Οι ΕΛΑΜίτες βροντοφώναξαν: «Κλείστε ΤΩΡΑ τα οδοφράγματα»

Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2018 - 20:02

Οι ΕΛΑΜίτες βροντοφώναξαν: «Κλείστε ΤΩΡΑ τα οδοφράγματα»

Δυναμική ήταν η παρουσία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου στο οδόφραγμα της Δερύνειας σε εκδήλωση διαμαρτυρίας με κεντρικό σύνθημα «Κλείστα ΤΩΡΑ τα οδοφράγματα» που διοργανώθηκε λίγα μέτρα μακριά από το σημείο της δολοφονίας των Ηρωομαρτύρων Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, όπου η κυβέρνηση ασελγώντας στην μνήμη τους, ετοιμάζεται να ανοίξει οδόφραγμα πάνω από τον χώρο θυσίας τους.

Αρχικά, τον λόγο πήρε εκ μέρους του Μετώπου Νεολαίας ο συναγωνιστής Λίνος Χατζηγεωργίου, ο οποίος τόνισε ότι μόνο το ΕΛΑΜ αντιστέκεται σθεναρά στην διάνοιξη του οδοφράγματος της Δερύνειας, τιμώντας μέσα από τον αγώνα του, τους Ισαάκ και Σολωμού, που θυσιάστηκαν σε εκείνο το σημείο για μια Κύπρο Ελεύθερη και Ελληνική.

Εν συνεχεία, το Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος, Μάριος Βασιλείου, αναφέρθηκε στην οικονομική αιμορραγία της Κυπριακής Δημοκρατίας από το καθεστώς των ανοικτών οδοφραγμάτων, που συντηρούν οικονομικά την κατοχή και αναγνωρίζουν έμμεσα το ψευδοκράτος. Επανέλαβε την πάγια θέση του ΕΛΑΜ για κλείσιμο ΟΛΩΝ των οδοφραγμάτων και όχι μόνο κάποιων επιλεκτικά.

Ακολούθως, ο Βουλευτής Αμμοχώστου Λίνος Παπαγιάννης μίλησε για τον πρωτάκουστο αριθμό υπογραφών για τα δεδομένα της Κυπριακής Δημοκρατίας που σύλλεξε το ΕΛΑΜ και κατέθεσε την Πέμπτη (8/11) στο Προεδρικό, με αίτημα να μην ανοίξουν νέα οδοφράγματα και να κλείσουν όσα είναι ήδη ανοικτά. Παράλληλα, σχετικά με το οδόφραγμα της Δερύνειας, τόνισε ότι η θυσία των δύο συγχωριανών του, του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού, αποτελούν ένα ακόμη συναισθηματικό λόγο για κάθε Έθνικιστή που το οδόφραγμα της Δερύνειας δεν πρέπει να ανοίξει ποτέ.

Τελευταίος ομιλητής ήταν ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου Χρίστος Χρίστου, ο οποίος ανέβηκε στο βήμα συνοδευόμενος από τον πατέρα του Εθνομάρτυρα Σολωμού Σολωμού, κ. Σπύρο Σολωμού, τον οποίο ευχαρίστησε για την παρουσία του στην εκδήλωση, όπως και την μητέρα και την σύζυγο του Τάσου Ισαάκ, των οποίων η παρουσία στην εκδήλωση περιποιεί ιδιαίτερη τιμή για το ΕΛΑΜ.

Συνεχίζοντας, δήλωσε ότι όσοι αναγνωρίζουν τα κατεχόμενα, διασχίζοντας τα οδοφράγματα για να προμηθευτούν προϊόντα σε χαμηλότερη τιμή έχουν απολέσει την αξιοπρέπεια τους, όμως απέναντι σε αυτούς, κάποιοι νέοι κρατούν ψηλά τις σημαίες, αλλά και την αξιοπρέπεια της πατρίδας μας. Επίσης, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ τόνισε ότι τα ανοικτά οδοφράγματα δεν έχουν μόνο οικονομικό κόστος για την Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά πρωτίστως Εθνικό.

Καταλήγοντας, ο συναγωνιστής και ηγέτης του ΕΛΑΜ εξιστόρησε σε όλους την σύνδεση του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου με το οδόφραγμα της Δερύνειας και την θυσία των Ισαάκ και Σολωμού, καθώς εκείνος ο Αύγουστος του 1996 ήταν η αιτία για να δημιουργηθεί κάποια χρόνια αργότερα ένα Εθνικιστικό Κίνημα στην Κύπρο, που αποτελεί την ασπίδα του Ελληνισμού απέναντι στον Αττίλα.

Κλείνοντας, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ τόνισε ότι η εθνική μας τιμή δεν πωλείται, γι’ αυτό οι σημαίες μας και οι ιδέες μας θα ανεμίζουν ψηλά.

elamcy.com