Κοροϊδία από Τσίπρα και προεκλογικός πολιτικαντισμός με τα αναδρομικά

Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2018 - 22:26

Κοροϊδία από Τσίπρα και προεκλογικός πολιτικαντισμός με τα αναδρομικά

Σε προεκλογική παροχολογία προσπαθεί να επιδοθεί ο Τσίπρας για την επιστροφή των αναδρομικών σε Στελέχη των Ένοπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ο Τσίπρας και στην ομιλία του στην Βουλή, αλλά και σε εορταστική εκδήλωση της Πολεμικής Αεροπορίας σημείωσε ότι η επιστροφή των αναδρομικών δεν είναι συμμόρφωση με δικαστική απόφαση, αλλά πολιτική βούληση.

Ουδέν ψευδέστερο, βεβαίως, αυτού, αφού η κυβερνητική τροπολογία έρχεται σε συνέχεια δικαστικής αποφάσεως, την οποία δεν μπορούσε να αγνοήσει. Επιπλέον αυτού, όπως σημείωσε και ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, πρόκειται για μία κοροϊδία που απέχει από την πραγματική συμμόρφωση με τις δικαστικές αποφάσεις.

Συγκεκριμένα, όπως σημείωσε ο κ. Ροζής: «Πρόκειται για μεγάλη κοροϊδία. Τα αναδρομικά είναι μέχρι τον Μάιο του 2016 οπότε τέθηκε σε ισχύ ο νόμος Κατρούγκαλου. Είναι ένα επίδομα γιατί δεν επανυπολογίζονται οι συντάξεις μας και δεν εφαρμόζονται οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας».

Το χειρότερο είναι ότι οι συριζαίοι επιχειρούν να καρπωθούν εκλογικά την μερική συμμόρφωση με μία δικαστική απόφαση, αντί να δίνουν εξηγήσεις ως προς το γιατί δεν συμμορφώνονται πλήρως, όπως προβλέπεται.