Παπακώστα: Τα Εξάρχεια δεν είναι άβατο - Με βροχή από μολότοφ απάντησαν οι παρακρατικοί

Κυριακή, 14 Απριλίου 2019 - 19:41

Παπακώστα: Τα Εξάρχεια δεν είναι άβατο - Με βροχή από μολότοφ απάντησαν οι παρακρατικοί

Βγήκε η Παπακώστα να κάνει δηλώσεις και το τσίρκο Σύριζα – Ανέλ έλαβε νέες διαστάσεις. Συγκεκριμένα, η υφυπουργός της Γεροβασίλη, αναφερόμενη στα Εξάρχεια δήλωσε ότι δεν αποτελούν άβατο, καθότι άβατο είναι μόνο το Άγιον Όρον και δεύτερον ότι «τα Εξάρχεια είναι μία ιστορική γειτονιά της Αθήνας, είναι κέντρο τέχνης και πολιτισμού».

Σχεδόν παράλληλα με αυτές τις δηλώσεις, το βράδυ του Σαββάτου, είχαμε νέα επιχείρηση κατατρομοκράτησης των κατοίκων της περιοχής από τις δυνάμεις του συστήματος. Συγκεκριμένα, οι παρακρατικοί βγήκανε και πάλι παγανιά, σπάζοντας και καίγοντας, ενώ δεν παρέλειψαν να διαπληκτιστούν με κατοίκους που εξέφραζαν την δυσφορία τους για την καθημερινή αυτή κατάσταση.

Οι αρχές, για άλλη μία φορά, απάντησαν αμυντικά στις προκλήσεις των παρακρατικών, με αποτέλεσμα αυτοί να καταφύγουν και πάλι στο Πολυτεχνείο, μόλις τελείωσαν το έργο τους, χωρίς βεβαίως να υπάρξει καμία σύλληψη.

Και το ερώτημα που τίθεται είναι προφανές: Γιατί οι αστυνομικοί δεν εισέβαλλαν στο Πολυτεχνείο να μαζέψουν αυτούς τους αλήτες και να τους οδηγήσουν στην Δικαιοσύνη;

Ρητορικό, βεβαίως, το ερώτημα αφού:

Α) Και να το έκαναν, οι συριζαίοι θα έσπαγαν τα τηλέφωνα για να αφεθούν ελεύθεροι, γεγονός που – για να είμαστε δίκαιοι – αποτελεί συνέχεια της πολιτικής ανοχής προς το παρακράτος που εγκαινίασε η ΝΔ από τότε που καιγόταν η Αθήνα, επί των ημερών της

Β) Αν το έκαναν οι μόνοι που θα είχαν πρόβλημα θα ήταν οι ίδιοι οι αστυνομικοί που θα τους ταράζανε στις στημένες ΕΔΕ

Γ) Θα έπιαναν κανά γιο υπουργού και άντε βρες άκρη μετά