Ο Συριακός Στρατός, οι Φρουροί της Επανάστασης, η Χεζμπολάχ και οι Ρωσικές Ειδικές Δυνάμεις απελευθέρωσαν το Χαλέπι

Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016 - 18:37

Ο Συριακός Στρατός, οι Φρουροί της Επανάστασης, η Χεζμπολάχ και οι Ρωσικές Ειδικές Δυνάμεις απελευθέρωσαν το Χαλέπι

Είναι οριστικό και απομένουν μονάχα οι επίσημες ανακοινώσεις, όμως από ότι μεταδίδεται στα διεθνή μέσα ενημέρωσης (όχι στα αμερικανικά γιατί... κλαίνε τώρα) το Χαλέπι, ένα από τα μεγαλύτερα πεδία μαχών στη Συρία απελευθερώθηκε από τις δυνάμεις του Συριακού Στρατού, των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης, της Χεζμπολάχ και των ρωσικών Ειδικών Δυνάμεων.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτα, οι δυνάμεις του Άσσαντ πραγματοποίησαν την τελευταία καταιγιστική επίθεση εναντίον των εναπομείναντων γειτονιών που έλεγχαν οι τζιχαντιστές στην νοτιοανατολική πλευρά της πόλεως. Το γεγονός ότι οι τζιχαντιστές έχασαν ακόμα περισσότερο έδαφος και είναι πλέον αποκομμένοι οδήγησε στην οριστική παράδοσή τους.

Ήδη, όπως μεταδίδει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti «ο στρατός έχει ξεκινήσει να εκκαθαρίζει το τελευταίο άντρο των τρομοκρατών στην γειτονιά Salaheddin. Οι τρομοκράτες πολεμούν και προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν όλμους. Όμως, η ολοκληρωτική απελευθέρωση του Χαλεπίου θα μπορούσε να γίνει σύντομα, το οποίο θα ανακοινωθεί επισήμως»

Δείτε βίντεο με τους πανηγυρισμούς στο Χαλέπι:

Δείτε φωτογραφία με τους τζιχαντιστές που έχουν ήδη παραδοθεί, μη τυχόν και συντόμως εμφανιστούν στα νησιά ως... «πρόσφυγες»: