Νέα αλβανική πρόκληση...Έφτιαξαν και «εθνική ομάδα Τσαμουριάς»!

Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2019 - 22:29

Συνεχίζουν απτόητοι τις ποικίλες προκλήσεις τους σε βάρος της Χώρας μας οι αλβανοί, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αντίδραση από τις εκάστοτε κυβερνήσεις του «Συνταγματικού τόξου». Αυτή την φορά το… μενού του ανθελληνισμού έχει να κάνει με το άνοστο παραμύθι της «τσαμουριάς».

Η «Δημοκρατία της Τσαμουριάς», που φυσικά είναι ανύπαρκτη, προσπαθεί να περάσει μηνύματα μέσα από το λαϊκότερο άθλημα του κόσμου, το ποδόσφαιρο. Βρήκε, λοιπόν, αυτήν την διέξοδο για να αρχίσει να προπαγανδίζει, έστω σε τριτοκοσμικές χώρες (και όχι μόνο), το όνομα της Τσαμουριάς, ζητώντας την… αυτονομία της στην Βόρειο Ήπειρο!

Η οργάνωση που φιλοξένησε την εθνική ομάδα της «Τσαμουριάς» λέγεται CONIFA και στηρίζει «μειονοτικούς», αλλά και κράτη που ζητούν αυτονομία. Έτσι, λοιπόν, προέκυψε και εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της «Δημοκρατίας της Τσαμουριάς», με διεθνή μάλιστα παρουσία, καθώς και στο εσωτερικό της Αλβανίας, αλλά και στην αλβανική διασπορά συνεχίζουν να καλλιεργούνται ο αλβανικός ανθελληνισμός με κάθε τρόπο.

Η «εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Δημοκρατίας της Τσαμουριάς» φέρεται μάλιστα τις προηγούμενες ημέρες να κατέγραψε νίκες στο ενεργητικό της σε τουρνουά ποδοσφαίρου που οργάνωσε η CONIFA.

Μάλιστα, το γεγονός ότι προβάλλεται ως ομάδα της «Δημοκρατίας της Τσαμουριάς» γεννά σοβαρό θέμα νομιμότητας καθώς πρακτικά αμφισβητεί την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας μια και αναφέρεται σε de facto «κρατική οντότητα» και συνεπώς θα έπρεπε να είχε τεθεί σε διπλωματικό επίπεδο από την Αθήνα τόσο στα Τίρανα όσο και στην Ολλανδία που φέρεται να έχει την έδρα της η «Εθνική Ομάδα της Δημοκρατίας της Τσαμουριάς» αλλά και σε χώρες που διεξάγονται τα πρωταθλήματα, και να έχει ζητηθεί η λήψη μέτρων κατά της παράνομης αυτής οργάνωσης.

Στην CONIFA εκτός από την Ποδοσφαιρική Ομάδα της «Δημοκρατίας της Τσαμουριας» εκπροσωπούνται επίσης μεταξύ άλλων το ψευδοκράτος στην κατεχόμενη Κύπρο, το Νταρφούρ η Δ. Σαχάρα, η Ζανζιβάρη, το Κουρδιστάν, το Παντζάμπ, το Θιβέτ, επίσης η Αμπχαζία, η Κριμαία, η «Δημοκρατία του Ντονέτσκ» η Σαρδηνία, η Ν. Οσετία, ή το Κεμπέκ, και το Κιριμπάτι.

Στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας, όμως, προβάλλεται μια προκλητική εικόνα καθώς στην παρουσίαση της «Τσαμουριάς» περιγράφεται ως ο «όρος που χρησιμοποιείται σήμερα κυρίως από τους Αλβανούς για μέρη της παραθαλάσσιας περιοχής της Ηπείρου στην Νότια Αλβανία και στην ιστορική Ελληνική περιοχή της Ηπείρου, που παραδοσιακά συνδέεται με τον πληθυσμό που ομιλεί την αλβανική γλώσσα και ονομάζονται Τσάμηδες».

Την ίδια ώρα, στην Βουλή των Ελλήνων, το μόνο που ενδιαφέρει την νυν κυβέρνηση είναι να προλάβει να κάνει όσο το δυνατόν περισσότερα ρουσφέτια πριν την προκήρυξη των εκλογών και την αξιωματική αντιπολίτευση να μετρά τις ημέρες, προκειμένου να γευθεί και αυτή την γλυκιά και κερδοφόρα καρέκλα της εξουσίας, με τους Εθνικιστές της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ να είναι οι μόνοι που νοιάζονται πραγματικά για τα Εθνικά θέματα της Χώρας και τους κινδύνους που την απειλούν.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ