Τα αποτελέσματα του ραγιαδισμού: Τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν το ελικόπτερο του Έλληνα Αρχηγού ΓΕΣ!

Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019 - 16:32

Πολύ κοντά από το στρατιωτικό ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς πέρασαν δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 τα οποία είχαν παραβιάσει νωρίτερα τον εθνικό εναέριο στα Δωδεκάνησα.

Το επεισόδιο συνέβη λίγο μετά τις 8:30 το πρωί της Πέμπτης, την ώρα που το Σινούκ με τον αντιστράτηγο Καμπά βρισκόταν πάνω από τη Ρω και λίγο πριν την προσγείωση του στρατιωτικού ελικοπτέρου.

Την ώρα εκείνη δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 βρέθηκαν «μια ανάσα» από τις ακτές της Ρω, έχοντας παραβιάσει τον εθνικό εναέριο χώρο, πετώντας σε χαμηλό ύψος περίπου 500 μέτρων και κινήθηκαν πολύ κοντά στις ακτές του νησιού, φτάνοντας περίπου στο ένα μίλι από τη Ρω.

Το μεσημέρι, γύρω στις 12, το σκηνικό επαναλήφθηκε όταν το Σινούκ κινούνταν προς τη Σύμη. Οι τούρκοι και πάλι απέστειλαν στην περιοχή δύο F-16 τα οποία διήλθαν από την περιοχή λίγο μετά το πέρασμα του Σινούκ με τον αντιστράτηγο Καμπα.

«Πέρασαν χαρακτηριστικά πίσω από το ελικόπτερο με τον αρχηγό ΓΕΣ» λέει στρατιωτική πηγή χαρακτηρίζοντας σοβαρή την διπλή πρόκληση των Τούρκων που έστειλαν F-16 τα οποία παρενόχλησαν  το ελληνικό Σινούκ θέλοντας να περάσουν την ανυπόστατη άποψή τους ότι η περιοχή είναι δήθεν αμφισβητούμενης κυριαρχίας.

Εμείς επαναλαμβάνουμε για άλλη μία φορά τα λόγια του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής, τα οποία αποδεικνύονται στην πράξη η μοναδική ρεαλιστική προσέγγιση της τουρκικής επιθετικότητας: «Θα πρέπει να υπερασπιστούμε την εθνική μας κυριαρχία, είτε αυτό αφορά την Κύπρο, είτε αφορά τα Ίμια. Δυστυχώς, οι τούρκοι δεν καταλαβαίνουν άλλη γλώσσα από την πολιτική των κανονιοφόρων. Αυτό σημαίνει ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις και μόνο τότε θα μπορέσουμε διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν».