Λαθρομετανάστες και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί

Δευτέρα, 6 Αυγούστου 2012 - 19:16

Τα τελευταία χρόνια μαζί με την ραγδαία και ανεξέλεγκτη εισβολή λαθρομεταναστών στην πολύπαθη πατρίδα μας παρουσιάζεται και το συνεχώς διογκούμενο πρόβλημα της απόρριψης όλο και περισσότερων μικρών συμπατριωτών μας από τους δημοτικούς κρατικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς προς όφελος των παιδιών των αλλοδαπών. Αυτό γίνεται λόγο διάφορων ευρωπαϊκών προγραμμάτων των ΕΣΠΑ, διάφορων νόμων όπως ο Ν3463 του 2006 (Άρθρο 214) περί δικαιωμάτων πρόσβασης όλων των δημοτών σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων ανεξαρτήτως καταγωγής, του προγράμματος εναρμόνισης επαγγελματικής οικογενειακής ζωής. 

Την ίδια στιγμή που η ελληνική κοινωνία αποδομήται ή μάλλον διαλύεται δημογραφικά, οικονομικά κοινωνικά, το να κάνει παιδιά ένα νεαρό ζευγάρι αποτελεί πράξη ηρωισμού δεδομένου το κόστος της γέννας μιας και τα δημόσια μαιευτήρια έχουν καταληφθεί από αλλοδαπούς οι Έλληνες αναγκάζονται να καταγραφούν στα πανάκριβα ιδιωτικά του κόστους των ειδών πρώτης ανάγκης του μωρού. Αν ξεπεράσουν όλα αυτά τα προβλήματα θα έρθουν αντιμέτωποι με το ελληνικό (;) κράτος, το οποίο έχει την ηθική πρωτίστως αλλά και συνταγματική υποχρέωση να στηρίζει τους Έλληνες πολίτες και το θεσμό της οικογένειας (Άρθρο 21 του συντάγματος) και όχι να τους εξισώνει με τους κάθε λογής αλλοδαπούς – ‘’νόμιμους’’ ή παράνομους μέσα από ένα δαιδαλώδες πλέγμα διατάξεων, νόμων εγκυκλίων αποφάσεων κτλ.

Την ίδια στιγμή όλοι ξέρουμε τι γίνεται με τους όρους αποδοχής των παιδιών των αλλοδαπών που έχουν δικαίωμα υπαγωγής στα ανωτέρω προγράμματα και ως προς την νομιμότητα των χαρτιών των αλλοδαπών γονέων τους, αλλά και ως τα προς τα κριτήρια (οικονομικά και άλλα) με τα οποία ανταγωνίζονται τα αντίστοιχα κριτήρια των ελληνικών οικογενειών.  Τα οικονομικά στοιχεία των αλλοδαπών είναι επί το πλείστον διαστρεβλωμένα προς τα κάτω με σκοπό να μπορούν να υπάγονται στα διάφορα προγράμματα και αυτό γίνεται λόγω της ως επί το πλείστον ‘’μαύρης’’ εργασίας τους, καθώς και των ψευδών στοιχείων των μανάδων τους ότι είναι άνεργες κτλ.

Όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου έχει οδηγήσει χιλιάδες Έλληνες γονείς σε απόγνωση που αναγκάζονται να μην μπαίνουν ούτε σε σκέψη για άλλα παιδιά, ενώ τα ήδη υπάρχοντα τα στέλνουν στους πολύ ακριβότερους ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς ή δε τα στέλνουν καθόλου εφόσον δεν υπάρχει εργασία. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, έχουμε και τις ξεχασμένες αρρώστιες που τα τελευταία χρόνια έχουν επανέλθει δυναμικά όπως η φυματίωση που κρούσμα της έχει εμφανισθεί σε αλλοδαπά παιδιά που ανεμβολίαστα χωρίς ιατρικούς ελέγχους γίνονται δεκτά στους σταθμούς. Οι Έλληνες έχουν βαρεθεί να βλέπουν τους διαφόρους λογής αλλοδαπούς λαθροεισβολείς να δέχονται τα αγαθά και τις υπηρεσίες της πατρίδος μας, τους κόπους των συμπατριωτών μας και τον λογαριασμό να τον πληρώνουμε όλοι εμείς οι Έλληνες. Δεν μπορεί χιλιάδες Έλληνες γονείς να βρίσκονται σε απόγνωση για κανένα αλλοδαπό.

Η θέση της Χρυσής Αυγής είναι ξεκάθαρη. Για το θέμα των βρεφονηπιακών σταθμών δημοτικών ή κρατικών. Μέχρι να εξυπηρετήσει και το τελευταίο παιδάκι Ελλήνων κανένας αλλοδαπό παιδί στους δημοτικούς και κρατικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς. Ας ανοίξουν τις εγκυκλίους, τις υπουργικές αποφάσεις, ας κάνουν ότι θέλουν αρκεί να εξυπηρετηθούν οι συμπατριώτες μας. Είναι συνταγματική επιταγή. Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού. Τελεία και Παύλα. Η Ελλάδα στους Έλληνες!


Ηλίας Παναγιώταρος

Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου