Παρεμβάσεις ευρωβουλευτών Χρυσής Αυγής για σκοπιανούς, λαθρομετανάστες και συστημική προπαγάνα - 5 ΒΙΝΤΕΟ

Παρασκευή, 7 Απριλίου 2017 - 00:36

Την Τετάρτη 5 Απριλίου κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός παρενέβη στη συζήτηση με θέμα την έκθεση του 2016 σχετικά με τα Σκόπια, επισημαίνοντας ότι η παρούσα έκθεση αποτελεί προβοκάτσια εις βάρος της πραγματικότητας, ενώ φαίνεται να προωθείται μια πλαστή λύση, η οποία στην πραγματικότητα πραγματώνει τον εφιάλτη της Μεγάλης Αλβανίας, καταλήγοντας ότι η λύση είναι μία και αποτελεί μονόδρομο. Να αποδεχθούν την ιστορική πραγματικότητα, ότι δεν υπάρχει «μακεδονικό» έθνος και πως δεν έχουν το οποιοσδήποτε έρεισμα επί του ονόματος της Μακεδονίας.

Ακολουθεί η ομιλία:

"Κύριε Πρόεδρε, η έκθεση είναι άτοπη, άκαιρη, εκπρόθεσμη και άκρως ουτοπική. Δεν έχει προκύψει δημοκρατικά νομιμοποιημένη κυβέρνηση μέσω εκλογών, και επί του παρόντος διεξάγεται μία πολιτική διαπραγμάτευση. Τα τέσσερα κόμματα της αλβανικής μειονότητας συνεδριάζουν στα Τίρανα, ενώ παράλληλα διενεργούν υπόγειες συζητήσεις με άλλα κόμματα στην Αλβανία και το Κόσοβο.

Μεγάλο μέρος του διεθνούς παράγοντα διαβλέπει την διάλυση του κρατιδίου και τη μόνιμη απειλή για τη σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής. Η έκθεση αποτελεί προβοκάτσια εις βάρος της πραγματικότητας! Προωθείται μία πλαστή λύση πραγματώνοντας τον εφιάλτη της Μεγάλης Αλβανίας στο μαλακό υπογάστριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η μοναδική δόκιμη λύση είναι μία και αποτελεί μονόδρομο: Να αποδεχθούν την ιστορική πραγματικότητα, ότι δεν υπάρχει «μακεδονικό» έθνος και πως δεν έχουν το οποιοσδήποτε έρεισμα επί του ονόματος της Μακεδονίας. Μόνο τότε θα επιλυθεί το ζήτημα της ονομασίας, ώστε να ανοίξουν τα ενταξιακά κεφάλαια και ταυτόχρονα η πορεία προς την σταθερότητα.

Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: «Τα Σκόπια δεν μπορούν να ενταχθούν στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ»

Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της συζητήσεως για την Έκθεση του 2016 σχετικά με τα Σκόπια.

Ακολουθεί η ομιλία:

"Κυρία Πρόεδρε, όπως αναφέρεται και στην έκθεση, αυτή τη στιγμή στα Σκόπια επικρατούν συνθήκες οι οποίες εμποδίζουν την πρόοδο της εντάξεως της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ: πολιτική διαφθορά, διχασμός, οργανωμένο έγκλημα και χειραγώγηση της Δικαιοσύνης. Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι ισχυρίζονται ότι η Ελλάδα ευθύνεται για την καθυστέρηση της προόδου των ενταξιακών διαπραγματεύσεων και μάλιστα ισχυρίζονται ότι δεν πρέπει οι διμερείς διαμάχες να εμποδίσουν αυτή την πρόοδο.

Κατ’ αρχάς, το θέμα των Σκοπίων με την Ελλάδα, δηλαδή το θέμα της ονομασίας, δεν είναι διμερές. Είναι διεθνές. Αλλά, ας υποθέσουμε κάποια στιγμή ότι σήμερα επιλύεται αυτό το πρόβλημα του ονόματος. Πιστεύει κανείς ότι αυτό θα συμβάλει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των Σκοπίων; Θα επέλθει ενότητα στη χώρα; Η Αλβανία θα πάψει να διεκδικεί τα εδάφη της στα πλαίσια της δημιουργίας Μεγάλης Αλβανίας; Η Βουλγαρία θα πάψει να λέει στα Σκόπια ότι δεν πρέπει να λέγεστε «Μακεδονία» αλλά «Vardaska»;

Ας είμαστε, λοιπόν, ειλικρινείς και ας προσπαθήσουμε να βάλουμε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση. Εάν τα Σκόπια δεν συμμορφωθούν με τη διεθνή νομιμότητα, δεν έχουν ευρωπαϊκή προοπτική".

Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: «Πρέπει να σταματήσουμε την μετανάστευση από Ασία, Μ. Ανατολή και Αφρική»

Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της συζητήσεως για την αντιμετώπιση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών: ο ρόλος της εξωτερικής δράσης της ΕΕ.

Ακολουθεί η ομιλία:

"Κυρία Πρόεδρε, με την πάροδο του χρόνου, το ρεύμα της μεταναστεύσεως, νόμιμης και παράνομης, προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, ογκούται συνεχώς αντί να μειωθεί. Η εσφαλμένη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενώσεως για μία Ευρώπη χωρίς σύνορα έδωσε το δικαίωμα στους λαούς της Ασίας, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής να θεωρήσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση ως γη της επαγγελίας, στην οποία πρέπει να φθάσουν με κάθε μέσον και κάθε τρόπο. Αυτή, όμως, η τάση πρέπει να σταματήσει.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και ιδιαίτερα οι χώρες εισόδου, η Ιταλία και κυρίως η Ελλάδα, δεν έχουν τη δυνατότητα να απορροφήσουν άλλους παράνομους μετανάστες. Πρέπει να μη χάνονται ζωές στη Μεσόγειο, πρέπει οι μετανάστες να μη ζουν εξαθλιωμένοι στα κέντρα υποδοχής στην Ελλάδα. Οι λαοί της Ευρώπης πρέπει να ζήσουν με ελευθερία και αξιοπρέπεια και σύμφωνα με τις αρχές τους στις χώρες τους. Δεν νοείται να προσπαθούμε να εντάξουμε στις χώρες μας ανθρώπους που δεν θέλουν να ενταχθούν σε αυτές, αλλά αντιθέτως θέλουν να κυριαρχήσουν.

Δεν πρέπει να θέσουμε σε κίνδυνο την ασφάλεια της Ευρώπης χάριν μιας γενικής και αφηρημένης έννοιας αλληλεγγύης. Πρέπει να ελέγχουμε τα σύνορα, πρέπει να ενισχύσουμε τις χώρες της εξωτερικής γειτονίας για να παραμένουν εκεί οι μετανάστες, πρέπει να σταματήσουμε τα αίτια που οδηγούν στη μετανάστευση και, τέλος, πρέπει να επιβάλουμε στον Erdoğan να μην απειλεί ότι θα κατακλύσει την Ευρώπη με τρία εκατομμύρια παράνομους μετανάστες".

Ελευθέριος Συναδινός: Απαγόρευση, επανεισδοχή και αποτροπή είναι οι λύσεις για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης

Την Τρίτη 4 Απριλίου κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο ευρωβουλευτής Ελευθέριος Συναδινός παρενέβη στη συζήτηση με θέμα τον ρόλο της εξωτερικής δράσης της Ε.Ε σχετικά με την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών, επισημαίνοντας ότι η Ένωση πρέπει να ισορροπήσει μεταξύ δύο στρατηγικών, της απαγόρευσης και της αποτροπής, ενώ κάθε βραχυπρόθεσμη προσέγγιση της κατάστασης θα επιτείνει απλώς το πρόβλημα, οδηγώντας σε περαιτέρω σπατάλη των πόρων της.

Ακολουθεί η ομιλία:

"Κύριε Πρόεδρε, η εξωτερική δράση της ΕΕ, για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών, πρέπει να ισορροπήσει μεταξύ δύο στρατηγικών, της απαγόρευσης και της αποτροπής. Όπως κάθε ανεξάρτητο κράτος διαθέτει ισχυρές ένοπλες δυνάμεις, με αποτρεπτικό και αμυντικό ρόλο, έτσι και η Ένωση οφείλει να ευθυγραμμιστεί ανάλογα.

Κατά την έννοια αυτή, η πολιτική της πρέπει να στηριχθεί σε τρεις πυλώνες. Την απαγόρευση εισόδου λαθρομεταναστών από τα εξωτερικά σύνορα. Την απέλαση όλων όσων έχουν εισέλθει παράνομα και την αποτροπή, με χρηματοδοτική και υλικοτεχνική συνδρομή στις τρίτες χώρες και παράλληλη επιβολή ρήτρας έναντι στόχων και δεσμεύσεων, ώστε να αντιμετωπιστούν τα γενεσιουργά αίτια της μετανάστευσης, δηλαδή πολιτικά, οικονομικά, αναπτυξιακά, κοινωνικά και ανθρωπιστικά.

Κάθε βραχυπρόθεσμη προσέγγιση της κατάστασης θα επιτείνει απλώς το πρόβλημα και θα οδηγήσει σε περαιτέρω σπατάλη των πόρων της Ένωσης".

Λ. Φουντούλης: Το πολιτικό σύστημα εκτρέφει το μίσος

Κατά την διάρκεια συζήτησης στην ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο σχετικά με την "ρητορική μίσους,  τον λαϊκισμό, και τις ψευδείς ειδήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης", έλαβε τον λόγο ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Λάμπρος Φουντούλης. Στην παρέμβαση του κατήγγειλε την Ευρωπαϊκή Ένωση, διότι στην πραγματικότητα απλά βαφτίζει "ρητορική μίσους" κάθε άποψη με την οποία διαφωνεί το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα, λαϊκισμό τις ενέργειες των πολιτικών κομμάτων που ενδιαφέρονται για τον Λαό και όχι για τα μεγάλα συμφέροντα, ενώ τέλος, όσον αφορά τις ψευδείς ειδήσεις, η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι εκείνη που προπαγανδίζει πρώτη από όλους τερατώδη ψεύδη για να υποστηρίξει τα συμφέροντα των διαπλεκομένων έναντι των Λαών.

Ακολουθεί ολόκληρη η παρέμβαση:

"Συμφωνώ απόλυτα πως στην Ευρώπη υπάρχει πρόβλημα με την ρητορική μίσους και τις ψευδείς ειδήσεις. Οι επικρατούσες αυτήν την στιγμή πολιτικές δυνάμεις στην ήπειρο μας έχουν εξαπολύσει μια ανεπανάληπτη ρητορική επίθεση σε όποιον εκφράζει απόψεις που δεν συμφωνούν με τις κατεστημένες, έχοντας φτάσει στο σημείο να έχει σχεδόν ποινικοποιηθεί ο Εθνικός αντίλογος. Το σημερινό πολιτικό σύστημα είναι εκείνο που καλλιεργεί και εκτρέφει συστηματικά το μίσος στις κοινωνίες μας, διαλύοντας την κοινωνική συνοχή και εγκαθιδρύοντας ένα πραγματικό κυνήγι μαγισσών εναντίον όσων τολμούν να έχουν διαφορετική άποψη. Αντίθετα με όσα μας κατηγορείτε, εμείς πιστεύουμε στην ελευθερία της γνώμης. Ο καθένας, χωρίς εξαιρέσεις, πρέπει να είναι ελεύθερος να εκφράσει την άποψη του, όσο και αν διαφωνούμε με αυτήν.

Όσον αφορά τον λαϊκισμό, ο ίδιος ο όρος όπως χρησιμοποιείται σήμερα είναι απλά άλλο ένα δημιούργημα της κυρίαρχης πολιτικής τάξης, που βαφτίζει λαϊκιστή όποιον παρουσιάζει μια διαφορετική προοπτική, πιο κοντά στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών. Φταίει ο λαϊκισμός λέτε, που οι πολίτες συντάσσονται πλέον με κόμματα εκτός του πολιτικού κατεστημένου. Στην πραγματικότητα απλά εσείς δεν έχετε καμία επαφή με τις επιθυμίες τους.

Σχετικά με τις ψευδείς ειδήσεις, τεράστιο μερίδιο ευθύνης έχουν οι κυβερνήσεις και τα συστημικά κόμματα με τις ψεύτικες διαρροές. Καθημερινά, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φιλικά προσκείμενα προς το πολιτικό κατεστημένο, διαστρεβλώνουν την αλήθεια, δημιουργούν μια ψεύτική πραγματικότητα, ελπίζοντας πως θα συνεχίζουν να ελέγχουν και να καθοδηγούν τους πολίτες. Δεν υπάρχει μεγαλύτερος και πιο ύπουλος μηχανισμός προπαγάνδας παγκοσμίως από τους διαχειριστές αυτών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που εξυπηρετούν πολιτικά συμφέροντα."