ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία βομβάρδισαν την Συρία: Η Ρωσία προαναγγέλλει αντίποινα

Σάββατο, 14 Απριλίου 2018 - 11:10

Ένα ερευνητικό κέντρο στην Δαμασκό και μια αποθήκη χημικών στην περιοχή Χομς βομβάρδισαν πριν από λίγες ώρες οι ΗΠΑ σε συνεργασία με την Βρετανία και την Γαλλία. Σύμφωνα με πληροφορίες οι εγκαταστάσεις που επλήγησαν είχαν εκκενωθεί εδώ και λίγες ημέρες, δεν υπήρξαν νεκροί αλλά μόνο μερικοί τραυματίες.

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ουάσιγκτον Ανατόλι Αντόνοφ απείλησε με συνέπειες: «Η προσβολή του προέδρου της Ρωσίας είναι απαράδεκτη. Οι ΗΠΑ που διαθέτουν το μεγαλύτερο οπλοστάσιο χημικών όπλων παγκοσμίως δεν έχουν το ηθικό δικαίωμα να καταδικάζουν άλλα κράτη».

Ένας από τους στόχους της επίθεσης ήταν η δολοφονία του Άσαντ, καθώς αν ο σιωνιστικός ιμπεριαλισμός καταφέρει να εξουδετερώσει  τον πρόεδρο της Συρίας, όπως τον Καντάφι της Λιβύης και τον Σαντάμ του Ιράκ, θα μπορούσε να ανασυγκροτήσει την Μέση Ανατολή κατά τρόπο ευνοϊκό για τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ και να προωθήσει τα ευρύτερα του σχέδια στην Κεντρική Ασία.

Το πρόσχημα αυτών των πυραυλικών επιθέσεων είναι οι αναπόδεικτοι ισχυρισμοί ότι οι δυνάμεις του Άσαντ χρησιμοποίησαν στην πόλη Ντούμα χημικά όπλα εναντίον των ισλαμοσυμμοριτών. Η Δαμασκός και η Μόσχα απέρριψαν κατηγορηματικά την προπαγάνδα της Δύσης και κατηγόρησαν ανοικτά τις μυστικές υπηρεσίες της Βρετανίας και των ΗΠΑ, MI6 και CIA, για κατασκευασμένη υπόθεση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες μετά τους ισχυρισμούς και τις αποκαλύψεις του πρώην διοικητή του FBI Τζέιμς Κομέι ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι ένας ψεύτης και σεξουαλικά διεστραμμένος που χειρίζεται τις κρατικές υποθέσεις με τον τρόπο ενός αφεντικού της μαφίας, κάτι που υπογραμμίζει την διαμάχη, την αταξία και την κρίση ολόκληρης της διοίκησης Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

Σημειώνουμε ότι ο υπουργός Άμυνας Ματτίς πριν την επίθεση είχε δηλώσει ότι οι ΗΠΑ «αναζητούν τα πραγματικά στοιχεία για την χρήση χημικών στην πόλη Ντούμα».

Οι επιθέσεις των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στην Συρία οδηγούνται από αιτίες πολύ πιο βαθιές από αυτές που χρησιμοποιήθηκαν για να τις δικαιολογήσουν. Όπως έχουμε τονίσει με αναρτήσεις μας ο σιωνιστικός ιμπεριαλισμός προσπαθεί να αναδιατάξει το γεωπολιτικό σκηνικό του κόσμου και δεν θέλει να αναγνωρίσει την ήττα που υπέστη στην Συρία και γενικότερα στην Μέση Ανατολή, ο σιωνιστικός καπιταλισμός, οι πετρελαϊκές εταιρίες της σιωνιστικής ελίτ δεν θέλουν να αποχωρήσουν από την παγκόσμια και περιφερειακή λεηλασία.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πίσω από την επίθεση της Δύσης, η οποία ειρήσθω εν παρόδω ουδόλως είχε κάποιο στρατηγικό ή στρατιωτικό αποτέλεσμα, διοργανώνεται μια αντιπαράθεση με το Ιράν και την Ρωσία και τέλος με την Κίνα. Η νεοιμπεριαλιστική πολιτική των Σιωνιστών αποκτά πλέον έναν επικίνδυνο και εντελώς απερίσκεπτο χαρακτήρα που ηθελημένα και προσχεδιασμένα οδηγεί σε παγκόσμια σύρραξη.

Γ. Λιναρδής