Καρδιακά επεισόδια στους εγχώριους κομμουνιστές: Μετά τον Τσε Γκεβάρα και ο Φιντέλ Κάστρο δήλωνε θαυμαστής του Γρίβα και της ΕΟΚΑ!

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016 - 08:59

Καρδιακά επεισόδια στους εγχώριους κομμουνιστές: Μετά τον Τσε Γκεβάρα και ο Φιντέλ Κάστρο δήλωνε θαυμαστής του Γρίβα και της ΕΟΚΑ!

Μία πληροφορία, η οποία σίγουρα δεν θα είναι καθόλου αρεστή στους αριστερούς υμνητές του κουβανού δικτάτορα Φιντέλ Κάστρο, δημοσίευσε ο «Βηματοδότης». Συγκεκριμένα, κάτω από τον τίτλο «Ο Φιντέλ θαύμαζε τον... Γρίβα» γράφει τα εξής:

“Επειδή πολλές προσωπικότητες (εγχώριες και μη) επιδεικνύουν με καμάρι τις επιστολές ή τα τηλεγραφήματα που κατά καιρούς έλαβαν από τον Φιντέλ Κάστρο, σας πληροφορώ ότι ο ηγέτης της Επανάστασης της Κούβας έδειξε εγγράφως τον θαυμασμό του και προς τον Γεώργιο Γρίβα-Διγενή, πρώην αρχηγό της ΕΟΚΑ (Α και Β) και πρώην επικεφαλής της εθνικιστικής «Ομάδας Χ» κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου, από την οποία πολλοί κομμουνιστές υπέφεραν. Το 1959 ο ηγέτης της Κούβας σε τηλεγράφημά του προς τον Γρίβα εξέφραζε όχι μόνο τον θαυμασμό του για τον αγώνα των κυπρίων αγωνιστών της ΕΟΚΑ, αλλά ανέδειξε και ότι το παράδειγμα της ΕΟΚΑ στάθηκε πηγή έμπνευσης για αυτόν. Και έγραψε στον Γρίβα: «Στρατηγέ, ο Αγώνας σου με συναρπάζει». Να σημειώσω ότι όταν ο Γρίβας πέθανε το 1974 ο Φιντέλ ήταν ο μοναδικός κομμουνιστής ηγέτης που απέστειλε συλλυπητήριο τηλεγράφημα γράφοντας: «Εφήρμοσα κατά τον απελευθερωτικό αγώνα της χώρας μου τα αντάρτικα σχέδια που είχε χρησιμοποιήσει ο στρατηγός Γρίβας στον αγώνα της ΕΟΚΑ».”

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι ο Τσε Γκεβάρα ήταν αυτός που θαύμαζε τον Γρίβα και θεωρούσε την ΕΟΚΑ ως ένα πρότυπο ένοπλης απελευθερωτικής οργάνωσης. Τώρα διαπιστώνουμε ότι και ο ίδιος ο Κάστρο ήταν θαυμαστής του Γρίβα. Η διαφορά τους είναι ότι ο Τσε Γκεβάρα εγκατέλειψε την Κούβα την άνοιξη του 1965, όταν είδε τον επερχόμενο εκφυλισμό της νέας εξουσίας, με την εξάρτηση από την Σοβιετική Ένωση, την γραφειοκρατία και την συνέχιση της φτώχειας με μαρξιστική ορολογία, πηγαίνοντας να συνεχίσει τον ουτοπικό αγώνα του στην Βολιβία.

Αντιθέτως, ο Κάστρο, αφού ανέτρεψε το διεφθαρμένο καθεστώς του Μπατίστα, φρόντισε να φτιάξει μια προσωπικού τύπου εξίσου διεφθαρμένη μαρξιστική δικτατορία, η οποία συνέχισε την εξαθλίωση του κουβανέζικου λαού. Η διαφορά, πάντως, και των δύο από τους εγχώριους κομμουνιστές του ΚΚΕ και του ΑΚΕΛ είναι ότι ενώ αυτοί θαύμαζαν τον Γρίβα και την ΕΟΚΑ, ο Ζαχαριάδης, ως ρουφιάνος και καταδότης, φρόντισε να κάνει γνωστή την ταυτότητα του Γρίβα στους Άγγλους και μαζί με το ΑΚΕΛ να σαμποτάρουν τον απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ.

Γι’ αυτό και η πληροφόρηση εκ μέρους όλων των διεθνιστών της αριστεράς της εκτίμησης (και) του Φιντέλ Κάστρο προς το πρόσωπο του Γεωργίου Γρίβα - Διγενή είναι σίγουρο ότι θα γεμίσει με πίκρα τις ήδη ποτισμένες από το δηλητήριο του ανθελληνισμού καρδιές τους.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ