Μαθήματα Ελληνικής Ιστορίας: «Το Έπος του 1940 και η απουσία της προδοτικής αριστεράς»

Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2018 - 18:32

Μαθήματα Ελληνικής Ιστορίας: «Το Έπος του 1940 και η απουσία της προδοτικής αριστεράς»

Ξεκίνησε χθες 29 Οκτωβρίου, ο νέος κύκλος διαλέξεων του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή, με αντικείμενο τις ιστορικές περιόδους που διαμόρφωσαν την σημερινή γεωπολιτική πραγματικότητα στην Ελλάδα αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο. Την έναρξη του νέου κύκλου, έκανε ο Βουλευτής Επικρατείας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κινήματος Χρήστος Η.Παππάς, ο οποίος για περίπου ένα δίωρο, καθήλωσε την κατάμεστη αίθουσα του Πολυχώρου στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής, στην Μεσογείων 131. Την εκδήλωση ξεκίνησε ο συναγωνιστής Γιάννης Ζαφειρόπουλος, παρουσιάζοντας την έκθεση από εφημερίδες, βιβλία και συλλεκτικό υλικό της εποχής του 1940, που εκτίθενται στον Πολυχώρο ταυτόχρονα με την διάλεξη και που έχει ο ίδιος συλλέξει για χρόνια με πολλή φροντίδα.

Κατόπιν πήρε τον λόγο ο συναγωνιστής Χρήστος Παππάς, ο οποίος πριν προχωρήσει στο θέμα, αναφέρθηκε στον τελευταίο πεσόντα για την Ελληνική Σημαία στην Βόρειο Ήπειρο, τον ηρωικό Κωνσταντίνο Κατσίφα, που εκτελέστηκε άνανδρα από την Αλβανική Αστυνομία, ανήμερα της επετείου της 28ης Οκτωβρίου.  Ο συναγωνιστής Παππάς, διάβασε στο κοινό την δήλωση που έκανε έξω από την Αλβανική Πρεσβεία, ο  Γενικός Γραμματέας Ν.Γ.Μιχαλολιάκος: «Είμαστε εδώ για να διαμαρτυρηθούμε σαν απλοί Έλληνες για την στυγερή δολοφονία ενός συμπατριώτη μας στην σκλαβωμένη γη της Βορείου Ηπείρου. Οι άνθρωποι που κυβερνούν την χώρα να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στον Ελληνισμό. Κάθε άλλη ενέργεια θα είναι προδοτική και μειοδοτική.»

Επισημαίνοντας ότι είναι ο μόνος πολιτικός Αρχηγός που έκανε δήλωση για την δολοφονία του ομογενούς αδελφού μας. Ο Χρ.Παππάς τόνισε πως: “οι κύριοι υπεύθυνοι της χθεσινής δολοφονίας δεν είναι άλλοι από τους «Έλληνες» προδότες, αυτούς που μας κυβερνούν και τους υπόλοιπους που παριστάνουν την «αντιπολίτευση»” Κλείνοντας την αναφορά στην τραγική δολοφονία κάλεσε όλους τους παρισταμένους να ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο τιμώντας τον νεκρό.

Προχωρώντας στην διάλεξη, παρουσίασε μια σειρά από γράμματα του διαβόητου Νίκου Ζαχαριάδη, Γενικού Γραμματέα του Κ.Κ.Ε. την εποχή του Β’ ΠΠ και κατέδειξε με το υλικό αυτό, την προδοτική στάση των κομμουνιστών στον αγώνα της Ελλάδος υπέρ βωμών και εστιών. Τα γράμματα φανερώνουν πόσες φορές άλλαξε πολιτική θέση το Κ.Κ.Ε. αναλόγως των συμφερόντων και των εντολών της Σοβιετικής Ένωσης και πάντα εναντίον των Ελληνικών συμφερόντων.

«…Τα μέλη του ΚΚΕ δέχονται τη Γερμανική Κατοχή με χαρά και αγαλλίαση. Η Γερμανία είναι σύμμαχος της Ρωσίας, συνεπώς και δική τους…»

«…Έφεδροι, στην περίπτωση επιστράτευσης πάρτε τα όπλα και χρησιμοποιείστε τα ενάντια στον μεγαλύτερο εχθρό της ελληνικής πατρίδας: Τη βασιλομεταξική δικτατορία…»

Ακόμη κατέδειξε την επιμέλεια προετοιμασίας και οργάνωσης της χώρας που έκανε το καθεστώς της 4ης Αυγούστου, αλλά και την σθεναρή αντίσταση, ενάντια σε κάθε ξένη πίεση που έδειξε ο Κυβερνήτης Μεταξάς:  « …ο Μεταξάς, δεν ήταν ούτε γερμανόφιλος, ούτε αγγλόφιλος. Ήταν γνήσια και βαθιά εθνικιστής πατριώτης δηλαδή ήταν Ελληνόφιλος...» Η διάλεξη κάλυψε κάθε πτυχή της περιόδου, με τρόπο συνοπτικό και σαφή. Τα «Μαθήματα Ελληνικής Ιστορίας» της Χρυσής Αυγής θα συνεχιστούν καθώς όπως τόνισε ο ομιλητής:

«Η Χρυσή Αυγή ως αποτελούσα την μοναδική οργανωμένη δύναμη του λαού μας και ως η κυρίως εκφράζουσα την δύναμη της εθνικής αντιστάσεως, προασπίζεται με κάθε τρόπο και μέσο την εθνική μνήμη γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά πως ένας λαός ξεκομμένος από το παρελθόν του, ένας λαός που λησμονεί την ιστορία του, είναι ένας λαός καταδικασμένος σε θάνατο».