Ο Τσίπρας απειλεί να απελάσει Ρώσους διπλωμάτες! Εξηγήσεις ζήτησε άμεσα η Χρυσή Αυγή στην βουλή

Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018 - 14:46

Στο επίκεντρο τα συλλαλητήρια των Ελλήνων για το Μακεδονικό και η σύνοδος του ΝΑΤΟ

Όπως αποκάλυψε καθημερινή εφημερίδα και επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου ετοιμάζεται να απελάσει δύο ρώσους διπλωμάτες και να απαγορεύσει την είσοδο στην χώρα σε άλλους δύο με πρόσχημα «ενέργειες κατά της εθνικής ασφάλειας». Γελοία, η πρόφαση βεβαίως, αφού άμα ανησυχούσε η κυβέρνηση για την εθνική ασφάλεια θα έπρεπε πρώτα πρώτα να απελάσει το ίδιο της το υπουργικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του τύπου, οι ενέργειες αυτές περιελάμβαναν την «διά της παροχής υλικών και χρηματικών κινήτρων επιχείρηση επηρεασμού δήμων και μητροπολιτών, αλλά και την απόκτηση επιρροής στο Άγιον Όρος». Επί τούτου, επίσης αναφέρεται ότι υπήρξε «προσπάθεια παρέμβασης σε ιδιαίτερα ευαίσθητα εθνικά ζητήματα και συμφέροντα της Ελλάδας στα Βαλκάνια, ειδικότερα στο θέμα της ονοματολογικής διαφοράς με την ΠΓΔΜ».

Μάλιστα, ο ιστότοπος του zougla.gr το πήγε ακόμα παραπέρα, συνδέοντας παλαιότερα δημοσιεύματα αριστερών φυλλάδων, και έφτασε να κάνει λόγο για δήθεν «συναντήσεις συγκεκριμένων παραγόντων του λεγόμενου εθνικιστικού-πατριωτικού χώρου που δρουν στην Ελλάδα με πολιτικούς τόσο της Άκρας Δεξιάς (Χρυσή Αυγή) όσο και των ακραίων εκδοχών της συντηρητικής παράταξης με αντικείμενο συζήτησης βεβαίως το Μακεδονικό».

Χωρίς να μπορούμε να ξέρουμε τι ακριβώς συνέβη, βλέπουμε ότι η κυβέρνηση, από την μία, εμφανώς τρομαγμένη από τις συνέπειες της προδοσίας της στο θέμα της Μακεδονίας μας προσπαθεί να βρει «ξένο δάκτυλο» από πίσω για να δικαιολογηθεί.

Ας μην έχουν καμία αμφιβολία οι συριζαίοι: δεν υπάρχει «ξένος δάκτυλος», ο Ελληνικός Λαός είναι που τους φτύνει και τους λέει προδότες. Από την άλλη το γεγονός πως τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα έλαβαν χώρα κατά την διάρκεια της συνόδου του ΝΑΤΟ έχει επίσης την αξία του ως διαπιστευτήρια υποταγής της κυβερνήσεως στο υπερατλαντικό αφέντη.

Πάντως από τα ταξίδια του Καμμένου στην Μόσχα φτάσαμε στις απελάσεις διπλωματών, οι οποίες μάλιστα δεν θα μείνουν αναπάντητες, όπως διαμήνυσε το ρωσικό ΥΠΕΞ. Ούτε η νουδούλα δεν είχε φτάσει σε τέτοιο σημείο επικύψεως. Τι σου είναι οι αμερικανοκομμουνιστές... καλύτεροι δούλοι και από τους αμερικανοφιλελεύθερους!

Η Χρυσή Αυγή έφερε άμεσα το θέμα στην Βουλή με σχετική ερώτηση, την οποία και σας παραθέτουμε:

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ  

ΘΕΜΑ:  «Διπλωματική κρίση με τη Ρωσία και απελάσεις διπλωματών»

Σύμφωνα με σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδος «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών και την απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα άλλων δύο για παράνομες ενέργειες κατά της εθνικής ασφάλειας απαιτεί η Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες τα εν λόγω μέτρα αποτελούν απάντηση σε παράνομες ενέργειες εντός της ελληνικής επικράτειας, οι οποίες συνιστούν παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας. 

Ανάμεσα στις κατηγορίες που απευθύνει η Αθήνα προς τους διπλωμάτες είναι οι απόπειρες αλίευσης, διακίνησης πληροφοριών αλλά και χρηματισμού κρατικών λειτουργών. Η απάντηση της Μόσχας με επικείμενη απέλαση Ελλήνων διπλωματών συνιστά προφανώς επιδείνωση των διακρατικών σχέσεων με τη ρωσική πλευρά αλλά και με τους λόγους που συνδέονται με το γενικότερο περιβάλλον ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί: 

Επειδή η διακρατική κρίση με τη Ρωσία εκδηλώνεται ενώ εξελίσσεται σύνοδος του ΝΑΤΟ, που θα απευθύνει πρόσκληση στα Σκόπια για ένταξή τους στο ΝΑΤΟ, ποια είναι η σχέση της απέλασης των Ελλήνων διπλωματών και ποιο παρασκήνιο υποκρύπτει η διπλωματική κρίση με τη Ρωσία;

Αθήνα, 11/7/2018
Ο ερωτών Βουλευτής
Ιωάννης Λαγός                                     
Βουλευτής Β’ Πειραιώς
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ