Οι συνέπειες της μνημονιακής ανέχειας: Ακόμη και το φαγητό ελάττωσαν οι Έλληνες!

Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018 - 11:21

Τις διατροφικές συνήθειες αναγκάστηκαν να αλλάξουν οι Έλληνες λόγω των μνημονίων και των πολιτικών της άγριας λιτότητας.

Σύμφωνα με τη διεξαχθείσα έρευνα του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ), στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας διατροφής της 16ης Οκτωβρίου το, καθοριστικό αντίκτυπο έχει η οικονομική κρίση στη διατροφή των ελληνικών νοικοκυριών καθώς το μείγμα αγορών σε σχέση με τα είδη διατροφής έχει μεταβληθεί σε μεγάλο βαθμό σημαντικά τα τελευταία έτη.

Την τελευταία οκταετία, οι ελληνικές οικογένειες ελάττωσαν το κρέας όπως το μοσχάρι κατά 24%, το αρνί – κατσίκι κατά 25% και τα φρούτα – λαχανικά κατά 23% και 20%. Αντιθέτως αυξήθηκε χαρακτηριστικώς η κατανάλωση σε όσπρια, ζυμαρικά και ρύζι κατά 14% και 8% αντιστοίχως.

Έχουμε μείωση του κρέατος λοιπόν και αύξηση των όσπριων. Λέτε οι σύντροφοι συριζαίοι να … φροντίζουν για την σωματική μας ευεξία και να μεριμνούν για την αναγκαία πρόσληψη θρεπτικών συστατικών; Δεν αποκλείεται, μέσα σε ένα κρεσέντο γελοιότητας, θράσους και κυνισμού να ακούσουμε και καμιά τέτοια τοποθέτηση από κάποιο φυντάνι του πολιτικού θιάσου των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Σε κάθε περίπτωση όμως αυτού του είδους οι διατροφικές συνήθειες παραπέμπουν πράγματι σε σκοτεινές εποχές ανέχειας και εξαθλιώσεως, στην περίοδο του μεσαίωνα, όπου κρέας ηδύναντο να καταναλώνουν οι έχοντες μια οικονομική ευμάρεια ενώ ο απλός λαός του μόχθου την έβγαζε με όσπρια και ζυμαρικά… Είναι ακριβώς αυτοί που «οδηγούν τη χώρα 500 χρόνια πίσω». Κυριολεκτικώς. Και οι νοούντες νοείτωσαν….

Γ. Σ.