Ονειρεύονται «δικαστήρια του βουνού» για την Χρυσή Αυγή: Τους πειράζουν ακόμα και οι μάρτυρες υπερασπίσεως!

Κυριακή, 22 Ιουλίου 2018 - 15:54

Ονειρεύονται «δικαστήρια του βουνού» για την Χρυσή Αυγή: Τους πειράζουν ακόμα και οι μάρτυρες υπερασπίσεως!

Ολοσέλιδα αφιερώματα στην περιβόητη «δίκη της Χρυσής Αυγής» φιλοξενεί η γνωστή και μη εξαιρετέα «Εφημερίδα των Φωτομοντάζ» και η “Real News” του παλιού ΟΝΝΕΔίτη Χατζηνικολάου. Κοινός τόπος των δύο ολοσέλιδων ρεπορτάζ η καθυστέρηση της διεκπεραίωσης της δίκης και τα… «συντριπτικά» στοιχεία.

Για την «καθυστέρηση», η πρέπουσα απάντηση δόθηκε ήδη από τον Αρχηγό της Χρυσής Αυγής με άρθρο του στην εφημερίδα μας. Έχει, όμως, αξία να τονιστεί ότι στο άρθρο της “Real News” στοχοποιείται η διαδικασία κλήσεως μαρτύρων υπερασπίσεως, τους οποίους χαρακτηρίζει «μάρτυρες χαρακτήρων που δεν έχουν να εισφέρουν επί της ουσίας στην υπόθεση».

Φαίνεται ότι το πολιτικό σύστημα ονειρεύεται «δικαστήρια του βουνού» χωρίς να ακούγεται η άποψη της Χρυσής Αυγής, οι μαρτυρίες προς υπεράσπισή της. Δεν είχαν την ίδια… ευαισθησία για τον χρόνο όταν καλούσαν τον Καμίνη, την Κανέλλη, τον Αλιβιζάτο που έκρινε κατηγορούμενους από το… βλέμμα και άλλες τηλεπερσόνες που πραγματικά δεν εισέφεραν τίποτα επί της ουσίας στην υπόθεση. Τώρα, όμως, που θα κληθούν να καταθέσουν άνθρωποι που γνωρίζουν την Χρυσή Αυγή, γράφουν ολοσέλιδα.

Όσον αφορά τα… «συντριπτικά στοιχεία», στα οποία αναφέρεται το άρθρο του Μπασκάκη στην «Εφημερίδα των Φωτομοντάζ» αυτά δεν αφορούν – προφανώς – ποινικές ενέργειες, αλλά άρθρα, ομιλίες, φωτογραφίες και άλλα τινά που οπωσδήποτε δεν μπορούν να έχουν σχέση με την υπόθεση που διερευνά το δικαστήριο. Έχουν, όμως, σχέση – στο μυαλό τους – με… λαϊκά δικαστήρια και με φρονηματικές διώξεις που γίνονταν σε τέτοια από ερυθρούς κομισάριους.

Εμείς, ως απάντηση σε όλα αυτά, να επαναλάβουμε τα όσα σημείωσε στο άρθρο του ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής: 

"Οι μόνοι που θέλουν να τελειώσει γρήγορα η δίκη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ είναι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Αντίθετα τόσο η Ν.Δ., όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να κρατήσει όσο το δυνατόν περισσότερο γιατί πιστεύουν ότι με την δίκη αυτή κρατούν όμηρο την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και “ψαλιδίζουν” τα ποσοστά της.

Όμως ούτε το ένα επιτυγχάνουν, ούτε το άλλο και η μεγαλύτερη απόδειξη γι’ αυτό είναι ότι παρ’ όλη την πολιτική σκευωρία, την λάσπη από τα ΜΜΕ και την συνεχιζόμενη δίκη τα ποσοστά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ανεβαίνουν."