Όμηρος της ΠΟΣΠΕΡΤ η δημόσια τηλεόραση - Προκλητική κυβερνητική προπαγάνδα από την “Δεύτερη Ματιά”

Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018 - 00:05

Όμηρος της ΠΟΣΠΕΡΤ η δημόσια τηλεόραση - Προκλητική κυβερνητική προπαγάνδα από την “Δεύτερη Ματιά”

Ανέκαθεν η ΕΡΤ αποτελούσε έναν δημόσιο τηλεοπτικό δίαυλο, ο οποίος παρότι συντηρείται από τα χρήματα όλων των Ελλήνων φορολογουμένων, εν τούτοις προωθεί την εκάστοτε κυβερνητική άποψη.

Πολύ χειρότερα, στην περίπτωση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ δεν τίθεται καν μειωμένης προβολής των απόψεών της, αλλά ένα μόνιμο σκηνικό ηθικής και νομικής αυθαιρεσίας, το οποίο έχει να κάνει με τα εξής:

α) Ουδεμία προβολή των κομματικών εκδηλώσεών της, ακόμη κι αν πρόκειται για μαγνητοσκοπημένη προβολή, αφού φροντίζουν ο Καλφαγιάννης και η παρεούλα της ΠΟΣΠΕΡΤ να κάνουν στάση εργασίας κάθε φορά που ενδέχεται να γίνει κάτι τέτοιο

β) Απίστευτο υβρεολόγιο και λάσπη, τόσο στα δελτία ειδήσεων όσο και σε «ενημερωτικές» εκπομπές.

Φαίνεται, όμως, ότι το «μπάχαλο» που επικρατεί στην ΕΡΤ δημιουργεί κλίμα δυσφορίας και εκνευρισμού ακόμη και στην ίδια την ηγεσία της. Χαρακτηριστικά είναι τα όσα γράφει η εφημερίδα «Παραπολιτικά», σχετικά με τα όσα συμβαίνουν στην ΕΡΤ, όπου αναφέρονται και τα εξής:

“Ο Βασίλης Κωστόπουλος εκμυστηρεύεται σε συνομιλητές του ότι αντιμετωπίζει την ιδιοκτησιακή αντίληψη των συνδικαλιστών της ΠΟΣΠΕΡΤ, που δεν τον αφήνουν να κάνει τη δουλειά του όπως θέλει, ενώ βλέπει να απορρίπτονται τα αιτήµατά του για τη δυνατότητα να απομακρύνει αργόσχολους και να πριµοδοτήσει µε «µπόνους» όσους εργάζονται σκληρά και πέραν ωραρίων.

Το κλίµα είναι πολύ βαρύ στο Ραδιοµέγαρο και από τα δυσμενή σχόλια που έχουν προκαλέσει ορισµένες προκλητικά προπαγανδιστικές εκπομπές, όπως η «Δεύτερη Ματιά» της Κατερίνας Ακριβοπούλου, που λειτουργεί πλέον ως γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ”.

Ο Βασίλης Κωστόπουλος είναι ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, ο οποίος –σύμφωνα με τα «Παραπολιτικά»- είναι αυτός που ασκεί την διοίκηση, αν και πρόεδρος είναι από τον Ιανουάριο ο Χρήστος Λεοντής. Δύο είναι τα συμπεράσματα που εξάγονται από το απόσπασμα που προηγήθηκε.

Το πρώτο, ότι ο Κωστόπουλος είναι έρμαιο στις ορέξεις των σταλινικής νοοτροπίας εργατοπατέρων της ΠΟΣΠΕΡΤ, οι οποίοι έχουν «ιδιοκτησιακή αντίληψη» για την ΕΡΤ, έτσι ώστε να φιμώνουν απόλυτα την πολιτική έκφραση εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων που τους πληρώνουν κι αυτοί από το υστέρημά τους και να μπορούν να κρατούν σφηνωμένους στις καρέκλες τους διάφορους «αργόσχολους».

Το δεύτερο έχει να κάνει με την εκπομπή-εμετός «Δεύτερη Ματιά», η οποία προσβάλλει με τον πλέον βάναυσο τρόπο την νοημοσύνη κάθε σώφρονα Έλληνα. Μπορεί το περιεχόμενό της να έχει γίνει αντικείμενο εξευτελισμού (δίκην σάτιρας) ακόμη και από τον… Μητσικώστα, η υπόθεση όμως δεν είναι για γέλια.

Μια εκπομπή με μηδενική απήχηση, η οποία όμως φροντίζει ειδικά στην περίπτωση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ να ξεπερνά κάθε όριο με την απαράδεκτη μονόπλευρη «ενημέρωση» και «σχολιασμό», που δεν συνάδει στο ελάχιστο με την δεοντολογία. Όταν ακόμη και μέσα στα πιο ψηλά κλιμάκια της ΕΡΤ προβληματίζονται με τέτοια νοσηρά φαινόμενα, φαντάζεται ο καθένας το μαύρο χάλι στο οποίο έχει φτάσει αυτή η κρατική τηλεοπτική συχνότητα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ