Ο Η. Παναγιώταρος στις εκδηλώσεις για την Πρώτη Εθνοσυνέλευση στην Ι.Μ. Καλτεζών - Δηλώσεις στο “Καλημέρα Αρκαδία”

Τρίτη, 30 Μαΐου 2017 - 10:09

Την Τρίπολη επισκέφθηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος, ο οποίος μίλησε για τα νέα μέτρα και τις πολιτικές εξελίξεις στην κάμερα του «Καλημέρα Αρκαδία».

«Είναι μία τραγική κατάσταση για το λαό» είπε και προσέθεσε ότι η κυβέρνηση έδωσε γη και ύδωρ στους δανειστές και δεν πήρε τίποτα ούτε για την αξιολόγηση, ούτε για το χρέος.

«Η οδός των μνημονίων οδηγεί στο απόλυτο αδιέξοδο, πεθαίνουμε μέρα με τη μέρα, δεν υπάρχει σωτηρία. Αν δεν ακολουθήσουμε μία εντελώς διαφορετική οδό, δεν έχουμε καμία τύχη, με μαθηματική ακρίβεια μιλάμε για το θάνατο της Ελληνικής Κοινωνίας. Αν δεν κάνουμε λογιστικό έλεγχο του χρέους, να μάθουμε επιτέλους τι χρωστάμε. Να γίνει άμεσα απαιτητό το κατοχικό δάνειο της Γερμανίας που δεν τολμούν οι Ελληνικές Κυβερνήσεις να εγγράψουν στον προϋπολογισμό. Από κει και πέρα χρειάζεται πρωτογενή παράγωγη.»

«Η Χρυσή Αυγή ενάντια σε κάθε μορφής βίας, απ’ όπου κι αν προέρχεται» είπε ο κ. Παναγιώταρος για το χτύπημα κατά του πρώην Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, για να προσθέσει ότι όλοι όσοι έφεραν τα μνημόνια πρέπει να δώσουν λόγο στην Ελληνική Δικαιοσύνη για τις παράνομες ενέργειες του, που οδήγησαν στο θάνατο χιλιάδες συμπολιτών μας στο θάνατο, με αυτοκτονίες, εκατομμύρια κόσμο στην ανεργία και πολλά νέα παιδιά στο εξωτερικό.»

Εκδηλώσεις έγιναν την Κυριακή, για την 196η επέτειο της Συνελεύσεως και της συγκρότησης της Πελοποννησιακής Γερουσίας (πρώτης Διοίκησης του Επαναστατημένου Έθνους μας, την 26η Μαΐου 1821) στην Ιερά Μονή Καλτεζών.

Η Συνέλευση των Καλτεζών (20 Μαΐου 1821 - 26 Μαΐου 1821) ήταν συνάντηση οπλαρχηγών και προεστών κατά την Επανάσταση του 1821 με σκοπό τη δημιουργία τοπικής πολιτικής αρχής. Η Πελοποννησιακή Γερουσία, που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Μοναστηριού, μετά από πρόσκληση του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, ήρθε ως συνέχεια της πρώτης τοπικής συνέλευσης που έγινε στην Καλαμάτα, την 25 Μαρτίου του 1821 και αποτελούσε στην ουσία την πρώτη μεγάλη Πελοποννησιακή Γερουσία και στη θέση του προέδρου ορίσθηκε ο Επίσκοπος Βρεσθένης Θεοδώρητος.

Μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ακολούθησε τέλεση Αρχιερατικής Επίσημης Δοξολογίας και Επιμνημόσυνης Δέησης, χοροστατούντος του Μητροπολίτη, Αλέξανδρου, στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής Καλτεζών, όπου πραγματοποιήθηκε η Συνέλευση και συγκροτήθηκε η πρώτη ελεύθερη Ελληνική Κυβέρνηση της Νεότερης Ελλάδας.