Ο Στρατηγός Γ. Επιτήδειος στο ρωσικό «Actual Politics Centre» για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και τις σχέσεις με την Ρωσία

Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016 - 12:00

Ο Στρατηγός Γ. Επιτήδειος στο ρωσικό «Actual Politics Centre» για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και τις σχέσεις με την Ρωσία

Στα πλαίσια των επαφών με φορείς και διεθνή μέσα ενημερώσεως, παραχώρησε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος στη διακεκριμένη δημοσιογράφο Irina Osipova του Οργανισμού για τους θεσμούς της κοινωνίας των πολιτών, την έρευνα και την ανάπτυξη της Ρωσίας «Actual Politics Centre».

Ο Στρατηγός αναφέρθηκε, μεταξύ των άλλων, στη δράση της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα και στην Ευρωβουλή και στις αβάσιμες κατηγορίες ότι το κόμμα είναι εγκληματική οργάνωση, οι οποίες έχουν ήδη καταρρεύσει, όπως προκύπτει από την ακροαματική διαδικασία της εν εξελίξει δίκης.

Επίσης, τόνισε τον κίνδυνο αφανισμού όλων των ευρωπαϊκών εθνών, πολιτισμών και θρησκειών καθώς οι μαζικές ροές των λαθρομεταναστών έχουν πλημμυρίσει ολόκληρη την Ευρώπη. Παράλληλα, επεσήμανε πως η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με νέες προκλήσεις και απειλές που απαιτούν μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση για την αντιμετώπισή τους. Την ανάγκη αυτή την καλύπτουν μόνο τα εθνικιστικά κόμματα και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι αυξημένα τα δημοσκοπικά αλλά και τα εκλογικά ποσοστά που λαμβάνουν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και στην Ελλάδα, φυσικά.

Σχετικά με την σημερινή κατάσταση στην Κριμαία, ο Στρατηγός δήλωσε πως «αν και η συντριπτική πλειοψηφία των Ευρωπαίων πολιτικών μιλά για παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία, αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Δεν υπήρξε προσάρτηση αλλά ενσωμάτωση της Κριμαίας στην Ρωσία που προήλθε από ένα νόμιμο δημοψήφισμα, που πραγματοποιήθηκε με διαφάνεια και ακολούθησε τις επιταγές και τις διαδικασίες του Διεθνούς Δικαίου. Το δημοψήφισμα εξέφρασε την ελεύθερη βούληση των πολιτών της Κριμαίας και ως τέτοιο πρέπει να γίνει αποδεκτό».

Τέλος, κατήγγειλε τις πάσης φύσεως κυρώσεις που έχει επιβάλει η ΕΕ στην Ρωσία, τον αποκλεισμό από τους Ολυμπιακούς Αγώνες που επιβλήθηκαν αδιακρίτως, σε όλους τους Ρώσους αθλητές χωρίς να ερευνηθούν ατομικά οι περιπτώσεις του καθενός και τις καθεμιάς και τόνισε την ανάγκη να διαδραματίσει η Ρωσία τον σημαντικό ρόλο που έχει για την συνεργασία και την πρόοδο των λαών της Ευρώπης.

Ακολουθεί ο σύνδεσμος της συνέντευξης στο Actual Politics Centre.