Στον απόηχο των επεισοδίων από τους Ρομά στο Αιτωλικό (Βίντεο)

Δευτέρα, 6 Αυγούστου 2012 - 22:43

Στον απόηχο των προχθεσινών επεισοδίων στην πόλη του Αιτωλικού, ο δήμαρχος Μεσολογγίου κ. Κατσούλης προέβη σε... δακρύβρεχτες δηλώσεις όσον αφορά την ενεργητικότητά του στο μέγα πρόβλημα του δήμου Μεσολογγίου και σαν γνήσιος νεοέλλην πολιτικός, μετέθεσε της ευθύνες του αόριστα στην πολιτεία: «Παραγωγός της το διαλυμένο και διεφθαρμένο κράτος και η πολιτική του ελίτ....» Χωρίς βεβαίως να παραλείψει να αναφερθεί και στο κίνημά μας με τα κάτωθι λόγια: «Το τελευταίο χρονικό διάστημα την απουσία του οργανωμένου κράτους στο Αιτωλικό έχει αναλάβει πολιτικός φορέας, ο οποίος διαλαλεί «πως θα καθαρίσει» και παροτρύνει τους αγανακτισμένους πολίτες «να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους». Στο ίδιο μήκος κύματος και η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας, αλλά με περισσότερη φαντασία και φόβο. Ίσως και δικαιολογημένα, δεν είναι εύκολο πράγμα να εκδιώκεται κακήν κακός ο βουλευτής του νομού Αιτωλοακαρνανίας κ. Βαρεμένος, όταν και θέλησε να επισκεφτεί το Αιτωλικό την επομένη των επεισοδίων. Δυστυχώς κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, τα ιδεολογήματά σας εφήρμοσαν οι πολιτικοί των προηγούμενων κυβερνήσεων, ο κόσμος έχει ξυπνήσει. Αντιλαμβανόμαστε της φοβίες σας, για την συνεχή και έντονη δράση της Χρυσής Αυγής στο νομό, υποσχόμαστε να την εντείνουμε!

Ας έρθουμε όμως στα γεγονότα και ας παραθέσουμε κάποια αναμφισβήτητα δεδομένα. Ως είναι γνωστό, κλιμάκιο συναγωνιστών με επικεφαλής τον βουλευτή κ. Μπαρμπαρούση, που από την πρώτη στιγμή παρευρέθη στο Αιτωλικό, ήταν ο κύριος μοχλός πίεσης προς τις δυνάμεις ασφαλείας προκειμένου να προβούν στην προβλεπόμενη διαδικασία. Πράγμα που πολύ αμφιβάλουμε ότι θα γίνονταν ελλείψει ημών.
Όπως όλοι γνωρίζουμε από ανάλογες περιπτώσεις οι δράστες (που στην προκειμένη περίπτωση άφησαν αιμόφυρτους τρεις συνανθρώπους μας, έναν εκ των οποίων σοβαρά) την βγάζουν «καθαρή», διότι ο φόβος των αντίποινων κυριεύει της καρδιές φιλήσυχων ανθρώπων και δεν προβαίνουν σε καταθέσεις, μηνύσεις  κτλ, παρότι είναι αυτόπτες μάρτυρες. Αυτός ο φόβος έγινε συντρίμμια, μπροστά στην εγγύηση ότι «είμαστε στο πλευρό σας». Μια εγγύηση και μια σεβαστή πραγματικότητα που εμπνέει εμπιστοσύνη για το Κίνημά μας! Μια εμπιστοσύνη που αποδεικνύεται με τον καλύτερο τρόπο από τη μαζική προσέλευση πλέον των 150 κατοίκων του Αιτωλικού, συνοδευόμενοι από τον βουλευτή μας και άλλους συναγωνιστές, που σήμερα προσήλθαν στην εισαγγελία Μεσολογγίου προκειμένου να δώσουν καταθέσεις και η υπόθεση να πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης. 

Χρυσή Αυγή Αιτωλοκαρνανίας

 

 

«Οργανωμένο σχέδιο της Χρυσής Αυγής» τα επεισόδια στο Αιτωλικό, λένε τα ορφανά του Τσαουσέσκου!

 

Ανακοίνωση για τα γεγονότα στο Αιτωλικό, μεταξύ αγανακτισμένων κατοίκων και κουμπουροφόρων της γνωστής «ευπαθούς» ομάδας, που πυροβόλησαν και τραυμάτισαν τέσσερα άτομα, εξέδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ. Κι όπως ήταν αναμενόμενο, τα ορφανά του σφαγέα του ρουμανικού λαού, Νικολάε Τσαουσέσκου, αποδίδουν την ευθύνη των επεισοδίων σε… οργανωμένο σχέδιο της Χρυσής Αυγής! Ιδού το κομμουνιστικό τους παραλήρημα:

«Η έκταση των γεγονότων με φωτιές, πυροβολισμούς, συμπλοκές και τραυματισμό τριών συμπολιτών μας δημιουργεί σοβαρές ανησυχίες για το αύριο. Η αντιμετώπιση του υπαρκτού και σοβαρού προβλήματος της παραβατικότητας από ένα κομμάτι των Ρομά δεν είναι σωστό να γίνεται με αυτοδικίες, λογική εκκαθαρίσεων και ομάδες κρούσης που φέρνουν συγκρούσεις ένοπλες ή όχι, αντεκδίκηση, φόβο και αίμα. Τα γεγονότα αυτά έρχονται σαν συνέχεια παρόμοιων περιστατικών που έγιναν στο Παναιτώλιο και γεννούν σοβαρά ερωτηματικά:
Είναι τυχαίο ότι σε δεκάδες χρόνια συμβίωσης με τους Ρομά, παρά τα προβλήματα παραβατικότητας που πάντα υπήρχαν, δεν είχαμε φτάσει ποτέ σε τέτοια οξύτητα; Είναι τυχαίο ότι και στις δυο περιοχές πρωτοστάτησαν μεταφερόμενες ομάδες της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον βουλευτή Μπαρμπαρούση; Μήπως βρισκόμαστε μπροστά σε οργανωμένο σχέδιο δημιουργίας επεισοδίων, αξιοποιώντας παραβατικές συμπεριφορές των Ρομά, προκειμένου να δημιουργηθεί ρατσιστικό-φασιστικό μέτωπο στην επαρχία μιας και το πρόβλημα των μεταναστών δεν έχει την ίδια οξύτητα με την Αθήνα? Μήπως επόμενος στόχος θα είναι το Μεσολόγγι και το Αγρίνιο και όπου αλλού υπάρχουν και ζουν Ρομά;
Μήπως γίνεται προσπάθεια να μεταφερθεί η εμπειρία Λεπέν και Σαρκοζί στην Ελλάδα; Το βασικό όμως ερώτημα είναι τι γίνεται τώρα:…».

Ότι κι αν κάνουν, ότι κι αν πουν τα ορφανά του Τσαουσέσκου και τα υπόλοιπα ορφανά (του Στάλιν κ.λπ.), η Χρυσή Αυγή είναι ήδη εδώ και θα συνεχίσει να συμπαραστέκεται στους Έλληνες που αντιμετωπίζουν προβλήματα, είτε με λαθρομετανάστες, είτε με «ευπαθείς»! Και η σημαία του αγώνα δεν θα υποσταλεί ποτέ!

(ΥΓ): Την ίδια ώρα που δινόταν στη δημοσιότητα η παραπάνω κατάπτυστη ανακοίνωση, στο Αγρίνιο συνέβη το εξής περιστατικό: νεαρός περπατούσε αμέριμνος στην περιοχή Τρία Φανάρια, όταν δέχτηκε επίθεση από ομάδα νεαρών γυναικών, της «ευπαθούς» ομάδας, που τραβούσαν το τσαντάκι που είχε κρεμασμένο στον ώμο του για να του το αρπάξουν. Τότε αυτός, στην προσπάθειά του να το διασώσει, απώθησε τις «ευπαθείς». Αμέσως μετά, κατέφτασε ένα αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες, από το οποίο κατέβηκαν τρεις άνδρες «ευπαθείς», που ξυλοκόπησαν αγρίως τον νεαρό! Συμπέρασμα: Δεν κάθεσαι να σε κλέψουμε; Σε ξυλοκοπούμε! Τα σχόλια δικά σας!