Μητσοτάκης - ΔΕΘ: Ούτε λέξη για το όνομα “Μακεδονία”

Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2018 - 19:44

Μητσοτάκης - ΔΕΘ: Ούτε λέξη για το όνομα “Μακεδονία”

Στην διάρκεια της ομιλίας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην συμφωνία των Πρεσπών για την οποία είπε: “Μια συμφωνία-ντροπή που εκχωρεί για πρώτη φορά τη “Μακεδονική ταυτότητα” και τη “Μακεδονική γλώσσα” στους γείτονές μας … Θέλω λοιπόν εδώ, από την πρωτεύουσα της Μακεδονίας, να στείλω ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους τους αποδέκτες. Η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει αυτήν τη συμφωνία. Είτε τώρα είτε στην επόμενη Βουλή. Κι αν τελικά η συμφωνία που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφιστεί από την ελληνική Βουλή τότε θα πρέπει και η άλλη πλευρά να γνωρίζει ότι η διαπραγμάτευση ξεκινά από την αρχή.”

Περιττό να πούμε ότι οι εγκάθετοι ακροατές του Μητσοτάκη προέβησαν με την αναφορά του αυτή σε ενθουσιώδεις πανηγυρισμούς. Ή δεν κατάλαβαν τι είπε, ή πολύ απλά συνεχίζουν την εθνικά επικίνδυνη πολιτική της Ν.Δ. στο μέγα εθνικό θέμα της Μακεδονίας μας από την δεκαετία ακόμη του ’90.

Ο Μητσοτάκης μίλησε για ταυτότητα και γλώσσα και δεν είπε ούτε λέξη για το όνομα της Μακεδονίας, που είναι το μείζον! Δεν είπε το πολύ απλό ότι δεν θα δεχθεί σύνθετη ονομασία με τον όρο “Μακεδονία”. Αυτό δεν το είπε και όμως τον χειροκροτούσαν οι πατριδοκάπηλοι νεοφιλελεύθεροι.

Εις ό,τι αφορά δε την στάση του κόμματος του είπε ότι η Ν.Δ. θα καταψηφίσει την συμφωνία στην Βουλή. Δεν είπε τίποτε για την αναφορά του σε συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα, ότι εάν περάσει από την Βουλή, σαν κυβέρνηση θα την αποδεχθεί. Μίλησε μόνο για το τι κάνει στη Βουλή και όχι για το τι θα κάνει σαν κυβέρνηση για το θέμα.

Δεν είπε το πολύ απλό ότι θα καταγγείλει την συμφωνία των Πρεσπών. Αλλά ακόμη και στην περίπτωση όπου δεν θα περάσει στην ελληνική Βουλή, ο Μητσοτάκης αφήνει το θέμα ανοικτό, λέγοντας ότι η διαπραγμάτευση ξεκινά από την ... αρχή(!) ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΤΕΙ ΘΕΜΑ ΟΝΟΜΑΤΟΣ!