Απύθμενο θράσος από τον Ντάισελμπλουμ: Φέραμε τα Μνημόνια στην Ελλάδα, για να σώσουμε τις τράπεζες!

Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2017 - 00:28

Απύθμενο θράσος από τον Ντάισελμπλουμ: Φέραμε τα Μνημόνια στην Ελλάδα, για να σώσουμε τις τράπεζες!

Μια ακόμη επιβεβαίωση του πολύ βρώμικου ρόλου των Μνημονίων ήρθε από έναν κατεξοχήν άνθρωπό τους, καθώς ευθεία ομολογία ότι το πρώτο Μνημόνιο που επιβλήθηκε στην Ελλάδα και τα αντίστοιχα προγράμματα που εφαρμόστηκαν και σε άλλες χώρες είχαν πρωταρχικό στόχο να σωθούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες στις πλάτες των φορολογουμένων έκανε χθες ο Γερούν Ντάισελμπλουμ. Μάλιστα, προσπάθησε –κατόπιν εορτής- να διαχωρίσει την θέση του, λέγοντας ότι η πολιτική που εφαρμόστηκε ήταν εσφαλμένη!

«Είχαμε τραπεζική κρίση, δημοσιονομική κρίση και χρησιμοποιήσαμε πολλά από τα χρήματα του φορολογούμενου, με λάθος τρόπο κατά την γνώμη μου, για να σώσουμε τις τράπεζες και ο κόσμος που επέκρινε τα πρώτα χρόνια λέγοντας πως όλα έγιναν για τις τράπεζες, έχει κάποιο δίκιο» παραδέχθηκε χθες το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η περισσή ευκολία με την οποία ο απερχόμενος πρόεδρος του Eurogroup τώρα απαρνιέται τις θέσεις που με τόση θέρμη υπηρέτησε επί χρόνια προφανώς συνδέεται με την λήξη της θητείας του και την προσπάθεια να βελτιώσει το προφίλ του, ώστε να βρει νέο ρόλο στα ευρωπαϊκά δρώμενα.

Στην διάρκεια συζήτησης για τις εργασιακές αλλαγές στο πλαίσιο του ελληνικού προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, ο Ντάισελμπλουμ υπεραμύνθηκε των επώδυνων μνημονιακών ανατροπών στην αγορά εργασίας, λέγοντας ότι «ήταν ένας καλός συμβιβασμός» ανάμεσα στην τήρηση των κοινωνικών δικαιωμάτων και την βελτίωση της ελκυστικότητας της αγοράς εργασίας! Υποστήριξε δε ότι η Ελλάδα έχει λάβει μέτρα υπέρ της τόνωσης της απασχόλησης και υπάρχει σαφής βελτίωση(!), παρότι η ανεργία παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Είναι εμφανές το θράσος και η διάθεση πλήρους παραπληροφόρησης από τον άνθρωπο των Μνημονίων, αφού η (πραγματική) ανεργία κυριολεκτικά καλπάζει στην Ελλάδα. Να «χαίρονται» τον στυγνό αυτόν εκπρόσωπο των διεθνών τοκογλύφων τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ όσο και το σύνολο των υπόλοιπων μνημονιακών κομμάτων του «Συνταγματικού τόξου».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ