Όχι στα Μνημόνια και την λαθρομετανάστευση: Κοσμοσυρροή στην εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στην Καβάλα - Βίντεο, Φωτορεπορτάζ

Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2017 - 00:35

Όχι στα Μνημόνια και την λαθρομετανάστευση: Κοσμοσυρροή στην εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στην Καβάλα - Βίντεο, Φωτορεπορτάζ

Την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία και παρουσία εκατοντάδων φίλων και υποστηρικτών του Κινήματος η προγραμματισμένη πολιτική εκδήλωση ενάντια στα μνημόνια, με κεντρικό ομιλητή τον βουλευτή Χρήστο Παππά.

Παρά τις προσπάθειες κυβέρνησης και παρακράτους που με αποτυχημένες αντισυγκεντρώσεις προσπαθούν να καλλιεργήσουν κλίμα τρομοκρατίας, η αίθουσα του ξενοδοχείου Galaxy γέμισε ασφυκτικά και σε κλίμα ενθουσιασμού πραγματοποιήθηκε μια ακόμη εκδήλωση του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή ενάντια στο μνημόνιο.

Αρχικά τον λόγο έλαβε ο γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης και Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, Δημήτρης Βογιατζής, ο οποίος μίλησε με αριθμούς για τα μνημόνια της καταστροφής και πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην πανευρωπαϊκή πρωτιά στα ποσοστά ανεργίας, στην ακρίβεια που μαστίζει την χώρα μας, στην μείωση της καταναλωτικής δαπάνης, στην συρρίκνωση του Εθνικού πλούτου που καταγράφεται μέσα από την ραγδαία μείωση του ΑΕΠ και των αποταμιεύσεων. Κλείνοντας τόνισε ότι η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά είναι και κρίση αρχών και αξιών που οδηγεί σε μια εκφυλισμένη κοινωνία, υποταγμένη στη Νέα Τάξη για το μεροκάματο της πείνας.

Ο Συναγωνιστής και Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, λαμβάνοντας το λόγο σχολίασε το πολιτικό κατεστημένο που την ώρα που ψηφίζει μνημονιακά μέτρα και καταδικάζει τον λαό σε φτώχεια, δεν γεύεται το δηλητήριο της πολιτικής του γιατί όλα αυτά τα προνόμια παραμένουν άθικτα. Κλείνοντας σημείωσε πως είναι καθήκον μας, ιδιαίτερα αυτή την χρονική περίοδο περισσότερο από κάθε άλλη, να ορθώσουμε το ανάστημα μας και να πούμε ότι είμαστε περήφανοι που είμαστε Έλληνες και ότι αυτή η χώρα έζησε πριν το ευρώ και θα ζήσει και μετά το ευρώ ακόμη και αν καταστραφεί ολόκληρη η Ε.Ε.

Ο κεντρικός ομιλητής και βουλευτής Επικρατείας, συναγωνιστής Χρήστος Παππάς, μίλησε για το μήνυμα του τελευταίου συνέδριου της Χρυσής Αυγής που είναι “Θέλουμε την Πατρίδα μας πίσω”. Συνεχίζοντας τόνισε ότι αυτό θα πραγματοποιηθεί μόνο μέσα τις άξιες και τις αρχές του Λαϊκού Συνδέσμου που αγωνίζεται τα τελευταία 40 χρόνια για μια ανεξάρτητη και ελεύθερη πατρίδα. Η μόνη λύση για την οικονομική κρίση και τα μνημόνια είναι η επιστροφή στο Εθνικό νόμισμα με την ταυτόχρονη επιστροφή στην Εθνική παραγωγή.

Τέλος, αναφέρθηκε στις αποφάσεις του τελευταίου Εθνικού Συμβουλίου της Χρυσής Αυγής σχετικά με τον διεθνή λογιστικό έλεγχο που πρέπει να πραγματοποιηθεί, την πρόταση νόμου για την λαθρομετανάστευση, το ζήτημα των Σκοπίων, την ενεργοποίηση του πρωτοκόλλου της Κέρκυρας της 17ης Μαΐου 1914, σύμφωνα με το οποίο η Αλβανία έχει αναγνωρίσει την αυτονομία της Βορείου Ηπείρου και την συντεταγμένη αποχώρηση από το ευρώ, σύμφωνα πάντοτε με την θέληση του λαού, με την διενέργεια ενός δημοψηφίσματος.

Ακολούθησε η κοπή της παραδοσιακής Βασιλόπιτας και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε ως είθισται με άπαντες σε στάση προσοχής να ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο.