Κατέρρευσε το κυβερνητικό παραμύθι των εμπρησμών: Ένας ασυνείδητος που έκαψε ξερόχορτα ξεκίνησε την φονική πυρκαγιά

Πέμπτη, 9 Αυγούστου 2018 - 13:31

Κατέρρευσε το κυβερνητικό παραμύθι των εμπρησμών: Ένας ασυνείδητος που έκαψε ξερόχορτα ξεκίνησε την φονική πυρκαγιά

Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική και η Πατρίδα μας άρχισε να θρηνεί δεκάδες θύματα η ανίκανη και καταστροφική κυβέρνηση προχώρησε στην "επικοινωνιακή διαχείριση" της κρίσης. Από επίσημα χείλη, αλλά και παπαγαλάκια του διαδικτύου άρχισε να διαδίδεται το σενάριο πως η αιτία της εθνικής τραγωδίας είναι ο... στρατηγός άνεμος, η κλιματική αλλαγή, ένα ασύμμετρο φαινόμενο και ένα σχέδιο μαζικών εμπρησμών.

Τώρα όμως που ολοκληρώνεται η προανάκριση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής για τα αίτια της καταστροφικής πυρκαγιάς σε Νέο Βουτζά και Μάτι στις 23 Ιουλίου αποδεικνύεται ότι κανένας εμπρησμός δεν υπήρχε παρά μόνο εγκληματική ανευθυνότητα και κυβερνητική ανικανότητα.

Από το σύνολο του προανακριτικού υλικού επιβεβαιώνεται ότι η φωτιά ξεκίνησε από σωρό με ξύλα και κλαδιά που είχε προσπαθήσει να κάψει κάτοικος του Νταού Πεντέλης. Στον φάκελο της υπόθεσης, μάλιστα, υπάρχουν καταθέσεις περιοίκων οι οποίοι αναφέρουν ότι το πρωί της 23ης Ιουλίου είδαν το εν λόγω άτομο να βάζει φωτιά στα ξύλα, καθώς επίσης και πυροσβεστών που επισημαίνουν ότι τη στιγμή της άφιξής τους στο σημείο εκδήλωσης της φωτιάς εντόπισαν σωρό με ξύλα και υπολείμματα καύσης.

Μάλιστα, όπως είναι ήδη γνωστό, ο ύποπτος, αμέσως μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς, είχε προσπαθήσει να καλύψει τα ίχνη του ρίχνοντας νερό και κρύβοντας με πλάκες την εστία της φωτιάς, ενώ από μαρτυρίες περιοίκων αποκαλύπτεται ακόμα ότι ήταν αυτός που από την πρώτη στιγμή διέδιδε ότι εκείνος εντόπισε κομμένο καλώδιο από στύλο της ΔΕΗ, το οποίο πέταγε σπινθήρες με συνέπεια να ξεσπάσει η πυρκαγιά.

Ένας ασυνείδητος λοιπόν ξεκίνησε την πυρκαγιά και οι ασυνείδητοι κυβερνώντες επεχείρησαν να στήσουν σενάρια επιστημονικής φαντασίας, για να καλύψουν τις εγκληματικές τους ευθύνες.