Κραυγή αγωνίας για τους λαθρομετανάστες: Νησιώτες από την Λέσβο, την Χίο και την Σάμο διαδήλωσαν έξω από το υπουργείο του Μουζάλα

Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2017 - 00:31

Κραυγή αγωνίας για τους λαθρομετανάστες: Νησιώτες από την Λέσβο, την Χίο και την Σάμο διαδήλωσαν έξω από το υπουργείο του Μουζάλα

Δυναμική συγκέντρωση, που από τα φιλικά στον Σύριζα μέσα προπαγάνδας χαρακτηρίστηκε «απόβαση», πραγματοποιούν νησιώτες από Λέσβο, Χίο και Σάμο έξω από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Τα αιτήματά τους συνοψίζονται στο ότι δεν αντέχουν άλλους λαθρομετανάστες και την υποβάθμιση της ζωής τους, η οποία έχει καταστεί αφόρητη από την εγκληματικότητα, τις συνεχείς εξεγέρσεις και το γεγονός ότι πλέον κοντεύουν να γίνουν μειοψηφία στο νησί τους.

Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι των νησιών, που έφτασαν χθες στον Πειραιά, ζητάνε:

- Την άμεση και ουσιαστική αποσυμφόρηση από όλες τις δομές φιλοξενίας.

- Την μη δημιουργία οποιασδήποτε νέας δομής, συμπεριλαμβανομένης και της χρησιμοποίησης πλωτών μέσων.

- Την μη αποδοχή λήψης αποφάσεων χωρίς τους κατοίκους των νησιών, που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, την κοινωνική συνοχή και το μέλλον του τόπου.

Απολύτως λογικά αιτήματα που φυσιολογικά θα έπρεπε να υλοποιηθούν ΧΘΕΣ από την οποιαδήποτε Ελληνική Κυβέρνηση. Όμως, την Ελλάδα την κυβερνούν ανδρείκελα που έχουν σαφείς εντολές να μετατρέψουν την χώρα σε αποθήκη ψυχών.