, ο οργανισμός αυτός όχι απλά επηρεάζει, αλλά καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τις ζωές των Ευρωπαίων Πολιτών. Πότε ρωτήθηκαν οι Πολίτες, πότε συναίνεσαν στο να παραχωρήσουν μια τόσο μεγάλη εξουσία σε έναν ανεξάρτητο οργανισμό; Πότε αφαιρέθηκε η εξουσία αυτή από τα κράτη και ποια δημοκρατική νομιμοποίηση έχει ο οργανισμός αυτός;

Ο δήθεν έλεγχος του ευρωκοινοβουλίου δεν έχει κανένα νόημα γιατί γίνεται κατόπιν εορτής και επιπλέον είναι επιδερμικός και χωρίς ουσία. Γιατί δεν έχει καθαιρεθεί ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας μετά την χαρακτηριστική αποτυχία του στην διαχείριση της κρίσης; Σε ποια ιδιωτική εταιρία θα είχε παραμείνει στην θέση του ο Διευθύνων Σύμβουλος εάν δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει μια κρίση εδώ και δέκα χρόνια; Ζητάμε την επιστροφή των αρμοδιοτήτων αυτών στις εθνικές κεντρικές τράπεζες και τον έλεγχο αυτών από τα κράτη μέλη, ως πρώτο βήμα προς την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας."