Παρεμβάσεις ευρωβουλευτών Χρυσής Αυγής για δικαιώματα ΑΜΕΑ, πλημμυροπαθείς Μάνδρας και ύποπτες ΜΚΟ - 7 ΒΙΝΤΕΟ

Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου 2017 - 18:31

Λ. Φουντούλης: Εξαιρέστε από τις πολιτικές λιτότητας τα ΑΜΕΑ

Κατά την διάρκεια της ολομέλειας του ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες και στην συζήτηση σχετικά με την ευρωπαϊκή στρατηγική για την αναπηρία, έλαβε τον λόγο ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Λάμπρος Φουντούλης. Στην παρέμβαση του, ανέλυσε τα προβλήματα των ατόμων με αναπηρίες και ιδίως τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αυτά και οι οικογένειες τους. Τέλος, ζήτησε την εξαίρεση τους από τις επιταγές των πολιτικών της λιτότητας.

Ακολουθεί ολόκληρη η παρέμβαση:

"Δεν μπορεί κανείς παρά να αναγνωρίσει τα σημαντικότατα βήματα που έχουν γίνει στον τομέα της προστασίας των ατόμων με αναπηρίες. Οι προσπάθειες ένταξης των ατόμων αυτών στην κοινωνία είναι πλέον πολύ πιο συστηματικές σε σχέση με το παρελθόν. Κάθε νέα λοιπόν πρωτοβουλία στήριξης των ατόμων με πραγματικές αναπηρίες δεν μπορεί παρά να με βρίσκει όχι απλά σύμφωνο, αλλά υποστηρικτή. Όμως πέρα από την κατάσταση που θα θέλαμε να διαμορφώσουμε, πρέπει να εξετάσουμε και την κατάσταση που επικρατεί σε ορισμένες χώρες της ένωσης όπως στην χώρα μου την Ελλάδα.

Σαν γονέας παιδιού με σύνδρομο Down γνωρίζω την κατάσταση από πρώτο χέρι. Στο ειδικό σχολείο που φοιτά οι παιδαγωγοί και το προσωπικό είναι 7 μήνες απλήρωτοι. Θέρμανση δεν υπάρχει. Υλικά για τα εργαστήρια είναι ανύπαρκτα. Τα σχολικά που μεταφέρουν τα παιδιά αναγκάζονται να τα πληρώνουν οι γονείς από τους ήδη μειωμένους, λόγω μνημονίων, μισθούς και συντάξεις. Το ίδιο συμβαίνει στα περισσότερα ειδικά σχολεία της χώρας μου. Αυτά που σήμερα θα ψηφίσουμε δυστυχώς στην πράξη θα είναι απλά ευχολόγια. Εξαιρέστε από τις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζονται τα ΑΜΕΑ και τις οικογένειες τους ώστε να αποδείξετε στην πράξη ότι τα άτομα με αναπηρίες σε ολόκληρη την Ευρώπη έχουν τα ίδια δικαιώματα και την ίδια μέριμνα και στήριξη."

Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση να απαγορεύσει την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία»

Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της συζητήσεως για την κατάσταση στην Υεμένη.

Ακολουθεί η ομιλία:

Κύριε Πρόεδρε, η περίπτωση της Υεμένης είναι μία ακόμη απόδειξη της αδυναμίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης να διαδραματίσει έναν σημαντικό και σοβαρό ρόλο στα διεθνή πολιτικά δρώμενα.

Επί τρία χρόνια αδιαφορούσε για τις παραβιάσεις των αρχών του διεθνούς δικαίου από την πλευρά της Σαουδικής Αραβίας και απλώς παρακολουθούσε την καταστροφή της χώρας και τους φόνους των αμάχων εξαιτίας των συγκρούσεων μεταξύ των στρατευμάτων της Σαουδικής Αραβίας και των Χούθι, που υποστηρίζονται από το Ιράν. Πώς όμως είναι δυνατόν να ενεργήσει διαφορετικά, όταν στη Σαουδική Αραβία πωλούν όπλα οι Ηνωμένες Πολιτείες και διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης· το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ισπανία, ακόμη και η χώρα μου, η Ελλάδα, έχουν μεθοδεύσει την πώληση στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία. Και ξαφνικά, όταν εξαιτίας του αποκλεισμού των λιμένων και των αεροδρομίων της Υεμένης από τη Σαουδική Αραβία άρχισαν οι μαζικοί θάνατοι παιδιών και αδύναμων ανθρώπων, η Ευρωπαϊκή Ένωση, υποκριτικά, αποφάσισε να επέμβει.

Για να πάψει αυτή η υποκρισία πρέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση να απαγορεύσει την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία και να φέρει ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου αυτούς που έχουν διαπράξει εγκλήματα πολέμου.

Λ. ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ: Μόνο η Χρυσή Αυγή στο πλευρό των κατοίκων της Μάνδρας

Κατά την διάρκεια της έκτακτης συζήτησης στην ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες σχετικά με τις πρόσφατες πλημμύρες στην Αττική, έλαβε τον λόγο ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Λάμπρος Φουντούλης. Στην παρέμβαση του εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων, τόνισε πως το Κίνημα μας ήταν το μόνο που στάθηκε στο πλευρό των κατοίκων, ενώ τέλος ζήτησε να αποδοθούν ευθύνες στους υπαιτίους αυτής της τραγωδίας.

Ακολουθεί ολόκληρη η παρέμβαση:

"Κατ’ αρχάς, θα ήθελα να εκφράσω την θλίψη μου για τον άδικο χαμό είκοσι τριών συνανθρώπων μας και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους συγγενείς και τους οικείους τους. Κανείς δεν αμφισβητεί το γεγονός πως εκείνες τις μέρες τα καιρικά φαινόμενα ήταν ακραία και η μητέρα-Φύση επέδειξε τις καταστροφικές της ικανότητες, ειδικά όταν εμείς οι άνθρωποι δεν την σεβόμαστε. Εάν δεν είχαν φράξει τα ρέματα, και δεν είχαν κτιστεί τόσα αυθαίρετα κτήρια, δεν θα γινόταν αυτή η καταστροφή. Η εγκληματική ολιγωρία των προηγουμένων κυβερνήσεων και της σημερινής επέτρεψε αυτήν την κατάσταση.

Μετά τις πυρκαγιές του καλοκαιριού η περιφέρεια δεν πραγματοποίησε τα απαιτούμενα αντιδιαβρωτικά έργα. Μετά από μία τέτοια καταστροφή, δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική κίνηση στήριξης των πληγέντων, ή των συγγενών των θυμάτων από την κυβέρνηση. Μόνο λόγια, και υποκριτική πολιτική αντιπαράθεση. Από την πρώτη στιγμή το Κίνημα μας, η Χρυσή Αυγή, βρέθηκε, με τα πενιχρά μέσα που διαθέτουμε, στο πλευρό των πληγέντων. Όμως, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι άμοιρη ευθυνών γιατί δεν εξέτασε εάν αξιοποιήθηκαν κατάλληλα τα εγκεκριμένα κονδύλια της Ε.Ε για την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων. Φυσικά, κανείς δεν θα αποδεχθεί τις ευθύνες του, ο Λαός όμως γνωρίζει και σας διαβεβαιώ δεν θα ξεχάσει, όμως άμεση προτεραιότητα είναι η ανακούφιση των πληγέντων με αποζημιώσεις στο 100% των περιουσιών."

Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός: Απομάκρυνση των ανίκανων και ιδιοτελών πολιτικών από την κυβέρνηση της χώρας

Την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017 κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες, ο Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός παρενέβη στη συζήτηση με θέμα τις θανατηφόρες πλημμύρες στην Αττική επισημαίνοντας ότι,  αριστεροί, δεξιοί και κεντρώοι πολιτικοί αντί να ασχοληθούν με το καλό της Ελλάδος, ασχολούνταν τα τελευταία 40 χρόνια και συνεχίζουν να ασχολούνται, για το δικό τους συμφέρον και την οικειοποίηση της εξουσίας με αποτελέσματα όπως, καταστροφές, θάνατοι, μνημόνια, αλλοίωση του κοινωνικού ιστού και ηθικός κατήφορος.

Ακολουθεί η ομιλία:

Κύριε Πρόεδρε, h θεομηνία που έπληξε τη Δυτική Αττική αφήνοντας 23 νεκρούς μέχρι στιγμής και εκατοντάδες οικογένειες χωρίς στέγη, στην καταστροφική επέμβαση του ανθρώπου στη φύση αλλά κυρίως στην εγκληματική αμέλεια και κακοδιαχείριση από την πολιτική ηγεσία, διαχρονικά.

Η κλιματική αλλαγή και οι πυρκαγιές είναι δύσκολο να ελεγχθούν και δεν εξαρτώνται μόνο από τις ενέργειες μιας χώρας ή μίας κυβέρνησης. Αλλά η ύπαρξη παράνομων σκουπιδότοπων, η πυκνή και αυθαίρετη χωρίς σχέδιο δόμηση, η ανυπαρξία αντιπλημμυρικών έργων και ο πλημμελής σχεδιασμός αντιμετώπισης τέτοιων καταστροφών έχουν ισχυρό έρεισμα στο πολιτικό ήθος των τελευταίων 40 ετών. Αριστεροί, δεξιοί και κεντρώοι πολιτικοί αντί να ασχοληθούν με το καλό της Ελλάδος, ασχολούνταν και συνεχίζουν να ασχολούνται για το δικό τους συμφέρον και την οικειοποίηση της εξουσίας. Τα αποτελέσματα, τα βλέπουμε σήμερα. Καταστροφές, θάνατοι, μνημόνια, αλλοίωση του κοινωνικού ιστού και ηθικός κατήφορος.

Άμεση λύση, η ταχύτατη παροχή βοήθειας στους κατοίκους της Δυτικής Αττικής που επλήγησαν από τη θεομηνία. Ουσιαστική λύση, η άμεση απομάκρυνση των ανίκανων και ιδιοτελών πολιτικών από την κυβέρνηση της χώρας.

Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός: Σε λίγα χρόνια οι λαοί της Ευρώπης θα αποτελούν το ξένο σώμα της γηραιάς ηπείρου

Την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017 κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες, ο Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός παρενέβη στη συζήτηση με τη διαδικασία του προϋπολογισμού για το 2018 επισημαίνοντας ότι, οι βαρύγδουπες δηλώσεις δεν οδηγούν σε βιώσιμη ανάπτυξη,  αξιοπρεπή εργασία ή μείωση της χρόνιας ανεργίας στις ασθενέστερες χώρες. Είναι ουτοπικό, αν όχι εγκληματικά αφελές, να προσδοκούμε καλύτερα αποτελέσματα εφαρμόζοντας τις ίδιες πολιτικές με γνωστά και αποτυχημένα εργαλεία.

Ακολουθεί η ομιλία:

Κύριε Πρόεδρε, το κοινό σχέδιο γενικού προϋπολογισμού της Ένωσης θα εγκριθεί. Απόδειξη ότι η τελετή για την υπογραφή τού έχει ήδη προγραμματιστεί αμέσως μετά την ψηφοφορία. Μακάρι να ήταν το μόνο μεμπτό κομμάτι της διοργανικής φαρσοκωμωδίας, η οποία κατέληξε σε δραματικό φιάσκο. Προτεραιότητα και επιθυμία της πολιτικής ελίτ αποτελεί η δαπάνη κονδυλίων στα ήδη εύρωστα κράτη μέλη και σε τρίτες χώρες που πιέζουν και εκβιάζουν καταστάσεις μέσω της κατευθυνόμενης λαθρομετανάστευσης.

Οι βαρύγδουπες δηλώσεις δεν οδηγούν σε βιώσιμη ανάπτυξη,  αξιοπρεπή εργασία ή μείωση της χρόνιας ανεργίας στις ασθενέστερες χώρες. Είναι ουτοπικό, αν όχι εγκληματικά αφελές, να προσδοκούμε καλύτερα αποτελέσματα εφαρμόζοντας τις ίδιες πολιτικές με γνωστά και αποτυχημένα εργαλεία. Σε αυτήν την Ένωση αντιτάσσονται και δυσθυμούν οι πολίτες.

Προέχει η ιεράρχηση των πραγματικών προβλημάτων και αναγκών των πολιτών και η εξεύρεση ουσιαστικών λύσεων. Διαφορετικά, σε λίγα χρόνια οι λαοί της Ευρώπης θα αποτελούν το ξένο σώμα της γηραιάς ηπείρου.

Στρατηγός Γ. Επιτήδειος για τις θανατηφόρες πλημμύρες στην Αττική

Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της συζητήσεως για τις θανατηφόρες πλημμύρες στην Αττική και βοήθεια για την αντιμετώπιση της καταστροφής.

Ακολουθεί η ομιλία:

Κύριε Πρόεδρε, μετά από κάποιες άλλες χώρες της Ευρώπης, ήρθε δυστυχώς και η σειρά της Ελλάδας να υποστεί τις συνέπειες μιας μεγάλης θεομηνίας, μιας μεγάλης πλημμύρας που προκάλεσε στη Δυτική Αττική τον θάνατο 23 ατόμων και την καταστροφή όλων των έργων υποδομής και των εγκαταστάσεων της περιοχής. Η άναρχη δόμηση, η παραβίαση των κανόνων της φύσης και η έλλειψη αντιπλημμυρικής προστασίας ήταν τα κύρια αίτια, τα οποία διαχρονικά προκαλούν αυτές τις καταστροφές, και προκάλεσαν και τον θάνατο, όπως ανέφερα, των συνανθρώπων μας. Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου προς τις οικογένειές τους και την ευχή να τους δίνει δύναμη ο Θεός να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή.

Είναι αλήθεια ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έδειξε την αλληλεγγύη της, οφείλει όμως η αλληλεγγύη αυτή να είναι ουσιαστική, ειλικρινής, γενναία και να αποκαταστήσει όχι μόνο τις ζημιές των εγκαταστάσεων, αλλά κυρίως να αποζημιώσει αυτούς που έχασαν τις περιουσίες τους.

Λ. ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ: Η Ένωση έχει μηδενική ισχύ στην διεθνή πολιτική

Στην ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες και στην συζήτηση σχετικά με την πολιτική εξωτερικής ασφαλείας της Ενώσεως, έκανε παρέμβαση ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Λάμπρος Φουντούλης. Επεσήμανε την πλήρη ανυπαρξία της Ενώσεως στην διεθνή πολιτική σκηνή, καθώς και τόνισε τον ύποπτο και διαπλεκόμενο ρόλο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και της Επιτροπής που τις χρηματοδοτεί.

Ολόκληρη η παρέμβαση:

"Αρχικά, πολλά από όσα λέγονται σήμερα δημιουργούν την εντύπωση πως ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν, το οποίο δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Αδυνατεί το κοινοβούλιο να συνειδητοποιήσει πως η Ευρωπαϊκή Ένωση σαν οργανισμός έχει από ελάχιστη εώς μηδενική βαρύτητα στον τομέα της διεθνούς διπλωματίας και της γεωπολιτικής. Μόνο δύο κράτη-μέλη έχουν πραγματικά κάποια ισχύ διεθνώς, η Μεγάλη Βρετανία και η Γαλλία. Από αυτές τις δύο, η μία αποχωρεί συντόμως από την Ένωση, ενώ η άλλη έχει επιλέξει να αυτό-περιορίζεται, αποδεχόμενη τον ρόλο του ακόλουθου της Γερμανίας, η οποία όμως δεν έχει καμία σχεδόν επιρροή σε χώρες εκτός της Ένωσης αλλά και είναι μάλλον αδέξια στα θέματα διπλωματίας.

Επιπλέον, όταν σχεδόν καμία χώρα, πλην της Ελλάδας, δεν εκπληρώνει την δέσμευση που όλες έχουν αναλάβει στα πλαίσια του ΝΑΤΟ για τις αμυντικές δαπάνες, πως ακριβώς περιμένουν να στηρίξουν την ασφάλεια τη σταθερότητα και την ειρήνη παγκοσμίως. Εδώ βέβαια τίθεται το ερώτημα ποιος έδωσε το δικαίωμα στην Ένωση να επιβάλλει την ασφάλεια σε τρίτες χώρες και να χρηματοδοτεί όποιον κάθε φορά εξυπηρετεί τα συμφέροντα της; Τέλος, η άποψη της Επιτροπής πως θα χρησιμοποιεί Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις ως ένα από τα μέσα προώθησης, δείχνει τόσο την ανικανότητα αντίληψης και επιπλέον αναδύει έντονα οσμή διαπλοκής."