Αθάνατο ΠΑΣΟΚ: Με 12 χιλιάρικα το μήνα επιστρέφει σε θέση κλειδί και ο Παπουτσής

Σάββατο, 13 Ιουλίου 2013 - 15:42

Αθάνατο ΠΑΣΟΚ: Με 12 χιλιάρικα το μήνα επιστρέφει σε θέση κλειδί και ο Παπουτσής

Έβαλαν τον Παπουτσή στην Παγκόσμια Τράπεζα με μισθό 12.000 ευρώ για να μην διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ

Έκθετοι είναι οι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος με την απόφαση τους να στείλουν ως εκπρόσωπο της Ελλάδας στην Παγκόσμια Τράπεζα τον πρώην υπουργό Χρήστο Παπουτσή. Η επιλογή του πρώην υπουργού της κυβέρνησης Παπανδρέου ήταν μία πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος ήθελε να ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με την ομάδα του 75, ώστε να μην αποχωρήσουν και αποδυναμωθεί παραπάνω το πλέον διαλυμένο ΠΑΣΟΚ.

Ο Σαμαράς αποδέχθηκε την πρόταση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και προχώρησε στο διορισμό του Παπουτσή αφού δεν ήθελε να διαταράξει τη λειτουργία και τη συνοχή της δικομματικής κυβέρνησης. Πρόκειται για μια προκλητική κίνηση αφού ο Χρήστος Παπουτσής την περίοδο που οι Έλληνες  έχουν γονατίσει από τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση, από την ανεργία που έχει χτυπήσει «κόκκινο», θα πάει στην Νέα Υόρκη για να εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Παγκόσμια Τράπεζα με μισθό 12.000 ευρώ. Μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που τονίζουν ότι ο Παπουτσής ήταν από τους πλέον ευνοημένους πολιτικούς αφού από το 1984 μέχρι και το 1999 απολάμβανε τα προνόμια του Ευρωβουλευτή (1984-1995) και του Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Ένωση (1995-1999).

Τη στιγμή λοιπόν που η κυβέρνηση σχεδιάζει να απολύσει εργαζόμενους οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος αποφάσισαν για δικούς του λόγους ο καθένας να στείλουν στην Παγκόσμια Τράπεζα τον Χρήστο Παπουτσή για να λαμβάνει τον παχυλό μισθό που προβλέπεται για τη συγκεκριμένη θέση, βολεύοντας ένα ακόμα κομματικό στέλεχος σε θέση στο εξωτερικό. Αν η Νέα Πασοκρατία θέλει να εξοικονομήσει χρήμα, ας κόψει τους παχυλούς μισθούς βουλευτών, υπουργών και λοιπών golden boys του Δημοσίου. Η Χρυσή Αυγή λέει ΟΧΙ στις απολύσεις, ΟΧΙ στο πολυνομοσχέδιο και την εξαθλίωση των Ελλήνων.