Μέχρι και στο Al Jazeera έφτασαν οι καταπατημένες εκτάσεις των Ελλήνων της Χιμάρας! Μόνο η «ελληνική» κυβέρνηση δεν ασχολείται καθόλου…

Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019 - 12:22

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Τα «κατορθώματα» των αλβανών σε βάρος των Βορειοηπειρωτών στην Χιμάρα, με την προσπάθεια υφαρπαγής της περιουσίας τους και την μετέπειτα εκδίωξη από τις πατρογονικές εστίες τους, έχει γίνει θέμα άξιο σχολιασμού ακόμη και σε αραβικά ΜΜΕ, αλλά αγνοείται από την «ελληνική» κυβέρνηση…

Για την ακρίβεια, το αραβικό πρακτορείο ειδήσεων Al Jazeera παρουσίασε το θέμα των Ελλήνων της Χιμάρας με την υφαρπαγή των περιουσιών τους από το αλβανικό καθεστώς. Ο σχετικός τίτλος του ρεπορτάζ είναι: «Το σχέδιο της Αλβανίας να ενισχύσει τον τουρισμό “παραβιάζει τα δικαιώματα στην ιδιοκτησία”». Σύμφωνα με το Al Jazeera, τα Τίρανα έχουν θέσει σε εφαρμογή ένα ευρύτατο έργο κατασκευής στις ακτές της χώρας με στόχο την ανάπτυξη του τουρισμού. Ωστόσο, οι Έλληνες ιδιοκτήτες στην Χιμάρα δηλώνουν ότι το κράτος τους απομακρύνει βιαίως από τις ιδιοκτησίες τους.

Παράλληλα, τα αλβανικά δικαστήρια είναι παγιδευμένα στην διαφθορά, που λαμβάνει διαστάσεις, με αποτέλεσμα να μην έχουν καμία δυνατότητα οι Έλληνες να προσφύγουν στην Δικαιοσύνη. Το Al Jazeera σημειώνει, τέλος, ότι η Deutsche Bandέχει αποτιμήσει την αξία των συγκεκριμένων εκτάσεων μεταξύ 800 εκατ. και 1,5 δισ. δολάρια!

Όταν ακόμη και στα αραβικά ΜΜΕ έχουν αντιληφθεί το μέγεθος της αδίστακτης αρπαγής των περιουσιών των Βορειοηπειρωτών από τους αλβανούς και την ίδια στιγμή το υδροκέφαλο ανθελληνικό κράτος των Αθηνών αδιαφορεί προκλητικά για τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό, κάθε άλλο σχόλιο περιττεύει.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ