Ι. Αϊβατίδης: Επικίνδυνες για την δημόσια ασφάλεια οι ιδεοληψίες του Σύριζα - ΒΙΝΤΕΟ

Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2017 - 17:09

Ο Συναγωνιστής και βουλευτής Κέρκυρας Ιωάννης Αϊβατίδης κατά την ομιλία του στο νομοσχέδιο με τίτλο «Μέτρα θεραπείας ατόμων που απαλλάσσονται από την ποινή λόγω ψυχικής ή διανοητικής διαταραχής» αρχικά τόνισε πως ο Σύριζα καταργεί κάποιους ποινικούς όρους, όπως η κατάργηση του όρου του ακαταλόγιστου εγκληματία, δηλαδή απαλείφει την λέξη εγκληματίας. «Πέραν, λοιπόν, του όρου του ακαταλόγιστου εγκληματία, καταργείται και ο όρος της εξωθεραπευτικής φύλαξης, όπως επίσης και ο όρος του επικινδύνου για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Κατά την τοποθέτησή του ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής στάθηκε στο άρθρο 28, το οποίο αποτελεί μια κερκόπορτα για τη νομιμοποίηση της κάνναβης στη χώρα μας. «Κάνοντας μια αναδρομή με τον ν.4139/2013 και επί Συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, επί υπουργείας του κ. Λυκουρέντζου ως Υπουργού Υγείας και του κ. Ρουπακιώτη ως Υπουργού Δικαιοσύνης νομιμοποιήθηκε η καλλιέργεια βιομηχανικής κάνναβης στην Ελλάδα. Ο τότε νόμος περί ναρκωτικών και το συγκεκριμένο άρθρο έδινε και προέβλεπε ένα όριο, αυτό του 0,2%, στα προϊόντα κάνναβης.

Από τη βιομηχανική κάνναβη προέρχονται και βρώσιμα προϊόντα. Ποιο είναι εδώ το σημαντικό; Θεωρούμε, καταρχήν, ότι αυτή η άνοδος του ποσοστού από 0,2% σε 0,8% αφενός είναι αυθαίρετη… Αφενός είναι αυθαίρετη, αφετέρου δεν μπορώ να πιστέψω ότι αφορά κάποια εν εξελίξει δικαστική υπόθεση που θα συνεπάγεται η νομοθέτηση την παύση ποινικής δίωξης για τη συγκεκριμένη υπόθεση, εάν υπάρχει. Είναι μια εικασία, ένας κακόβουλος μπορεί να την κάνει. Δεν το πιστεύω εγώ αυτό. Πιστεύω ότι είναι μια λανθασμένη τοποθέτηση» ανέφερε χαρακτηριστικά. Επιπλέον, σημείωσε πως το μεγαλύτερο ποσοστό υπάρχει στον Καναδά και είναι 0,3%. Εκεί πέρα, λοιπόν, όταν σε κάποιες πολιτείες στις ΗΠΑ επιχείρησαν να ανεβάσουν αυτό το ποσοστό στη βρώσιμη βιομηχανική κάνναβη, υπήρξαν τυχαίες δηλητηριάσεις σε παιδιά.

Κλείνοντας ανέφερε πως αυτός ο οποίος, ουσιαστικά, διοργανώνει ή συντάσσει ή έχει καθοριστική συμβολή σε αυτά τα νομοθετήματα είναι ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, ο κ. Φυτράκης. Μάλιστα υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι είναι ο ιθύνων νους πίσω από τον «νόμο Παρασκευόπουλου» και τις μετέπειτα επεκτάσεις και παρατάσεις του νόμου από τον κ. Κοντονή.

«Υπάρχουν, όμως, στοιχεία -ίσως δεν ενήργησε εκ δόλου, δεν το πιστεύω άλλωστε αυτό, όμως δεν συγχωρείται τέτοια αμέλεια- τα οποία θα καταθέσω για τα Πρακτικά. Υπάρχει έγγραφο του κ. Φυτράκη, του Γενικού Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, ο οποίος στέρησε από τις Αρχές, λόγω της καθυστέρησης της διενέργειας νεκροψίας-νεκροτομής στην Κέρκυρα, τη δυνατότητα να συλλάβει τριαντάχρονο Αλβανό ο οποίος δολοφόνησε τη μητέρα της φίλης του και ασέλγησε στην ανήλικη κόρη της. Πιστεύω ότι είναι πράγματι ο ιθύνων νους στα νομοθετήματα αυτά και πιστεύω ότι εξαιτίας αυτής του της παρέμβασης, ακόμα κι αν είναι εξ αμελείας, θα έπρεπε να έχει ήδη παραιτηθεί», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Στην συνέχεια πήρε τον λόγο ο υπουργός Δικαιοσύνης Κοντονής και απαντώντας στον βουλευτή μας σχετικά με το όριο που της συγκεκριμένης ουσίας που ανέφερε κατά την ομιλία του, σημειώνοντας πως θα υπάρξει νομοτεχνική βελτίωση και ότι το τελικό όριο θα διαμορφωθεί στο 0,3% και όχι στο 0,8% όπως ήταν αρχικά.