Ο Κοντονής, οι τούρκοι στην Κυλλήνη και το πλοίο από την… Περσία που πιάστηκε στο Καστελόριζο

Τρίτη, 8 Μαΐου 2018 - 13:44

Ο Κοντονής, οι τούρκοι στην Κυλλήνη και το πλοίο από την… Περσία που πιάστηκε στο Καστελόριζο

Ο Κοντονής, χθες, διηγήθηκε μία ιστορία, προκειμένου να μεταφέρει το μήνυμα – όπως άλλωστε ήταν και ο σχετικός τίτλος όλων των αναρτήσεων των ΜΜΕ – πως η Ελλάδα είναι ένα «κράτος δικαίου».

Σύμφωνα με την εξιστόρηση του υπουργού, λοιπόν, πέραν της πρόσφατης συλλήψεως του τούρκου δημοσίου υπαλλήλου στον Έβρο, τον οποίο άφησαν ελεύθερο με συνοπτικές διαδικασίες, υπήρξε και μία ακόμα περίπτωση συλλήψεως τούρκων στην Ελλάδα.

«Δεν είναι μόνο η περίπτωση του Τούρκου που εισήλθε στον Έβρο», είπε ο Κοντονής και πρόσθεσε: «Υπάρχει και πιο πρόσφατο περιστατικό. Όταν πριν από δυο ή τρεις ημέρες, το διοικητικό Πρωτοδικείο Πύργου έκανε δεκτό το αίτημα να διακοπεί η διοικητική κράτηση κατά δύο Τούρκων πολιτών οι οποίοι συνελήφθησαν στο λιμάνι της Κυλλήνης. Υπήρξε διαβεβαίωση του τουρκικού προξενείου ότι έχουν σταθερή κατοικία και δηλώθηκε το τουρκικό προξενείο στην Αθήνα και το δικαστήριο αποφάσισε τη διακοπή της διοικητικής κράτησης»

Δεν γνωρίζουμε αν αληθεύει η ιστορία του Κοντονή, αλλά δεν έχουμε λόγο να τον αμφισβητήσουμε. Αντιλαμβανόμαστε, βεβαίως, την αντιστοιχία που δημιουργείται με την υπόθεση των δύο Ελλήνων Στρατιωτικών, τους οποίους κρατά φυλακισμένους το ισλαμικό χαλιφάτο του Ερντογάν χωρίς να γίνεται δεκτό το αίτημά τους για ορισμό της πρεσβείας ως τόπο κατοικίας.

Υπάρχει και μία ακόμα περίπτωση, όμως, που ο Κοντονής δεν ανέφερε και είναι σημαντικότατη, καθώς δείχνει πως το ελλαδικό κράτος δεν λειτουργεί ως «κράτος δικαίου», αλλά ως γιουσουφάκια του σουλτάνου.

Σας παραθέτουμε την αποκάλυψη της ιστοσελίδας μας από τον Μάρτιο:

Με εντολή κυβέρνησης τούρκικο λαθρεμπορικό αφέθηκε να φύγει από το λιμάνι του Καστελόριζου! Η Χρυσή Αυγή έφερε το θέμα στη Βουλή

Δεν φτάνει που η κυβέρνηση φρόντισε ώστε να δώσει νομικά ερείσματα για την αιχμαλωσία των δύο Ελλήνων Στρατιωτικών, με την βλακώδη (τουλάχιστον, για να μην σκεφτούμε άλλα…) δήλωση του Καμμένου ότι όντως πέρασαν σε τουρκική περιοχή, η κυβέρνηση των ανίκανων προέβη σε άλλη μία ένδειξη υποτέλειας προς τους τούρκους.

Συγκεκριμένα, στο Λιμάνι του Καστελόριζου πιάστηκε ύστερα από πληροφορίες ένα τούρκικο λαθρεμπορικό. Το γεγονός αυτό με βάση τον νόμο επέβαλλε την κράτηση τόσο του αγοραστή των προϊόντων του πλοίου, όσο και του πλοίου μετά του τούρκικου πληρώματός του.

Όμως, προφανώς με κυβερνητική εντολή, παρότι ο αλβανός αγοραστής των λαθραίων κρατήθηκε το πλοίο, όπως και το πλήρωμά του αφέθηκαν να φύγουν ελεύθεροι. Κάπως έτσι, η κυβέρνηση αφήνει να φύγει από τα χέρια της ένα ισχυρότατο διαπραγματευτικό εργαλείο για την περίπτωση των Ελλήνων Στρατιωτικών και επειδή οι επαναλαμβανόμενες συμπτώσεις, παύουν να είναι συμπτώσεις, δεν θα έχουμε κανένα άδικο να θεωρήσουμε πως δεν πρόκειται περί βλακείας κατά συρροή, αλλά περί σκοπούμενου δόλου ενάντια στα Εθνικά Συμφέροντα.

Το θέμα ήρθε άμεσα στην Βουλή από την Χρυσή Αυγή και αναμένουμε τις απαντήσεις των αρμοδίων υπουργών γι’ αυτό το μείζον ζήτημα.

Σας παραθέτουμε την ερώτηση:

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΘΕΜΑ: «Τούρκοι διενεργούν λαθρεμπόριο καπνού εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων»   

Σε συνέχεια καταγγελιών, υπέπεσε στην αντίληψη μας ότι στις 17/03/2018, στο τουρκικό πλοιάριο KAHRAMANLAR 4 με ΙΜΟ 8985244, που  κατέπλευσε στο λιμάνι της Μεγίστης, στο Καστελλόριζο, βρέθηκαν χωρίς τα απαραίτητα παραστατικά ποσότητες λαθραίου καπνού , οι οποίες και ήταν επιμελώς κρυμμένες εντός του πλοιαρίου. Το εν λόγω πλοιάριο, εκτελεί το δρομολόγιο ΚΑΣ- Μεγίστη. Παρά την διακρίβωση του λαθρεμπορίου από τo κατά τόπο αρμόδιο Τελωνιακό όργανο της Μεγίστης, οι εισαγγελικές αρχές δεν προέβησαν στη δέσμευση του τουρκικού σκάφους. Αντ’ αυτού, δόθηκε κανονική άδεια για τον απόπλου του, χωρίς να ασκηθεί ουδεμία δίωξη όπως προβλέπεται από τις κείμενες ποινικές διατάξεις.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

Πώς εξηγείται η συγκάλυψη του λαθρεμπορίου καπνού σε πλοιάριο με τούρκικη σημαία, η μη δέσμευση του πλοιαρίου καθώς και η μη άσκηση ποινικής δίωξης στα μέλη του πληρώματος, την στιγμή μάλιστα, που οι σκοπούμενες τουρκικές προκλήσεις εις βάρος της Ελλάδος είναι συνεχείς με αποκορύφωμα την σύλληψη-αιχμαλωσία των 2 στελεχών του Ελληνικού Στρατού, στην περιοχή του Έβρου;

Αθήνα, 19/03/2018
Ο ερωτών Βουλευτής
Ιωάννης Λαγός
Βουλευτής Β’ Πειραιώς
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ