Ι. Αϊβατίδης: Το νομοσχέδιο του Σύριζα αποκλείει τους ασθενείς από την τριτοβάθμια περίθαλψη - ΒΙΝΤΕΟ

Τετάρτη, 2 Αυγούστου 2017 - 17:47

O συναγωνιστής και βουλευτής Κέρκυρας, Ιωάννης Αϊβατίδης τοποθετήθηκε στην ολομέλεια της βουλής για το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.

Αρχικά δήλωσε πως η Χρυσή Αυγή θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο της συγκυβέρνησης Σύριζα-Ανέλ διότι πρόκειται για ένα κενόδοξο, σφόδρα θνησιγενές νομοθέτημα και ανεφάρμοστο αφού εξαρτάται από προγράμματα ΕΣΠΑ. Στην συνέχεια σχολίασε τα άρθρα του νομοσχεδίου και κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι ακολουθεί μία εφαρμοσμένη μνημονιακή πολιτική και έχει σκοπό να ανασχέσει την προσέλευση των ασθενών στην τριτοβάθμια περίθαλψη.

«Ως Χρυσή Αυγή θεωρούμε ότι υπό ρητές προϋποθέσεις ο δημόσιος ιατρός της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας θα πρέπει να δύναται ή και να υποχρεούται σε ορισμένες περιπτώσεις να διενεργεί κατ’ οίκον εξετάσεις, κατόπιν επισκέψεως, αλλά και νοσηλεία, όπου το περιστατικό επιτρέπει κατ’ οίκον νοσηλεία, ειδικά αν μιλάμε για πληθυσμιακές ομάδες όπως είναι τα άτομα με αναπηρία αλλά και οι βαρέως πάσχοντες με χρόνια και ανίατα νοσήματα. 

Θεωρούμε πως το συγκεκριμένο εγχείρημα έχει μία αυξημένη πιθανότητα μερικής ή και ολικής αποτυχίας. Αυτό, διότι, με βάση αυτά που προείπα, αλλά και που αναγράφονται στο ίδιο το σχέδιο νόμου, προκύπτει ότι αυτή η δήθεν αριστερή πολιτική, κοινωνική, για την υγεία εν προκειμένω, της συγκυβέρνησης Σύριζα-Ανέλ, έχει επιμολυνθεί από ευκαιριακές μνημονιακές πρακτικές», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Επιπλέον είπε πως ζητήσαμε από την ηγεσία του Υπουργείου να αποσύρει το άρθρο 30 διότι οδηγεί στην εξόντωση και τον αφανισμό ιατρών, μικροεπιχειρηματιών που διατηρούν μονάδες ημερήσιας νοσηλείας και μεροληπτεί το σχέδιο αυτό νόμου υπέρ των μεγάλων κλινικών. Κλείνοντας, τόνισε πως η Χρυσή Αυγή πιστή στα εθνικά ιδεώδη θα δώσει μάχη για ένα σύστημα Υγείας πράγματι Εθνικό υπέρ του Έλληνα πολίτη και εναντίον των μνημονιακών πρακτικών.

Ακολουθούν οι τοποθετήσεις του βουλευτή της Χρυσής Αυγής από την συζήτηση του νομοσχεδίου στην επιτροπή

Ι. Αϊβατίδης για νομοσχέδιο υπουργείου Υγείας - 27/07/2017

Ι. Αϊβατίδης για νομοσχέδιο υπουργείου Υγείας - 25/07/2017