ΗΠΑ: Ή συνεκμετάλλευση με τους Τούρκους ή ξεχάστε την ΑΟΖ!

Κυριακή, 29 Ιουλίου 2012 - 15:03

ΗΠΑ: Ή συνεκμετάλλευση με τους Τούρκους ή ξεχάστε την ΑΟΖ!

Μια επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα είχαμε αυτές τις μέρες, η οποία όμως πέρασε στα ψιλά των ΜΜΕ ή δεν αναφέρθηκε καθόλου. Επρόκειτο για τον Αμερικανό υφυπουργό των Εξωτερικών –σημαίνων πρόσωπο ασφαλώς-, Φίλιπ Γκόρντον, ο οποίος είχε σειρά συναντήσεων με Αβραμόπουλο, Βενιζέλο και Κουβέλη. Γιατί αυτή η ύποπτη σιγή για την συγκεκριμένη επίσκεψη; Η απάντηση βρίσκεται στις δηλώσεις του Αμερικανού αξιωματούχου, που ακολούθησαν τις συναντήσεις. Πιο συγκεκριμένα, ο Γκόρντον δήλωσε την πλήρη αντίθεσή της κυβερνήσεώς του σε οποιαδήποτε "μονομερή ενέργεια" εκ μέρους της Ελλάδος, για οριοθέτηση και ανακήρυξη της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) και εμμέσως πλην σαφώς «συνέστησε» πολιτική απόφαση συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου με την Τουρκία, αν επιθυμούμε να έχουμε κάποιο όφελος από τον ενεργειακό μας (;) πλούτο! Ιδού:

«Όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές πρέπει να καταλάβουν τις περίπλοκες συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή και καλό θα ήταν τα όποια βήματα να γίνουν συντονισμένα. Άλλωστε, υπάρχουν κανάλια επικοινωνίας ανάμεσα σε Αθήνα και Άγκυρα».

Συντονισμός, λοιπόν! Με την Τουρκία! Ειδάλλως, ΑΟΖ γιοκ! Για να δούμε τώρα, ο Αντώνης Σαμαράς, που προεκλογικώς έταζε λαγούς με πετραχήλια («άμεση ανακήρυξη της ΑΟΖ»), θα τολμήσει να προχωρήσει σε «μονομερή ενέργεια» και να κάνει πράξη την προεκλογική του υπόσχεση ή θα την παραπέμψει στις… καλένδες και με την πρώτη ευκαιρία θα δεχτεί τη συνεκμετάλλευση με την Τουρκία;

(ΥΓ): Πόσο δικαιώνεται -για μια ακόμα φορά- η Χρυσή Αυγή, που υποστηρίζει πως μόνο μια εθνικά ανεξάρτητη Ελλάδα θα μπορέσει να εκμεταλλευθεί τον εθνικό της πλούτο!