Ο Καμίνης «πετάει στα σκουπίδια» το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου που επρόκειτο να στηθεί στην Αθήνα

Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2018 - 13:02

Ο Καμίνης «πετάει στα σκουπίδια» το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου που επρόκειτο να στηθεί στην Αθήνα

Ακόμα και στο τελείωμα της θλιβερής θητείας του, ο νυν δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης φροντίζει να δείχνει (κι αυτός) τον εθνομηδενισμό του, με μια αντεθνική απόφαση που πρόκειται να ληφθεί στην σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αθηναίων. Εν μέσω 121 διαδικαστικών θεμάτων έχει συμπεριληφθεί και η έγκριση για την διάλυση της σύμβασης της εκτέλεσης του έργου «Εγκατάσταση αγάλματος Μεγάλου Αλεξάνδρου» χωρίς να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες…

Το θέμα αφορά την ακύρωση της τοποθέτησης του ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο κέντρο της Αθήνας, σε μια συγκυρία που χαρακτηρίζεται από τις διαρκείς υποχωρήσεις της ελληνικής πλευράς έναντι των Σκοπίων, στον απόηχο της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Το έργο του γλύπτη Γιάννη Παππά είχε αποφασιστεί από το δημοτικό συμβούλιο το 2015 να τοποθετηθεί στην νησίδα της συμβολής των λεωφόρων Βασιλίσσης Σοφίας και Βασιλίσσης Όλγας, κοντά στους στύλους του Ολυμπίου Διός. Η οδύσσεια για να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος είχε διαρκέσει 21 χρόνια, kαθώς με διάφορα προσχήματα άλλαζε διαρκώς το σημείο τοποθέτησής του. Τον Σεπτέμβριο του 2017 ο Δήμος Αθηναίων ύστερα από αλλεπάλληλες αναβολές υποχρεώθηκε να προκηρύξει επιτέλους διαγωνισμό για την εγκατάσταση του αγάλματος του μεγάλου στρατηλάτη. Έναν και πλέον χρόνο μετά έρχεται όμως «στα μουλωχτά» η απόφαση ακύρωσης.

Ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Γ. Χ. Αποστολόπουλος, που είναι εισηγητής, όταν ρωτήθηκε, είπε ότι ο διαγωνισμός ακυρώνεται για «διαδικαστικούς» λόγους και ότι «σύντομα» θα γίνει άλλος διαγωνισμός, χωρίς όμως να προσδιορίσει πότε. Σύμφωνα με πληροφορίες ωστόσο, η πρωτοβουλία για την ακύρωση της εγκατάστασης ελήφθη από τον Γ. Καμίνη προκειμένου να ικανοποιηθούν στην πραγματικότητα οι ανιστόρητες αξιώσεις των Σκοπίων για απόσυρση των υποτιθέμενων «αλυτρωτικών» συμβόλων και από Ελληνικής πλευράς, όπως θεωρούν ότι είναι ο ανδριάντας του έφιππου στον Βουκεφάλα Αλεξάνδρου στο κέντρο της Αθήνας. Άλλωστε ο δήμαρχος της πρωτεύουσας συγκαταλέγεται στους υπέρμαχους της «ελληνοσκοπιανής φιλίας», αφού υποστηρίζει με φανατισμό μάλιστα την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών.

Ντροπή και μόνο για το «θάψιμο» του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου από τον Καμίνη και την παρέα του, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των σκοπιανών σφετεριστών της Μακεδονίας ΜΑΣ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Υ.Γ. Θυμίζουμε ότι το ζήτημα είχε φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο Αθηνών ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νικόλαος Μιχαλολιάκος, ήδη από το 2011!