Ο λύκος

Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2018 - 08:35

Ο λύκος

Άρθρο του "Μυρμιδόνα" στην "Εμπρός". Διαβάστε το νέο άρθρο του "Μυρμιδόνα" στην "Εμπρός" που κυκλοφορεί

Διαβάσαμε στην διαδικτυακή ειδησεογραφία πως η Νέα Δημοκρατία έχασε δίκη από την Τράπεζα Πειραιώς και ότι τώρα η τράπεζα θα κατάσχει όλους τους «γαλάζιους λογαριασμούς» όπως τους ανέφερε η είδηση.

Η δίκη αφορούσε βεβαίως τα χρωστούμενα από την Ν.Δ. δάνεια. Θυμήθηκα λοιπόν, μιαν ομιλία του Κυριάκου στην Βουλή, όπου «ανέλυε» τον τρόπο με τον οποίο η Ν.Δ. θα εξοφλούσε τα δάνεια. Έλεγε για συγκεκριμένες πληρωμές, δόσεις κλπ. Προσπαθούσε να αποδείξει από βήματος ότι έχουν σχέδιο αποπληρωμής και συνεπώς είναιαξιόπιστοι.

Μόνο που τότε, του είχε απαντήσει ο Γενικός Γραμματέας του Κινήματος Ν.Γ.Μιχαλολιάκος, χρησιμοποιώντας τα ίδια νούμερα στα οποία αναφερόταν ο Κυριάκος και του απέδειξε, απλά και γρήγορα, ότι τα νούμερα που μας έλεγε ΔΕΝ βγαίνουν!!!

Έρχεται σήμερα η δικαστική απόφαση, να επιβεβαιώσει τα τότε επιχειρήματα του Γενικού Γραμματέα. Το κόμμα λοιπόν της Αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι υπέρ-χρεωμένο, την στιγμή που για δεκαετίες απολαμβάνει παχυλότατη κρατική επιχορήγηση. Μια τίμια νέα ηγεσία –λέμε τώρα- υπάρχουν πράγματα που μπορεί και που δεν μπορεί να κάνει σε μια τέτοια κατάσταση: Μπορεί να κάνει εσωτερικό έλεγχο, να βρει ποιοι καταχράστηκαν χρήματα, να τους καταγγείλει και να εξυγιάνει τα οικονομικά της.

Δεν μπορεί όμως, να κάνει ότι δεν υπάρχουν απατεώνες ανάμεσα στα στελέχη της, να παρουσιάζει ψευδές πρόγραμμα αποπληρωμής και να σφυρίζει αδιάφορα.

Και δεν μπορεί να το κάνει, διότι το κοινοβούλιο δεν είναι πλέον τσιφλίκι του κόμματος των κομμάτων. Μέσα στο κοινοβούλιο υπάρχουν οι Εθνικιστές της Χρυσής Αυγής. Και από την ημέρα που εκλέχθηκαν, δεν σταματούν να φωτίζουν τα σκάνδαλα και τις παρανομίες όλων τους. Και τι δεν έχουμε μάθει από το 2012 για την λειτουργία του συστήματος! Σπατάλες, ασυδοσίες και πολλά περίεργα κονδύλια. Και τα μαθαίνουμε ακριβώς διότι υπάρχει η Χρυσή Αυγή, που δεν χρηματίζεται. Δεν λαμβάνει κρατική επιχορήγηση και δεν δανείζεται. Δεν χρωστάει.

Μια και πλησιάζουν εκλογές, ας αναλογιστούν οι πολίτες: Θα δώσουν την στήριξή τους στην Νέα Δημοκρατία, που δεν μπορεί ούτε το ταμείο της να ισοσκελίσει; Θα της δώσουν τα κλειδιά του (ήδη χρεωμένου) ταμείου του Κράτους; Με τι στελέχη θα κυβερνήσει; Με εκείνα που καταχρέωσαν το ίδιο τους το κόμμα; Είναι δυνατόν να βάλουμε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα; Οι συνθήκες απαιτούν καθαρά, τίμια χέρια και αδιάβλητες συνειδήσεις.

Οι συνθήκες απαιτούν Χρυσή Αυγή.