Ιερά οργή για τον νέο ποινικό κώδικα που καταργεί την βλασφημία και την περιύβριση νεκρών

Τρίτη, 4 Ιουνίου 2019 - 20:56

Το μίσος τους στην Ορθοδοξία και την Χριστιανική Πίστη επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά η εθνομηδενιστική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η οποία συνεπικουρείται σε όλα τα ανθελληνικά νομοσχέδια από την νεοφιλελεύθερη Νέα Δημοκρατία.

Μόλις μερικές ημέρες πριν από την διάλυση της Βουλής για την διεξαγωγή των πρόωρων εκλογών της 7ης Ιουλίου, η κυβέρνηση επιχειρεί να ολοκληρώσει το εξαγγελθέν νομικό της έργο επισπεύδοντας την ψήφιση του νέου Ποινικού Κώδικα και Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Στο σχέδιο νόμου που κατατέθηκε χθες στη Βουλή διατηρείται η κατάργηση των άρθρων περί βλασφημίας θρησκειών και περιύβρισης νεκρών.

Τα εν λόγω άρθρα έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στους Κόλπους της Εκκλησίας και μάλιστα με το θέμα αυτό είχε ασχοληθεί και η τελευταία Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η εφαρμογή τους αναμένεται να ξεκινήσει ήδη από την 1η Ιουλίου του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, δηλαδή χωρίς να παρέχεται –όπως γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις- κάποιο χρονικό περιθώριο προσαρμογής.

Απέναντι σε αυτήν την εθνοαποδομητική λαίλαπα στέκεται όρθια μόνο η Χρυσή Αυγή, η οποία αγωνίζεται ασυμβίβαστα για Ελλάδα και Ορθοδοξία.