Κατακλυσμιαία νίκη ενός κωμικού έναντι του πραξικοπηματία Ποροσένκο στις Ουκρανικές προεδρικές εκλογές

Τρίτη, 23 Απριλίου 2019 - 08:32

Ο κωμικός ηθοποιός Βολόντιμιρ Ζελένσκι στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Ουκρανία κέρδισε με ποσοστό περίπου 73% τον Πέτρο Ποροσένκο, ένα αποτέλεσμα καταστροφικό για τον αμερικανόδουλο πραξικοπηματία που είχε καταλάβει την εξουσία τον Φεβρουάριο του 2014 μετά την δήθεν εξέγερση στην πλατεία Μαϊντάν του Κιέβου, μια εξέγερση που είχε σκηνοθετηθεί από πράκτορες των δυτικών μυστικών υπηρεσιών και το ΝΑΤΟ. Με εξαίρεση μια μικρή επαρχία στην δυτική Ουκρανία, όλη η υπόλοιπη χώρα ψήφισε συντριπτικά υπέρ του Ζελένσκι, εννοείται ότι στις υπό αποσκίρτηση ρωσόφωνες περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας δεν διεξήχθησαν εκλογές.

Το νεοσυσταθέν κόμμα του Ζελένσκι «Υπηρέτης του Λαού» το οποίο έλαβε μέρος στις προεδρικές εκλογές δεν έχει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, εκπρόσωπος του κόμματος ανακοίνωσε ότι θα επιδιωχθεί άμεσα η διάλυση του Κοινοβουλίου και η προκήρυξη βουλευτικών εκλογών τον Ιούλιο.

Το αποτέλεσμα των εκλογών αντικατοπτρίζει πρωτίστως την τεράστια λαϊκή εχθρότητα προς τις επιλογές του αμερικανοσιωνιστή και εγκάρδιου φίλου του Τζορτζ Σόρος Ποροσένκο, ο οποίος στην διάρκεια της πραξικοπηματικής θητείας του προώθησε ως μαριονέτα τα συμφέροντα του σιωνιστικού ιμπεριαλισμού και την αντιρωσική πολιτική του ΝΑΤΟ.

Ολόκληρη η προεκλογική εκστρατεία του Ποροσένκο βασίστηκε στην αντιρωσική ξενοφοβία, στις προκλήσεις κατά της ρωσικής στρατιωτικής μηχανής στην Θάλασσα του Αζόφ και στην κήρυξη του στρατιωτικού νόμου σε επαρχίες που πλήττονταν από την ανεργία και βαριά λιτότητα. Κατά την προεκλογική περίοδο η μαριονέτα των Σιωνιστών Ποροσένκο προσπάθησε να παρουσιάσει τον Ζελένσκι ως «εκπρόσωπο» του Πούτιν, ισχυριζόμενος ότι η νίκη του Ζελένσκι θα οδηγήσει την Ουκρανία (ότι τέλος πάντων έχει απομείνει από αυτήν) στην «ρωσική αυτοκρατορία». Άξιον μνημόνευσης είναι επίσης ότι η τελευταία, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, επίσημη επίσκεψη του Ποροσένκο πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο απ’ όπου για μια ακόμη φορά έλαβε το χρίσμα του αποκλειστικού εκπροσώπου των σιωνιστικών συμφερόντων στην Ουκρανία από την πρώην κομμουνίστρια Μέρκελ.

Παρά την εχθρότητα του Ζελένσκι στην πολιτική λιτότητας και στην αντιρωσική πολιτική, δεν μπορούμε εκ των προτέρων να εξάγουμε συμπεράσματα για τις μελλοντικές ενέργειες του στον προεδρικό θώκο. Δεν αποκλείεται το ΝΑΤΟ και η ΕΕ να έχουν προσανατολιστεί προς την συνεργασία με τον νέο πρόεδρο, πάντως προεκλογικά ο Ζελένσκι έχει υποσχεθεί να διαπραγματευτεί άμεσα με την Μόσχα για τον τερματισμό του εμφυλίου πολέμου στις ανατολικές ρωσόφωνες επαρχίες της Ουκρανίας και να εργαστεί για την αποτροπή ενός πολέμου με την Ρωσία. Θυμίζουμε όμως ότι στο παρελθόν έχει αποκαλέσει τον Πούτιν «εχθρό» και την Ρωσία ως «επιτιθέμενη» στις ανατολικές ουκρανικές επαρχίες.

Προς το παρόν ο νέος πρόεδρος είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει τις εντολές του ΔΝΤ, καθώς ο απερχόμενος Ποροσένκο με την οικονομική του πολιτική είχε φροντίσει να εγκλωβίσει την χώρα στα δίχτυα αυτού του σιωνιστικού οργανισμού. Πάντως προεκλογικά ο Ζελένσκι υποσχέθηκε ότι θα αμφισβητήσει την πώληση γεωργικών εκτάσεων σε ξένους επενδυτές που έχει επιβάλλει το ΔΝΤ, επίσης είχε τονίσει ότι θα ακυρώσει την αύξηση στην τιμή του φυσικού αερίου που είχε διατάξει αυτό το σιωνιστικό παραμάγαζο και που είχε πλήξει τον ουκρανικό λαό τον περασμένο χειμώνα.

Ο ολιγάρχης Ποροσένκο που συνετρίβη στις προεδρικές εκλογές της Κυριακής ήταν η μεγάλη ελπίδα της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και του σιωνιστικού ιμπεριαλισμού. Ήταν πρωτεργάτης της «πορτοκαλί επανάστασης» στο Κίεβο το 2014 και όργανο των δυτικών μυστικών υπηρεσιών που αιματοκύλισαν με ελεύθερους σκοπευτές την «εξέγερση» στην πλατεία Μαϊντάν του Κιέβου.

Ο νέος πρόεδρος, που παρεμπιπτόντως είναι ρωσόφωνος,  θα έχει ως καθήκον να συμβιβάσει μια χώρα που διαρρηγνύεται μεταξύ μη φιλικών και φιλικών προς την Ρωσία επαρχιών, κάτι που προφανώς θα είναι ένα πολύ δύσκολο καθήκον. Προς το παρόν ουδείς μπορεί να διαβλέψει μετά βεβαιότητας προς ποία κατεύθυνση θα βαδίσει η Ουκρανία υπό τον Ζελένσκι. Ένα είναι σίγουρο: O σιωνιστής Ποροσένκο υπέστη βαριά ήττα που τον αναγκάζει να αποσυρθεί από την πολιτική.

Γ. Λιναρδής