Οι δυνάμεις του Άσαντ εισήλθαν στην Μανμπίτζ και ύψωσαν τη συριακή σημαία!

Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2018 - 11:13

Τη σημαία της Συρίας στη πόλη Μανμπίτζ - που βρισκόταν προηγουμένως υπό τον έλεγχο του YPG, της κουρδικής πολιτοφυλακής «Μονάδες Προστασίας του Λαού» - ύψωσε ο συριακός στρατός.

Ο συριακός στρατός κατάφερε να μπει στην πόλη Μανμπίτζ για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια, ύστερα από την έκκληση της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG προς την κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ να προστατευθεί η πόλη από τις τουρκικές δυνάμεις.

Ο συριακός στρατός απέκτησε ένα γερό προπύργιο στα βόρεια της χώρας - στην πόλη Μανμπίτζ πόλη που απέχει 30 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την τουρκία-  την ώρα που η αποχώρηση 2.000 αμερικανών στρατιωτών που έχουν αναπτυχθεί στην Συρία, βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η Τουρκία έχει ορκιστεί να κατατροπώσει την τρομοκρατική, όπως τη χαρακτηρίζει, οργάνωση YPG, η οποία επιχειρεί στον πόλεμο κατά του ISIS.

«Καλούμε τη συριακή κυβέρνηση στην οποία ανήκουμε… να στείλει ένοπλες δυνάμεις, να καταλάβει και να προστατεύσει τις θέσεις στη Μανμπίτζ από τις τουρκικές απειλές», αναφερόταν χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση της οργάνωσης.

Ο συριακός στρατός εγγυάται να προσφέρει πλήρη προστασία στους Σύριους αλλά και σε όλους όσους βρίσκονται στην πόλη.