Κοινωνική προσφορά ΝΔ & ΠΑΣΟΚ: Χωρίς φάρμακα εκατομμύρια Έλληνες!

Κυριακή, 3 Ιουνίου 2012 - 08:43

Εδώ και δέκα ημέρες εκατομμύρια ασφαλισμένοι ταμείων που πλέον υπάγονται στον Εθνικό Οργανισμό  Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) ουσιαστικά δεν έχουν πρόσβαση σε φάρμακα, παρά μόνο εάν έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν στο ακέραιο το κόστος τους, αφού ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος κατήγγειλε την αντίστοιχη σύμβαση. Κλιμάκιο συναγωνιστών από την Αργολίδα συναντήθηκε και ενημερώθηκε από την πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αργολίδας -την οποία και ευχαριστούμε- για τα εξαιρετικά σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμπατριώτες μας από αυτή την εξέλιξη, καθώς πλέον ακόμη και ασθενείς που δίνουν μάχη με χρόνιες ή ανίατες ασθένειες και χρειάζονται φάρμακα εκατοντάδων ευρώ κάθε μήνα ουσιαστικά έχουν αφεθεί στο έλεος του Θεού. Παράλληλα τραγική είναι και η αντιμετώπιση που έχει επιφυλάξει το κράτος, ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια, στους Έλληνες φαρμακοποιούς με την πλάτη των οποίων ουσιαστικά έκανε κοινωνική πολιτική. Οι φαρμακοποιοί, που άλλοτε αποτελούσαν ζωντανά κύτταρα της μικρομεσαίας επιχείρησης, βλέπουν καθημερινά επιταγές τους να σφραγίζονται από τις φαρμακευτικές εταιρίες, τα σπίτια τους να κατάσχονται και την λίστα με τα φέσια από τα ταμεία να μην έχει τελειωμό.

Ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος τους εξαπάτησε πολλές φορές τα τελευταία χρόνια σε ό,τι αφορά τα χρονοδιαγράμματα αποπληρωμής οφειλών με αποτέλεσμα να έχουν περιέλθει σε τραγική κατάσταση, κάτι φυσικά που μόνο σε όφελος των αρπακτικών πολυεθνικών εταιρειών και των ξένων συμφερόντων είναι, συμφέροντα  που κάποιοι θέλουν να «φέρουν», όπως θέλουν να φέρουν και τα γενόσημα από την Ινδία, το Πακιστάν κτλ. αλλά φυσικά όχι από την Ελλάδα. Οι ασφαλισμένοι και οι φαρμακοποιοί δεν ευθύνονται για το ότι πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ «έριξαν έξω» τα ασφαλιστικά ταμεία και οι υπεύθυνοι έχουν το θράσος σε διάφορα τηλεοπτικά πάνελ να παριστάνουν και τους σωτήρες.

Η Χρυσή Αυγή, το Κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών καταγγέλλει την ανικανότητα, την αδιαφορία και την ενοχή ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στον εξαιρετικά ευαίσθητο χώρο της Δημόσιας Υγείας. Επίσης παραδίδουμε στην κρίση του λαού της Αργολίδας τους τοπικούς βουλευτές, κ.κ Γιάννη Ανδριανό και Γιάννη Μανιάτη, οι οποίοι ψήφισαν με χέρια και πόδια το εθνοκτόνο Μνημόνιο, το οποίο «θα έδινε λύση σε αυτά τα προβλήματα» για την ένοχη σιωπή τους για το συγκεκριμένο ζήτημα που αφορά δεκάδες χιλιάδες Αργολιδείς. Αναγνωρίζουμε το δίκαιο των αιτημάτων των φαρμακοποιών και καταγγέλλουμε την προσπάθεια που έκαναν κάποιοι να στρέψουν το κοινό εναντίον τους. Περισσότερο απ’ όλα όμως δηλώνουμε συμπαραστάτες στα εκατομμύρια Ελλήνων που το πρόστυχο Ελληνικό κράτος άφησε χωρίς την στοιχειώδη φαρμακευτική κάλυψη. Για ποιο «τυπικό πιστωτικό γεγονός» μας μιλάτε κύριοι της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ; Η πτώχευση είναι εδώ, την φέρατε εσείς και θα λογοδοτήσετε γι’ αυτό.

Ζήτω η Νίκη!

 

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
ΠΥΡΗΝΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ