Όχι στην ιδιωτικοποίηση του αερολιμένος Χανίων - ΒΙΝΤΕΟ

Σάββατο, 27 Απριλίου 2013 - 11:27

Πάει ένας χρόνος σχεδόν από την ημέρα που η Χρυσή Αυγή εισήλθε στο ελληνικό κοινοβούλιο και πολλοί είπαν πως το γεγονός αυτό θα μας έκανε να αλλάξουμε Ιδέες και τακτική, όπως και τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε το καθεστώς και τις δομές του. Τελικά συνέβη το εντελώς αντίθετο και πλέον είμαστε πιο βέβαιοι από ποτέ για την μεγάλη απάτη που συντελείται σε βάρος του Λαού από το σάπιο καθεστώς της μεταπολίτευσης. Όπως είμαστε εξίσου βέβαιοι για το γεγονός της απόλυτης απαξίωσης των θεσμών από τους ίδιους τους υπερασπιστές τους και τον διακοσμητικό χαρακτήρα του κοινοβουλίου, που πλέον λειτουργεί ως κέντρο επικύρωσης ξένων αποφάσεων και αρένα μικροπολιτικών μονομαχιών.

Ο Συναγωνιστής-βουλευτής Β΄ Πειραιώς Γιάννης Λαγός καταθέτει την υπ΄ αριθμόν 1340 επίκαιρη ερώτηση σχετικά με την επικείμενη ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου Χανίων με ημερομηνία συζήτησης την Δευτέρα 22 Απριλίου. Η ερώτηση απευθύνεται στα Υπουργεία Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Οικονομικών. Ο Συναγωνιστής θίγει με αυτόν τον τρόπο την πρόθεση της κυβέρνησης να ξεπουλήσει μία ακόμη ύψιστης σημασίας (ιδίως ενόψει του στρατιωτικού της χαρακτήρα) υποδομή του Δημοσίου και παράλληλα αναδεικνύει το γεγονός πως λίγο πριν την ιδιωτικοποίηση στον συγκεκριμένο αερολιμένα πρόκειται να ολοκληρωθούν έργα επέκτασής του αξίας 110.000.000 ευρώ, τα οποία και θα δοθούν ως “προίκα” στον υποψήφιο επενδυτή. Για την ιστορία αναφέρουμε πως τα εν λόγω έργα ανέλαβε η εταιρία ΑΚΤΩΡ συμφερόντων Μπόμπολα.

Δευτέρα 22 Απριλίου, ημέρα κατά την οποία επρόκειτο να λάβει χώρα η συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του Συναγωνιστή Λαγού το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων δηλώνει αναρμοδιότητα, ενώ το Υπουργείο Οικονομικών δηλώνει κώλυμα Υπουργού.

Μέχρις εδώ τίποτα δε μας προξενεί εντύπωση, καθώς όπως έχουμε πει πολλές φορές πάγια τακτική της κυβέρνησης είναι να αποφεύγει την αντιπαράθεση με τους Συναγωνιστές-βουλευτές στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Ο Συναγωνιστής Λαγός αποφασίζει να μην καταθέσει τα όπλα και να συνεχίσει την προσπάθεια με σκοπό να αναδειχθεί άλλη μία περίπτωση σκανδαλώδους ξεπουλήματος της περιουσίας του ελληνικού Λαού. Και το πράττει την επομένη, Τρίτη 23 Απριλίου, με την κατάθεση της ίδιας επίκαιρης ερώτησης, υπ΄ αριθμόν 1384. Η συζήτησή της καθορίζεται για την Παρασκευή 26 Απριλίου.

Ω του θαύματος, όμως, στο μεταξύ έχει καταθέσει επίκαιρη ερώτηση με το ίδιο ακριβώς αντικείμενο και ο βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Μαρκογιαννάκης! Και ενώ ο κανονισμός της βουλής προβλέπει τη δυνατότητα κοινής συζήτησης των επίκαιρων ερωτήσεων με κοινό ή παρεμφερές αντικείμενο, κάτι τέτοιο δε συμβαίνει και ο Υπουργός Ανάπτυξης-αναρμόδιος κατά δήλωση του Υπουργείου του μόλις 3 ημέρες πριν -καλείται να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση του κυρίου Μαρκογιαννάκη και ετοιμάζεται να αποχωρήσει αμέσως μετά, τη στιγμή που εκφωνείται προς συζήτηση η επίκαιρη ερώτηση του Συναγωνιστή Λαγού με την αιτιολογία πως έχει ήδη απαντήσει! Λένε πως μπορείς να κοροϊδεύεις πολλούς για λίγο ή λίγους για πολύ. Δεν μπορείς όμως να κοροϊδεύεις έναν ολόκληρο Λαό για πάντα!

Αποδείχθηκαν για άλλη μία φορά ορισμένες αλήθειες. Πρώτον, η αδιαφορία των βουλευτών ακόμη και για τα προβλήματα των ίδιων των περιφερειών στις οποίες εκλέγονται. Δεύτερον, ο αμοραλισμός των πολιτικάντηδων του…”συνταγματικού τόξου” και το θέατρο σκιών της Βουλής. Ο βουλευτής του βασικού κόμματος της κυβέρνησης ασκεί…”κοινοβουλευτικό έλεγχο” στον Υπουργό της ίδιας κυβέρνησης και του ίδιου με αυτόν κόμματος, με μόνο σκοπό να αποκομίσει μικροπολιτικά οφέλη και να παρουσιαστεί ως ο πρώτος που ανέδειξε ένα ζήτημα της περιφέρειάς του.

Προς τον σκοπό αυτό ωχριά ο εξευτελισμός του ίδιου του κοινοβουλίου, με σκηνοθετημένες ακυρώσεις συζητήσεων και απαντήσεις Υπουργών που λίγες μέρες πριν δήλωναν αναρμόδιοι για τα ίδια θέματα! Τέλος, απεδείχθη για άλλη μια φορά πως κάθε Βουλευτής της Χρυσής Αυγής αγωνίζεται για την ανάδειξη και επίλυση κάθε σημαντικού ζητήματος σε ολόκληρη τη χώρα, χωρίς να τον ενδιαφέρει το πολιτικό όφελος και η εξυπηρέτηση μικροπολιτικών συμφερόντων στην περιφέρεια εκλογής του. Από τη μία ξεπουλημένες κυβερνήσεις, σάπιων κομμάτων, ιδιοτελών ατόμων. Από την άλλη οι μαχητές του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος, ταγμένοι στο Έθνος και την Αλήθεια και έτοιμοι να τσακίσουν το σύστημα του ψέματος και της διαφθοράς. Η εντολή του Αρχηγού είναι σαφής. Αυτή τη δικτατορία των διεφθαρμένων θα την πολεμήσουμε. Και θα τη γκρεμίσουμε!