Οι ερασιτέχνες της αριστεράς εναντιώνονται με κάθε τρόπο σε κάθε εθνική εξωτερική πολιτική! Παρεμβάσεις Χ. Παππά και Ν. Κούζηλου

Τετάρτη, 8 Νοεμβρίου 2017 - 14:39

Πρωτοφανές διπλωματικό επεισόδιο έλαβε χώρα χθες στην προγραμματισμένη σύγκληση Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας - Ρωσίας, στην οποία η χώρα μας θα ζητούσε επίσημα την εξαίρεση κάποιον ελληνικών αγροτικών προϊόντων από το ρωσικό εμπάργκο. Η Διυπουργική Επιτροπή Ελλάδας - Ρωσίας δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

Όλα ξεκίνησαν, όταν η Αθήνα ζήτησε από τη Μόσχα να αντικατασταθούν οι τέσσερις αξιωματούχοι στη Διυπουργική με καταγωγή από την Κριμαία, από άλλους Ρώσους, καθώς ΕΕ και Ελλάδα δεν αναγνωρίζουν πως η Κριμαία αποτελεί τμήμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αλλά της Ουκρανίας. Έτσι, λίγη ώρα πριν επιβιβαστούν στο αεροπλάνο για τη Μόσχα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, καθώς και άλλοι υπηρεσιακοί αξιωματούχοι, πληροφορήθηκαν ότι μετά το ελληνικό αίτημα η Ρωσία έκλεισε τα σύνορα για αυτούς. Η ρωσική κυβέρνηση θεώρησε ότι το ελληνικό αίτημα για αντικατάσταση των αξιωματούχων αποτελεί προσβολή για την χώρα τους και ανακάλεσε τελικώς και την βίζα των υπουργών και αξιωματούχων.

Το εν λόγω διπλωματικό επεισόδιο έθιξε και ο βουλευτής Α’ Πειραιώς, Νικόλαος Κούζηλος κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια σχετικά με την Κύρωση της Ενισχυμένης Συμφωνίας Εταιρικής Σχέσης και Συνεργασίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών-μελών της, αφενός και της Δημοκρατίας του Καζακστάν, αφετέρου. Ο βουλευτής τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθεί να κάνει το Καζακστάν δορυφόρο της, καθώς από αυτό το εγχείρημα ενισχυμένη θα είναι η Γερμανία, ενώ χαμένος θα είναι και πάλι ο νότος.

Επισήμανε, ακόμα, το σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο που συνέβη χθες μεταξύ Ελλάδος - Ρωσίας. Από την συμφωνία με το Καζακστάν οι Έλληνες παραγωγοί θα είναι ζημιωμένοι, καθώς τα προϊόντα θα πωλούνται από την Ελλάδα στην Γερμανία, μετέπειτα από την Γερμανία στο Καζακστάν και τέλος από το Καζακστάν στην Ρωσία.

Εν συνεχεία, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς επί του ίδιου θέματος, επέκρινε την επίσκεψη Τσαβούσογλου στην Θράκη, ενώ απηύθυνε ερώτηση προς τον υπουργό Εξωτερικών αν υπήρξε πρόσκληση για την εν λόγω επίσκεψη και αν η επίσκεψη τελικά ήταν επίσημη ή όχι. Επισήμανε, επίσης, πως  η ελληνική πλευρά έπρεπε να την απαγορεύσει για ''λόγους ασφαλείας''. Πρόκειται για άλλη μια προσπάθεια της Τουρκίας για αποσχιστική προπαγάνδα στην Θράκη.

Οι Έλληνες Εθνικιστές επιμένουν ότι η μοναδική λύση για την προάσπιση της Πατρίδος μας είναι να κλείσει το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής, που αποτελεί μια φιδοφωλιά πρακτόρων. Τέλος, ο Συναγωνιστής τόνισε ότι η Τουρκία δεν είναι Ευρώπη και το τουρκικό προξενείο δεν έχει καμία δουλειά στην Θράκη μας.