Μεταναστεύουν προς Συγγρού τα γλαροπούλια

Σάββατο, 2 Ιουνίου 2012 - 20:41

Ποια είναι η αξιοπιστία του κόμματος Καμμένου μετά τις συνεχείς αποχωρήσεις;

Ενημερωθήκαμε πρόσφατα τα εξής: «Την προσχώρησή τους στη ΝΔ ανακοίνωσαν τέσσερα στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων και δύο στελέχη του ΛΑΟΣ. Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες είναι ο κ. Ιωάννης Βαγγέλης, υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσων, ο κ. Σπύρος Ρομποτής, υποψήφιος βουλευτής Α΄ Αθηνών, ο κ. Παύλος Σαράκης, υποψήφιος βουλευτής Β΄ Αθηνών και ο κ. Νίκος Χιδίρογλου, δημοσιογράφος της Ελεύθερης Ώρας…». Επίσης, προ ολίγων ημερών, κι άλλα στελέχη-πολιτευτές του… εθνοσωτήριου κόμματος Καμμένου, ακολούθησαν το δρόμο της επιστροφής στα… πάτρια εδάφη της ΝΔ. Έγκυρες πληροφορίες, αναφέρουν ότι όσο πλησιάζουμε προς την 17η Ιουνίου, πολλά περισσότερα στελέχη του κόμματος Καμμένου, θα πηγαίνουν… από κει που ’ρθαν (ΝΔ).

Εδώ, λοιπόν, προκύπτει αβίαστα κάποια ερωτήματα: τι αξιοπιστία μπορεί να έχει ένα κόμμα, τα στελέχη του οποίου λακίζουν στην πρώτη δύσκολη στιγμή και πάνε σ’ αυτούς που μέχρι χθες κατήγγειλαν ως «προδότες», «δοσίλογους», «πουλημένους» κ.τ.λ.; Και πόσο αξιόπιστα θα είναι τα μέλη της μέλλουσας κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος αυτού (αν εισέλθει στη βουλή…) την επομένη των εκλογών;
Με την ευκαιρία, θα παραθέσω κι ένα τρόπον τινά «προφητικό» δημοσίευμα περί του θέματος αυτού, στη στήλη μου, στην εφημερίδα «Χρυσή Αυγή» της 4ης Απριλίου:

Ο αρχηγός Πάνος δε θα συνεργαστεί με τη ΝΔ. Οι βουλευτές του; Βγαίνει ο «προεδρεύων» αριστεροδεξιοκεντρώος αρχηγός Πάνος και λέει πως αποκλείεται, εγώ με τίποτα δε συνεργάζομαι με την ΝΔ μετά τις εκλογές. Βγαίνει ο… συναρχηγός Ζώης από τη Λάρισα και δεν αποκλείει τη συνεργασία. Ποιον από τους δύο να πιστέψουμε; Εγώ θα δεχτώ -για την οικονομία του σχολίου- ότι ο Καμμένος δεν είναι πολιτικός απατεώνας κι ότι εννοεί όσα λέει. Αλλά για το Θεό σας ρωτάω: αν αύριο έχει ο Σαμαράς 130 βουλευτές κι ο αρχηγός Πάνος 25, πιστεύει κανείς πως ακόμα κι αν δεν πάει ο Καμμένος, δε θα πάνε (τρέχοντας…) οι Ζώηδες, οι Μαρκόπουλοι και οι Τσαμπίκες; Ε, γι’ αυτό πια δεν αμφιβάλλουν ούτε τα σκυλιά αυτού του τόπου! Οπότε, ακόμα κι αν οι βουλές του… προεδρεύοντος Πάνου είναι αγαθές –που σίγουρα δεν είναι, αλλά τέλος πάντων- θα τον καταργήσουν στην πράξη οι ίδιοι οι βουλευτές του. Συμπέρασμα: Η ψήφος στον Καμμένο θα καταλήξει δια της… τεθλασμένης στην ΝΔ».

Σήμερα, σχεδόν δύο μήνες μετά απ’ την συγγραφή αυτού του σχολίου, έχουν αλλάξει πολλά. Και πρώτα απ’ όλα, ο… προεδρεύων Πάνος (που δεν θα συνεργαζόταν με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ούτε νεκρός…) δηλώνει (στο mega παρακαλώ…) πως θα συνεργαστεί οπωσδήποτε και διαβεβαιώνει σε όλους τους τόνους: «Στις 18 Ιουνίου θα έχουμε κυβέρνηση». Εννοεί προφανώς με τους «προδότες», τους «δοσίλογους», τα «τσιράκια της Μέρκελ» κ.τ.λ. Καταλήγουμε, λοιπόν: Αξίζει τον κόπο πατριώτες να ψηφίσουν ένα κόμμα που με βεβαιότητα θα τους πουλήσει;

(ΥΓ): Χρυσή Αυγή ξανά, δε θα σας πουλήσει ποτέ!