Μας πήραν στο «ψιλό»: Σκοπιανική εφημερίδα έχει αφιέρωμα στους συριζαίους που τους υποστηρίζουν

Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017 - 18:33

Μας πήραν στο «ψιλό»: Σκοπιανική εφημερίδα έχει αφιέρωμα στους συριζαίους που τους υποστηρίζουν

Αιχμηρό και περιπαικτικό δημοσίευμα φιλοξενεί σήμερα σκοπιανική εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας, με αφορμή τις αντιδράσεις σχετικά με τις εθνοπροδοτικές δηλώσεις Μπουτάρη τις προηγούμενες ημέρες.

Η κεντρική ιδέα του δημοσιεύματος είναι ότι οι περισσότεροι εκ των συριζαίων τους αποκαλούν εδώ και χρόνια «μακεδονία» και συνεπώς δεν αντιλαμβάνονται τις αντιδράσεις.

Το δημοσίευμα έχει τίτλο «Όταν ο μισός ΣΥΡΙΖΑ μας αποκαλούσε “Μακεδονία”» και αναφέρεται σε κυβερνητικά στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που κατά καιρούς έχουν ταχθεί υπέρ της θέσης των Σκοπίων για το θέμα της ονομασίας.

Συγκεκριμένα, κάνει λόγο σε δημοσίευση από την εφημερίδα «ΑΥΓΗ» (13/3/2008) φιλοσκοπιανής διακήρυξης, με τίτλο «Όχι στον εθνικισμό και στις συναινέσεις που τον συντηρούν», που υπέγραφαν πολλά 200 και πλέον στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και με την οποία ζητούσαν ευθέως από την Αθήνα να αναγνωρίσει τη γειτονική χώρα με τη συνταγματική της ονομασία, δηλαδή ως «Μακεδονία».

Επίσης γίνεται αφορά στην παρουσία αντιπροσωπείας της νεολέρας του ΣΥΡΙΖΑ σε πολιτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα Σκόπια τον Μάιο του 2008 με κεντρικό σύνθημα: «Βέτο στον εθνικισμό, εμπάργκο στον μιλιταρισμό, έξω από το ΝΑΤΟ». Αλλά και στο 5ο Συνέδριο της ιδίας νεολέρα, τον Δεκέμβριο του 2007, όπου εγκρίθηκε κείμενο θέσεων για το Σκοπιανό, στο οποίο μεταξύ άλλων ανέφερε: «Υπερασπιζόμενοι και υπερασπιζόμενες την αρχή της αυτοδιάθεσης των λαών, θεωρούμε πως το όνομα “Μακεδονία” μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί από τους γείτονές μας και είναι αυτονόητο δικαίωμά τους».

Η ανταποκρίτρια – συντάκτρια του εν λόγω κειμένου καταλήγει ύστερα από όλα αυτά, λέγοντας: «Οι ίδιοι τάχθηκαν υπέρ της αναγνώρισης της Δημοκρατίας της «Μακεδονίας», της γλώσσας και της ταυτότητας μας. Εάν το νόμιζαν και το δήλωναν τότε, γιατί να μην το πιστεύουν και να το δηλώνουν και σήμερα που είναι στην κυβέρνηση»

Στην πραγματικότητα, οι συριζαίοι εξακολουθούν και πιστεύουν τα ίδια ακριβώς πράγματα γεγονός που φάνηκε και στις επίσημες προγραμματικές δηλώσεις τους στην Βουλή, τις οποίες έκανε πως δεν ακούει ο Πάνος Καμμένος.

Θυμίζουμε σχετικά: Πλήρης παράδοση των Εθνικών θεμάτων από τον ΣΥΡΙΖΑ στις προγραμματικές δηλώσεις Τσίπρα - ΒΙΝΤΕΟ

Αυτό που δεν έχουν καταλάβει οι σκοπιανοί είναι ότι εμείς, οι Έλληνες, δεν διαθέτουμε «ιστορία» λίγων δεκαετιών, αλλά Ιστορία χιλιετιών. Επίσης δεν είμαστε ένα πολυφυλετικό «έθνος», αλλά ένα από τα πρώτα Έθνη της Γης. Συνεπώς, οι θέσεις της οποιασδήποτε κυβέρνησής μας ΔΕΝ δεσμεύουν ολάκερο το Έθνος, ούτε σημαίνουν τίποτε παραπάνω από μία παραφωνία, που θα διορθωθεί εν τέλει.

Συνεπώς, ας μην εκπλήσσονται από τις αντιδράσεις. Οι Έλληνες στην τεράστια πλειοψηφία του ασπάζονται την θέση της Χρυσής Αυγής που είναι «ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ». Αλλά και να μην την ασπαζόντουσαν και πάλι αυτό δεν θα άλλαζε την πάγια θέση του Έθνους, που ταυτίζεται με της Χρυσής Αυγής.