Μαύρος «ράπερ» σοκάρει την πολιτική ορθότητα: Η δουλεία μπορεί να ήταν «δική μας επιλογή»!

Παρασκευή, 4 Μαΐου 2018 - 08:33

Μαύρος «ράπερ» σοκάρει την πολιτική ορθότητα: Η δουλεία μπορεί να ήταν «δική μας επιλογή»!

Προβληματισμό στους ακόλουθους της «πολιτικής ορθότητας» προκάλεσαν πρόσφατες δηλώσεις του διασήμου μαύρου «ράπερ» Κάνιε Γουέστ, ο οποίος υποστήριξε ότι η ιστορική υποδούλωση των αφροαμερικανών προγόνων του για 400 και πλέον χρόνια μπορεί να ήταν και «δική τους επιλογή»!

«Όταν ακούς για σκλαβιά για 400 χρόνια, για 400 χρόνια;», είπε ο Γουέστ σε συνέντευξη που έδωσε στην ιστοσελίδα ΤΜΖ. «Αυτό μου ακούγεται σαν επιλογή. Ήσουν εκεί για 4 αιώνες και αυτό αφορούσε όλους τους μαύρους. Ήταν σαν να βρίσκεσαι νοητά στην φυλακή. Μου αρέσει η λέξη “φυλακή” επειδή ο όρος “δουλεία” συνδέεται πολύ άμεσα με τους μαύρους. Η δουλεία είναι για τους μαύρους όπως το Ολοκαύτωμα για τους Εβραίους. Η φυλακή είναι κάτι που ενώνει και τους μαύρους και τους λευκούς στην ανθρώπινη φυλή», κατέληξε ο Γουέστ.

Αναρωτιόμαστε τι θα συνέβαινε αν τις παραπάνω δηλώσεις τις έκανε κάποιος λευκός. Στην περίπτωση που ήταν κι αυτός καλλιτέχνης, η καριέρα του θα τελείωνε άμεσα και άδοξα, ενώ θα ήταν πολύ πιθανό να αντιμετώπιζε και ποινικές διώξεις για «ρατσιστικό λόγο» και «διασπορά φυλετικού μίσους».

Τώρα όμως, στην περίπτωση του μαύρου Γουέστ, οι όποιες επιπτώσεις που θα υποστεί για τα όσα «μη πολιτικά ορθά» ξεστόμισε θα περιοριστούν κατά πολύ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ