Ιδού τα επόμενα βήματα των Σύριζα - Ανέλ προς την κατάργηση κάθε τι Εθνικού και Ορθοδόξου στην Παιδεία

Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2017 - 12:14

Ιδού τα επόμενα βήματα των Σύριζα - Ανέλ προς την κατάργηση κάθε τι Εθνικού και Ορθοδόξου στην Παιδεία

Γράφει ο Αθανάσιος Βασιλόπουλος

Μονίμως… ανικανοποίητα μένουν τα συντρόφια της ακροαριστεράς από τα… δειλά βήματα της συγκυβέρνησης των συντρόφων Τσίπρα – Καμμένου, προς την κατάργηση κάθε τι εθνικού κι ορθόδοξου  από την Παιδεία, σ’ αυτόν τον τόπο.

Έτσι, στη φυλλάδα των Ιών, δημοσιεύθηκε άρθρο με τον ενδεικτικό τίτλο «Καλά με τις σημαίες, οι παρελάσεις θα καταργηθούν ποτέ;». Στο άρθρο αυτό, υποδεικνύονται τα επόμενα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει η συγκυβέρνηση των εθνομηδενιστών και λυσσασμένων εχθρών της Ορθοδοξίας μας:

«Ένα σύννεφο αναχρονισμού και υπερσυντηρητισμού πνίγει από χθες τη χώρα, με αφορμή το Προεδρικό Διάταγμα που ρυθμίζει ένα αυτονόητο και επουσιώδες ζήτημα, δηλαδή να επιλέγονται με κλήρωση οι σημαιοφόροι μαθητές του Δημοτικού.

Πέραν του γεγονότος ότι κλήρωση γινόταν ήδη, καθώς οι περισσότεροι μαθητές στο Δημοτικό παίρνουν «άριστα 10», η -για άλλη μια φορά υποκριτική- δημόσια συζήτηση περιστρέφεται γύρω από ανούσιες πτυχές και όχι την ουσία:

Πρέπει ή δεν πρέπει να καταργηθούν επιτέλους οι μαθητικές -σε πρώτη φάση- παρελάσεις που θυμίζουν άλλες εποχές;

Πρέπει ή δεν πρέπει να απογαλακτιστεί η εκπαίδευση από τη θρησκεία, χωρίς εικονίσματα αγίων μέσα στις σχολικές αίθουσες, πρωινές προσευχές σε κλίμα μοναστηρίου και πανηγυρικούς αγιασμούς για να κάνουν παρέλαση διάφοροι πολιτικάντηδες;

Διαβάστε την συνέχεια στο ethnikismos.net