Όταν το κεφάλαιο έχει Πατρίδα! Ο Καρέλιας επέστρεψε για ακόμη μια φορά τα κέρδη της εταιρείας στους Έλληνες εργαζομένους του - ΒΙΝΤΕΟ

Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2017 - 18:35

Όταν το κεφάλαιο έχει Πατρίδα! Ο Καρέλιας επέστρεψε για ακόμη μια φορά τα κέρδη της εταιρείας στους Έλληνες εργαζομένους του - ΒΙΝΤΕΟ

Δεν προκαλεί εντύπωση σε όσους γνωρίζουν την πορεία της επιτυχημένης "καπνοβιομηχανίας Καρέλια" η απόφαση του Ανδρέα Καρέλια να μοιράσει για πολλοστή φορά τα κέρδη της επιχείρησης στους εργαζομένους.

Ο γνωστός καπνοβιομήχανος, εν αντιθέσει με τους αριστερούς κεφαλαιοκράτες που δεν πληρώνουν και εκμεταλλεύονται τους υπαλλήλους τους και τις πολυεθνικές που βγάζουν τα χρήματα στο εξωτερικό, απέδειξε πως ακόμα και σε καιρούς ύφεσης και οικονομικής κρίσης οι Έλληνες επιχειρηματίες που στηρίζουν τα ντόπια προϊόντα και τους ανθρώπους τους, μπορούν να ευδοκιμήσουν.

Ο Ανδρέας Καρέλιας μοίρασε πάνω από 3 εκατ. ευρώ ως μπόνους στους εργαζόμενους της εταιρείας του και αυτή δεν είναι η πρώτη χρονιά που η εταιρεία δίνει εξτρά επιδόματα. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως ο γνωστός καπνοβιομήχανος δίνει ιδιαίτερη σημασία στους οικογενειάρχες προσφέροντας οικονομική ενίσχυση σε όσους έχουν ανήλικα παιδιά και σε όσους τα σπουδάζουν.

Αναλυτικότερα, οι παροχές που ανακοινώθηκαν είναι οι εξής:

 • Επίδομα "χειμερινής στολής-γαλοπούλας" θα είναι φέτος € 200 για κάθε εργαζόμενο στην Εταιρεία.
 • Επίδομα παρουσίας θα είναι 800 ευρώ.
 • Έκτακτη οικονομική ενίσχυση € 1.500 σε κάθε εργαζόμενο, που έχει παιδιά που σπουδάζουν σε κρατικό Πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ.
 • Οι εργαζόμενοι, των οποίων τα παιδιά πέτυχαν στα παραπάνω Ιδρύματα μέσα στο 2015, θα λάβουν επιπλέον ενίσχυση € 500.
 • Δώρο ένας υπερσύγχρονος φορητός υπολογιστής Apple σε κάθε παιδί που πέτυχε την εισαγωγή του σε μία από τις παραπάνω σχολές μέσα στο 2016
 • Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές πάνω από € 1.700 θα λάβουν πρόσθετη έκτακτη οικονομική ενίσχυση € 800,00.
 • Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές € 1.200 έως € 1.699 θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση € 1.500 ευρώ.
 • Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές κάτω από 1.199 ευρώ, θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση €2.500.
 • Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές € 1.201 έως € 1.699 και οι οποίοι έχουν από 3 ανήλικα παιδιά και πάνω, θα λάβουν επιπλέον € 750.
 • Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές έως € 1.199 και οι οποίοι έχουν από 2 ανήλικα παιδιά και πάνω, θα λάβουν επιπλέον € 450 για κάθε ανήλικο παιδί.
 • Ο κάθε λαχνός της γιορτής ήταν € 800.

Όλες οι παραπάνω παροχές θα δοθούν καθαρές, δηλαδή η Εταιρεία θα καλύψει όλους τους φόρους και τις κρατήσεις που αναλογούν στους εργαζομένους από τις παροχές αυτές! «Τόσο στην Ελλάδα όσο και στις περισσότερες χώρες του εξωτερικού όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία μας, η πορεία της συνοδεύτηκε με αύξηση των πωλήσεων και αύξηση του μεριδίου αγοράς» τόνισε ο Ανδρέας Καρέλιας.