“Μπαλτά” στην επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα βάζει η κυβέρνηση της πρώτης φορά αριστερά

Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2015 - 19:22

“Μπαλτά” στην επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα βάζει η κυβέρνηση της πρώτης φορά αριστερά

Την ώρα που η δημιουργία τζαμιού στην Αθήνα είναι ένα από τα άμεσα σχέδια της αριστερής κυβέρνησης, αναβάλλεται επ' αορίστου η όποια διεκδίκηση των γλυπτών του Παρθενώνα κατ΄εντολήν του αρμόδιου υπουργείου.

Σε συζήτηση η οποία πραγματοποιήθηκε στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων νομοσχεδίου σχετικού με την επιστροφή πολιτιστικών αγαθών, που έχουν απομακρυνθεί παράνομα από το έδαφος κράτους - μέλους της ΕΕ, ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς αρνήθηκε οποιαδήποτε διεκδίκηση, καθώς θεωρεί πως η Ελλάδα θα χάσει την δικαστική διαμάχη.

Πιο συγκεκριμένα, ερωτώμενος για τις κινήσεις του υπουργείου σχετικά με την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, απάντησε χαρακτηριστικά: "Η τάση είναι να μην προχωρήσουμε σε νομική διεκδίκηση κυρίως γιατί κινδυνεύουμε να χάσουμε το σχετικό δικαστήριο".

Η επίμαχη αυτή δήλωση του αρμόδιου υπουργού έρχεται να επισφραγίσει την προδοτική πολιτική την οποία ακολουθεί η κυβέρνηση της πρώτης φοράς αριστερά. Μια μειοδοτική πολιτική, η οποία τηρεί σιγή ιχθύος στα δίκαια αιτήματα του λαού θυροκολλώντας πωλητήρια σε ό,τι ελληνικό!