Μήνυμα της Τεχεράνης προς την Δύση μετά τις αναταραχές

Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2018 - 09:44

Όπως είχαμε προβλέψει η κατευθυνόμενη από σιωνιστικά κέντρα «περσική άνοιξη» δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τα χνάρια της «αραβικής άνοιξης», καθώς το καθεστώς της Τεχεράνης εντός ολίγων ημερών κατάφερε να εξουδετερώσει τους ολιγάριθμους υποκινούμενους Ιρανούς οι οποίοι απαιτούσαν «αλλαγή καθεστώτος». Η «περσική άνοιξη» που είχε ως σκοπό την αποσταθεροποίηση του σιιτικού καθεστώτος έληξε πριν καν καλά-καλά αρχίσει και οι εμπνευστές της λούφαξαν στην σιωνιστική χαμοκέλα της Ουάσιγκτον. Οι προφανώς ξενοκίνητες αντικυβερνητικές διαμαρτυρίες είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο περίπου 15 ατόμων και την φυλάκιση 1.000 περίπου διαδηλωτών με τις κατηγορίες καταστροφών δημόσιας περιουσίας και επιθέσεων κατά των οργάνων δημόσιας τάξης.

Σε πρόσφατη ομιλία του ο θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν Χαμενέϊ κατηγόρησε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τραμπ ότι προσπάθησε να προκαλέσει πρόβλημα όταν μέσω Twitter υποστήριξε τους διαδηλωτές, λέγοντας ότι αυτοί προσπαθούσαν «να ανατρέψουν την διεφθαρμένη κυβέρνηση της Τεχεράνης» και υποσχόμενος «μεγάλη υποστήριξη από τις ΗΠΑ την κατάλληλη στιγμή». Ο Χαμενέϊ απευθυνόμενος προς τον Τραμπ είπε εμφατικά ότι «θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι τα ακραία και ψυχωτικά του επεισόδια  δεν θα μείνουν χωρίς απάντηση».

Ο καταγγελτικός λόγος του Χαμενέϊ δεν αφορούσε αποκλειστικά την Ουάσιγκτον, αλλά και το Ισραήλ καθώς και την Σαουδική Αραβία. Σύμφωνα με τον θρησκευτικό ηγέτη οι δυο αυτές χώρες χρηματοδότησαν μια σουνιτική οργάνωση, τους «Μουτζαχεντίν ε-Χαλκ», με σκοπό την πρόκληση εξέγερσης και την αποσταθεροποίηση της ιρανικής κυβέρνησης. Χαρακτηριστικά ο Χαμενέϊ ανέφερε ότι «η εξέγερση είχε εκκολαφθεί από Αμερικανούς και Σιωνιστές πριν από αρκετούς μήνες. Το σχέδιο τους ήταν να προκληθούν βίαιες διαμαρτυρίες σε μικρές πόλεις και στην συνέχεια να προχωρήσουν προς την Τεχεράνη. Η χρηματοδότηση έγινε από την Σαουδική Αραβία, καθώς οι Αμερικανοί δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν για τίποτε εφόσον έχουν αυτούς τους πλούσιους συμμάχους, η δε δολοφονική οργάνωση «Μουτζαχεντίν ε-Χαλκ» υπηρέτησε τους σκοπούς τους ως ένας λακές».

Ο Χαμενέϊ παραδέχτηκε ότι το κίνητρο πολλών διαδηλωτών ήταν τα οικονομικά προβλήματα που μαστίζουν μέρος της ιρανικής κοινωνίας και ξεκαθάρισε ότι οι Ιρανοί πολίτες έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν εύλογες ανησυχίες. Όπως τόνισε «αυτές οι ανησυχίες πρέπει να αντιμετωπιστούν και πρέπει να δώσουμε απαντήσεις στα προβλήματα ανεργίας των Ιρανών».

Όπως έχουμε τονίσει στο παρελθόν, το διεθνές σιωνιστικό κατεστημένο θα πρέπει να καταλάβει ότι οι κανόνες του παιχνιδιού στην Μέση Ανατολή έχουν αλλάξει. Οι ανίερες συμμαχίες βασιλικών δικτατόρων του Αραβικού Κόλπου, σιωνιστών ιμπεριαλιστών της Ουάσιγκτον και κανιβάλων ισλαμοσυμμοριτών έχουν νικηθεί όχι μόνο στα πολεμικά μέτωπα, αλλά και στην συνείδηση των λαών της Μέσης Ανατολής.

Γ. Λιναρδής